跳至

首頁

尾頁

男爵府

邊個知道下一期邊個開topic?

侯爵府

原文章由 MMLCY 於 08-6-30 14:23 發表
邊個知道下一期邊個開topic?

係咪到我呀

伯爵府

醒目開學勳章

唔係通常一次過放晒架咩 你只伙包佢一張來回機票, 如果佢唔係一次放晒, 咁佢咪要自己買機票lor?

原文章由 littlecar 於 08-6-30 14:23 發表
it should be my problem if she takes her al for 14 days

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

should be....i think....it's only i didn't aware this b4.....

原文章由 lovelyfelix 於 08-6-30 14:30 發表
唔係通常一次過放晒架咩 你只伙包佢一張來回機票, 如果佢唔係一次放晒, 咁佢咪要自己買機票lor?

子爵府

小車

你今日做咩變左英文人

原文章由 littlecar 於 08-6-30 14:31 發表
should be....i think....it's only i didn't aware this b4.....

伯爵府

醒目開學勳章

就係因為哩14日大假, 所以我先要請個新工人. 14日我都無咁多大假la, 仲要一次個過放駁抄咩!

原文章由 littlecar 於 08-6-30 14:31 發表

翡翠宮

becoz.....i'm not at my desk today.......it's very difficult to type chinese here........

原文章由 水怪 於 08-6-30 14:34 發表
小車

你今日做咩變左英文人

男爵府

佢今日升咗級服侍鬼佬/老鬼老細呀.........

原文章由 水怪 於 08-6-30 14:34 發表
小車

你今日做咩變左英文人

翡翠宮

that's mean i also need to consider to hire a new one.....otherwise my al will be gone like this.....

原文章由 lovelyfelix 於 08-6-30 14:36 發表
就係因為哩14日大假, 所以我先要請個新工人. 14日我都無咁多大假la, 仲要一次個過放駁抄咩!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

唐唐係度嗎 ??

子爵府

畀面勳章

lee d 假係咪唔可以補$代替架 可唔可以叫佢返7 日家鄉, 其餘補 $呢

如果唔係, 真係比唔到佢放咁多日bor...

原文章由 lovelyfelix 於 08-6-30 14:30 發表

男爵府

法例上係唔可以!! 就算佢私底下同意你都唔好制!! 因佢passport 上有哂證據佢幾時出入, 第日佢唔做或者比你抄佢要玩野佢贏梗!!!

原文章由 蛋蛋媽 於 08-6-30 14:51 發表
lee d 假係咪唔可以補$代替架 可唔可以叫佢返7 日家鄉, 其餘補 $呢

男爵府

好媽媽勳章

Normally they should have 7 days' holidays after 1 year's service, they are totally 14 days after 1 contract (2 years)........as I told you before all my holidays.....

原文章由 littlecar 於 08-6-30 14:23 發表
it should be my problem if she takes her al for 14 days

伯爵府

醒目開學勳章

我諗你可以同佢地傾, 如果相方同意應該無問題. 但係如果佢番左去, 唔肯返來或者遲d返,就真係耐佢唔河. 我表姐試過俾過菲菲早d放大假返去探阿爸仲好心出晒d糧俾佢,點知個菲菲一去無回頭.個agent仲叫佢等左成個月. 好在有姨媽幫佢手,唔係佢又要返工,又有個女仲大住個肚真係唔知點算.

原文章由 蛋蛋媽 於 08-6-30 14:51 發表

翡翠宮

it's really so unfair to a working mom...

原文章由 NaNa2005 於 08-6-30 14:56 發表
Normally they should have 7 days' holidays after 1 year's service, they are totally 14 days after 1 contract (2 years)........as I told you before all my holidays.....

男爵府

西西 咩tree呀

侯爵府

開左新part 啦, 請各位靚媽移師玉步

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1571671&extra=page%3D1

子爵府

畀面勳章

小車, 咁你真係要諗吓請個新嘅係咪有保障d?

原文章由 pb12hk 於 08-6-30 14:55 發表
法例上係唔可以!! 就算佢私底下同意你都唔好制!! 因佢passport 上有哂證據佢幾時出入, 第日佢唔做或者比你抄佢要玩野佢贏梗!!!

首頁

尾頁

跳至