興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: *我部電腦中咗毒,而家唔知點搞好*

我屋企部機終於都剷過哂全部嘢再裝過喇~~
我成個星期冇上網,因為要等IBM寄隻"產品復原"嘅碟嚟俾我~~全部嘢都要set過哂~連icq都要從新download過~~
好煩~~
而家部機總算冇事喇~~

複式洋房

廠機係易攪好多既,dl過晒d野都唔算煩,你整好晒有咩要dl,backup好佢既話,下次就易整好多啦

子爵府

唔係好明點樣"backup好佢"~~
係唔係即係"備份"?

其實我唔係好清楚呢啲嘢~~

複式洋房

Vin 寫道:
唔係好明點樣"backup好佢"~~
係唔係即係"備份"?

其實我唔係好清楚呢啲嘢~~

係備份呀,即係例如你要download返icq,realplay等等既軟件既話,就將所有你要既野燒成光碟,咁下次有咩既,都可以拎返隻碟出唻,就咩都有齊啦

子爵府

我部機冇得燒碟架~
係唔係要買嘢加落電腦入面?
haha~我一路以嚟都唔係好清楚呢啲嘢架~~
我部電腦得啲基本嘢架咋~~連printer都冇裝架~~

複式洋房

Vin 寫道:
我部機冇得燒碟架~
係唔係要買嘢加落電腦入面?
haha~我一路以嚟都唔係好清楚呢啲嘢架~~
我部電腦得啲基本嘢架咋~~連printer都冇裝架~~

冇得燒碟咁唔緊要啦
你廠機既過左保養/個機箱夠大先加到架,要開機箱加呀,好似cd-rom咁,外置既就貴好多

基本野都夠用既,都冇咩問題呀

子爵府

不我諗遲啲會買番部printer~
因為我女女就嚟升小學~~聽人講有啲學校有時會要小朋友用電腦做功課,之後print出嚟交~~
同埋呢~~有時有啲免費嘢攞~~不過我冇printer,冇得print張coupon出嚟攞去換~~haha :-P

複式洋房

我同事既小朋友幼稚園都會要print野做功課呀,上左小學0個d又係成日都要print野出唻做既,佢地部腦一壞就會好大件事咁添呀

小學生都係有printer既好,我近日買左部epson c43ux,$380咋,係入門級printer,雖然print彩色print得唔夠像真,但都覺得ok呀

首頁

尾頁

跳至