育兒好物

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

思敏傑OK嗎?

我想幫囡囡轉大仔奶粉,
聽人話雪印思敏傑(澳洲)可考慮,
唔知有無媽咪既小朋友飲開呢?
請問可否評價一下?
另,想知大罐價錢約多少?
邊度買抵D?
謝謝

別墅

Re: 思敏傑OK嗎?

我囝囝飲開思敏傑架,幾好唔甜(似鮮奶),大便正常且軟。我同佢轉飲其它佢都唔鐘意,一定要飲番思敏傑。我係藥房買開$90/950g,我都唔知邊度平些 :-P

別墅

我自己試飲過幾隻大仔粉,我自已覺得除了日本雪印(Beanstalk)最淡口同冇咁甜外,香港普遍買到的奶粉中,以思敏兒/思敏傑奶粉味最真,無其他牌子咁濃同咁甜. :-P

別墅

Does "大仔粉" is no.3? If so, how about any comment for no.2 this brand.

I want to try no.2 cos my daughter skin seems has problem by drinking A+ and now she is 8 months old.

別墅

日本奶粉既大仔粉係>9mths BB飲.而香港大部份奶粉牌子就分0mth-6mth, >6mth-12mth,>12mth,有的仲有>3yrs,>6yrs.
你講果隻係思敏兒2號,我試過味道都好好,我bb其實鍾意思敏兒2號的味道仲多過Beabstalk.不過這隻奶粉唔合佢腸胃,佢就飲Beanstalk.另外,思敏兒2號冇DHA,好多其他牌子就有.

首頁

尾頁

跳至