自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

引用:Quote:原帖由 艾莉 於 15-03-06 發表其實精

原帖由 greencircle 於 15-03-07 發表
美國有標籤講明不宜食用,只是,香港無受監管
young living我唔用架喎。

大宅

引用:Quote:greencircle 發表於 15-3-6 16:13 小

原帖由 艾莉 於 15-03-06 發表
其實精油食係無問題, 前題係要係食品級...有某D油的確同油一樣, 越耐越正..
有D 大約只有2-3年...
有D5-6 ...
其實係米真係咁得?
定係傳銷?

子爵府

mandyyeung28 發表於 15-3-19 07:11
其實係米真係咁得?
定係傳銷?
佢係傳銷就梗架喇...佢D貨都唔係差既, 而做佢地傳銷好好搵都係事實.
其實,法系係有食用精油既, 我自己都有食, 但問題係佢地對芳療有幾認識? SELL 你個一個佢又學左幾耐? 教完你食佢有無FOLLOW UP? 就算有, 佢FOLLOW 你...但佢有咁既知識咩? 呢D先係大問題

公爵府

hashtag影視迷勳章

回覆:young living精油

我只用平過d,如檸檬、簿荷,貴嘅用唔起
如果成套用,係有效用,不過燒銀紙囉

伯爵府

2016畫展勳章

引用:傳銷..講完

傳銷..講完

侯爵府

引用:傳銷..講完

傳銷..講完

大宅

熱血勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:nganc9 的帖子

我只係用過麻油

伯爵府

2018復活節勳章

nganc9 發表於 15-3-19 08:57
我只用平過d,如檸檬、簿荷,貴嘅用唔起
如果成套用,係有效用,不過燒銀紙囉
我都用緊檸檬、簿荷.
買左一SET用緊

公爵府

hashtag影視迷勳章

一句講晒,有錢人玩意

大宅

我朋友買左1 set 油連機,講到超神奇,一滴落腳板,老公瞓覺就冇曬聲,D仔女就立刻冇鼻敏感,晚晚瞓得好。佢肚痛,搽完油,立刻止痛止屙。佢仲話直接同美國訂D香港冇既油添。p.s. 佢話whatsapp 有個群組,你有咩吾明,立刻問,好快有人會答你。攪到我都想試

別墅

貴、又亂教人食精油,被人出warning letter

伯爵府

佢係傳銷, 我有朋友用緊, 洗晒腦, 佢哋主張小朋友有病用啲精油就得, 唔洗睇醫生, 當啲精油係藥咁用, 講到有病醫病, 無病都保健....

男爵府

我買左1套starter kit$14xx有11枝5ml油加機,我又覺得唔算好貴,而家試用緊

伯爵府

2018復活節勳章

艾文兒B 發表於 15-3-19 12:10
我買左1套starter kit$14xx有11枝5ml油加機,我又覺得唔算好貴,而家試用緊
好呀, 我都研究緊

大宅

我買左1 set冇用過,擺喺屋企「牛亅

男爵府

我用過,ok

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

如你未用過又點知佢唔得? 唔知點解現今社會只有批評, 聽多知多既機會都唔俾人? 又唔係叫你買, 又唔係迫你食; 買唔買, 食唔食全是個人決擇, 個人負責.....這只是我心裡所諗, 所想, 各位唔需要對號入座

我用了差不多半年, 細仔由8個月大開始咳至四歲....無論西醫也好, 中醫也好, 食住藥就唔咳, 一唔食藥就咳; 當時佢手腳冰凍, 就算炎夏都係個人出晒汗, 但手腳凍, 所以不停睇西醫, 又中醫調理, 但效用不大

作為媽媽, 我只有不停找方法, 如三伏天又試過, 但亦無效用....當時你叫我去拜神我都會去做; 之後見朋友個女有心漏症, 開始用佢, 佢個女身體越來越好, 所以我亦一試!!

Touch wood, 現用了半年, 個細仔身體好了(可能無再食藥, 畢竟逢藥三分毒), 就算前一陣子大流感, 佢幼稚園無論同學仔及老師都病了佢都無事

PS, 我細仔四歲, 我家用了半年油, 佢無食到油....但我病時我就有食.....各位可當聽故事, 唔信唔緊要, 但請勿惡意批評, 畢竟我小朋友及我家的健康我自己會負責的, 不勞你去擔心, 謝謝

珍珠宮

隻隻都好臭, 買完唔想用

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

20140707 發表於 15-3-19 11:33
我朋友買左1 set 油連機,講到超神奇,一滴落腳板,老公瞓覺就冇曬聲,D仔女就立刻冇鼻敏感,晚晚瞓得好。 ...
咁.................呢隻野改錯名, 應該叫XX神油
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

用過ok,不過真是保健就得,有病當然要睇醫生啦!
好多有錢人用,同外國人用。因為有d精油真是貴。我用過Rc for鼻敏感我覺得麻麻地唔止鼻水 ,peppermint好用可以通鼻塞 喉嚨痕可以搽頸止咳,,Lavender都好用鼻敏感時可以滴幾滴落(利)地可以止鼻水。thieves就消毒。
我都係用d比較大路的精油,不過佢比一般傳銷好,因為不用比一筆錢買貨,係比錢做會員就得。我記得最少可以比2百幾蚊入會就得,之後送 sample比你用,最貴都係千零蚊入會之後又係比sample精油你用。連埋部精油機。不過唔知而家又無加價。

首頁
12345...8

尾頁

跳至