想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇sis. 食煙果陣bingo o左呀?????

我好驚因為我係煙民, 所以唔可以bingo呀, 但係我已經係依半年食少好多, 1日都係5支

禁止訪問

環保接龍勳章 畀面勳章

大宅

原文章由 Babyshino 於 08-6-11 13:25 發表
有冇sis. 食煙果陣bingo o左呀?????

我好驚因為我係煙民, 所以唔可以bingo呀, 但係我已經係依半年食少好多, 1日都係5支

我check 到bingo 個日仲有食煙..
不過一知道有左就直情介左了..
我食左15-6年煙喇..
雖然係好辛苦..
但為左bb 健康...介左佢啦!
我介左煙到而家都有差唔多3個月了...
未偷食過一支...
我老公都讚我叻...

希望你都得啦!

大宅

原文章由 奶醬豬 於 08-6-11 13:35 發表

我都係煙民 , 我今個月Bingo左 , 依家5W
但我都忍唔住有偷偷食 ,
我知係好唔岩,
我衰就好啦...唔可以要亞B同我一齊食
所以我今日決定唔再食
希望大家支持我 ...

希望你介煙成功啦..
下次想食煙之前...先諗一諗..
係唔係想同bb 吸同一支煙先決定食唔食!!

大宅

多謝你地既分享, 其實我都係食左2年左右, 我都努力戒緊架喇, 希望中b之後決心更大啦

大宅

原文章由 Juliana618 於 08-6-11 13:42 發表

我check 到bingo 個日仲有食煙..
不過一知道有左就直情介左了..
我食左15-6年煙喇..
雖然係好辛苦..
但為左bb 健康...介左佢啦!
我介左煙到而家都有差唔多3個月了...
未偷食過一支...
我老公都讚我叻...

希望你都 ...

Juliana618,
恭喜你bingo左呀!
我都好想介煙呀, 你未介之前一日食得多唔架?
你好叻呀! 我1月bingo, 但只可以食少d, 介唔哂, 但後來2月confirmed bb 唔發育, 做左手術. 因為諗住要bb, 所以好想介........

禁止訪問

環保接龍勳章 畀面勳章

大宅

我check 到bingo 之後食了一支,就介了.

大宅

原文章由 LuLu812 於 08-6-11 14:19 發表

Juliana618,
恭喜你bingo左呀!
我都好想介煙呀, 你未介之前一日食得多唔架?
你好叻呀! 我1月bingo, 但只可以食少d, 介唔哂, 但後來2月confirmed bb 唔發育, 做左手術. 因為諗住要bb, 所以好想介........ ...

我知道bingo當日仲食緊煙..前幾分鐘時仲食緊...
我一日大概食半包煙..如果出街就一定唔只...
但當我一check 到bingo 個刻...
我已經知道一定要介煙..
知道對bb既影響好大..
所以唔介唔得...
介左咁多年煙都未試過咁成功格...

大宅

原文章由 Juliana618 於 08-6-11 16:08 發表

我知道bingo當日仲食緊煙..前幾分鐘時仲食緊...
我一日大概食半包煙..如果出街就一定唔只...
但當我一check 到bingo 個刻...
我已經知道一定要介煙..
知道對bb既影響好大..
所以唔介唔得...
介左咁多年煙都未試過 ...

可以咁堅決好叻喎

禁止訪問

環保接龍勳章 畀面勳章

大宅

原文章由 奶醬豬 於 08-6-11 16:39 發表

你有咩秘訣
我都好想可以戎甩佢
事關我依家5week...跟本唔可以亦唔應該再食
Juliana618 你依家幾多個week
你幾時check到bingo架

我冇秘訣..只有決心
我老公依然照食煙..但我叫佢入廚房食..
有時..見到包煙真係好想食返2啖格!
但為左阿b 既健康..我令願忍口&決心介煙..
我又會諗..如果生完我食返煙..
我驚bb 會話...姨.....媽咪你個口好嗅煙味呀!!
haha 到時都唔知點答佢...
遲早都要介煙..點解唔襯而家介呢?

我而家差唔多12week 啦..
今日去照oscar
我4月10號check到bingo

大宅

原文章由 Babyshino 於 08-6-11 16:23 發表

可以咁堅決好叻喎

我老公都讚我勁...
話晒都食左咁多年煙..
試左好耐都介唔到..
但我居然為左一支棒棒既結果..
令我可以即時介煙
我自己都覺得好勁女...
你地都得格...
食煙本身都對身體唔好...唔健康..
為左下一代..
決心介煙啦!!

大宅

原文章由 Juliana618 於 08-6-12 12:34 發表

我老公都讚我勁...
話晒都食左咁多年煙..
試左好耐都介唔到..
但我居然為左一支棒棒既結果..
令我可以即時介煙
我自己都覺得好勁女...
你地都得格...
食煙本身都對身體唔好...唔健康..
為左下一代..
決心介煙啦!! ...

如果我有左!! 我一定會戒架!!!!!
依家已經比以前食少左, 冇辦法啦, 有時返工做野, 大壓力o既時候, 就會抽一兩支.....出去同朋友食飯
又會食囉.......有時做決心做一件事, 原動力好緊要

大宅

為咗bb同自己好的話, 唔好再食啦!!

我上網睇過壞處係 : 可能會兔唇, 心臟有事, 呼吸道出現問題, 早產....

但我親眼見到我朋友的bb未夠6個月因早產出咗世(出世時1kg都無呀), 係預產期係2008年7月呀, 到依家幸好仍健在(有1.7kg), 但已經做咗一個心臟手術, 一個眼部手術, 個腦曾經爆過血管, 到現在未知有什麼長遠影響, 例如:知力, 手腳活動.... 要等呀b大個仔先check到!! 佢連進食都係靠打營養針/奶粉!! 做呀媽的每日番工醫院兩边走, 每次都以淚洗面....其他朋友親人(我都唔敢再去探呀b啦, 因為我眼淺) 個個都好傷心難過!! 我個朋友食煙食咗10年有多, 知道有呀b時(都已經3個多月), 話介話介..介到每日都係5,6支以為可以......

我唔係嚇你地呀, 只係唔想你地會內疚一世呀, 你地1支煙其實影響一個家庭, 一個人命... 好姐妹我支持你地介煙呀!! 你地做到的!!

大宅

為左阿b,希望大家介煙成功~

複式洋房

原文章由 ahmo313 於 08-6-12 16:15 發表
為咗bb同自己好的話, 唔好再食啦!!

我上網睇過壞處係 : 可能會兔唇, 心臟有事, 呼吸道出現問題, 早產....

但我親眼見到我朋友的bb未夠6個月因早產出咗世(出世時1kg都無呀), 係預產期係2008年7月呀, 到依家幸好仍健 ...

就係你呢一番說話
比到我有一種強大推動力去戒煙
講得啱
食一支煙會影響一個家庭, 一個生命!!

大宅

如果我有左bb的話,我發誓, 一定即刻戎,我都食左十幾年煙,老公,媽咪都食,我深信為左bb,我一定做得到.

大宅

我都諗住戒煙,因為想出年生bb,但奈何越想戒反而越想食,我都覺得我好冇用

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我都成日話介....

我知食煙係對bb唔好
當然有左就要自己唔好食啦

但其實食煙係咪會少左機會有bb呢?

首頁

尾頁

跳至