自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

超市買的蛋糕粉,加蛋加奶加牛油。
請問牛油係咪平時揸麵包果d就得? 所有材料混合係咪就咁攪拌就ok,因我沒有電動打蛋器,我驚要打起d蛋,我未整過的,想同小朋友試下。請指教。

公爵府

回覆:請教,超市買的現成蛋糕粉。

買無鹽牛油
點mix法,你影個說明上來先,唔同牌子唔一樣做法

唔該唔好同我打招呼,不要點評!

珍珠宮

唔同款蛋糕,唔同做法,例如muffin同chiffon 已經好大分別影幾張相上黎先有人幫到你。

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

伯爵府

買牛油,butter, 唔好用植物牛油,margarine

男爵府

嘩!果啲蛋糕粉甜到呢....不過同小朋友玩下又無妨,唔駛專登買咁多材料,至於做法要睇下整咩蛋糕囉!

男爵府

原來真係有唔同,同埋不能亂黎,我也也烏所以上黎問下穩陣d, 多謝指教,好,去超市睇左先,再唔掂去烘焗店睇睇有冇簡單方便較好份量買黎玩下啦唯有。唔該哂各位。

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

男爵府

說明書寫butter or margarine.
咁諗住方便緊係butter啦,但好低能又諗butter等唔等如雪櫃查麵包果盒呢,所以請教下。

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

寫住加乜就加乜。

首頁

尾頁

跳至