自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

阿藍2006你好!

如有興趣訂購可PM留下你的電話號碼,我們的客戶服務員會跟你聯絡

Best Regards,
CS of Manentail HK
Tel: 2997 7550

原帖由 阿藍2006 於 09-9-2 20:55 發表
我想要一SET...

複式洋房

Mane 'n Tail [BK價+旅行裝贈品]優惠進入最後階段,最後6天至12/9止。馬上PM給我們訂購啦!!

想看看用家心得,可到以下網誌:

http://blog.manentail.hk/?cat=5

或者到Yahoo/Google輸入 "mane n tail" 看看吧!!

CS of Mane 'n Tail
hotline: 29977660

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 Manentail 於 09-9-2 15:13 發表
Sorsor1129你好!

你可以選用我們的洗髮露及護髮露。美國箭牌分別有三個洗護系列。三款都可以照顧到掉髮問題。

而它們的分別如下:
經典配方系列:適合中至油性髮質使用。
深層保濕洗系列:適合中至乾性髮質使用。
草本 ...

你好呀~~~
咁我有頭瘡~~~洗完頭好快有油~~~一洗頭甩40條頭髮~~~
用邊個配方呀?

複式洋房

原帖由 sorsor1129 於 09-9-7 17:37 發表

你好呀~~~
咁我有頭瘡~~~洗完頭好快有油~~~一洗頭甩40條頭髮~~~
用邊個配方呀?

你好呀sorsor1129。其實甩40條頭髮並不算是有掉髮問題。不過,如果洗完頭好快有油,可能是現在使用的洗髮產品不適合你的頭皮,導致多油及生頭瘡。

你可以試試我們的Set A "經典配方"系列。此系列具深層潔淨功效,特別適合頭油較多的朋友。不過要留意,如果你的頭髮有電染,便應使用草本系列的護髮素代替。

Hotline: 29977660

大宅

Manentail

Pls check PM. Thanks.

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

你好!

請問... 我之前有掉髮問題, 後經朋友介紹用某隻洗髮乳後, 確實解決了掉髮問題, 但此隻洗髮乳令我出現了頭痕及有頭皮屑問題。

請問你們這個品牌, 有否一隻是可以防止脫髮而又去頭皮頭痕的配方呢? thanks.

ps. 我屬於中性偏油性髮質

複式洋房

原帖由 iomdns 於 09-9-10 17:49 發表
你好!

請問... 我之前有掉髮問題, 後經朋友介紹用某隻洗髮乳後, 確實解決了掉髮問題, 但此隻洗髮乳令我出現了頭痕及有頭皮屑問題。

請問你們這個品牌, 有否一隻是可以防止脫髮而又去頭皮頭痕的配方呢? thanks.

...

你好iomdns,

因你屬偏油髮質,你可選用Set A經典配方系列。經典配方主要功能是控油及深層潔淨,從而減少頭油倒塞毛囊導致掉髮。雖然配方並不是專為去頭皮而設,但保持頭髮清爽可少頭痕問題。

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 Manentail 於 09-9-10 19:00 發表

你好iomdns,

因你屬偏油髮質,你可選用Set A經典配方系列。經典配方主要功能是控油及深層潔淨,從而減少頭油倒塞毛囊導致掉髮。雖然配方並不是專為去頭皮而設,但保持頭髮清爽可少頭痕問題。

CS of Mane 'n Tail ...

謝謝回覆

但... 若只減少掉髮, 不能解決去頭皮問題, 那和我現在用開的洗髮乳便沒有分別了...

子爵府

我係用開呢隻洗頭水....又解決頭皮問題喎!!其實你可以試試囉!!都係$88枝!!

原帖由 iomdns 於 09-9-10 19:56 發表

謝謝回覆

但... 若只減少掉髮, 不能解決去頭皮問題, 那和我現在用開的洗髮乳便沒有分別了...

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 sesebaby 於 09-9-11 15:03 發表
我係用開呢隻洗頭水....又解決頭皮問題喎!!其實你可以試試囉!!都係$88枝!!

我只是想有隻能防脫髮的洗髮乳, 但又不希望用了之後會有頭痕及頭皮出現, 故請教一下用過的人

你的意思是否呢隻洗髮乳可以減少脫髮而又能去頭皮呢? 另請問你是用邊隻配方呢? thanks.

子爵府

Sorry咁耐先覆...因為睇唔到!!

我自己用左呢隻野好耐,之前用開Original..不過近排試用左隻新的草本....覺得幾好用可以試試!!但,如果你問我意見我真係唔知你用了之後會有唔會頭痕及頭皮出現!!我本身就未試過,仲有每個人都可能唔同.!!

原帖由 iomdns 於 09-9-14 21:51 發表

我只是想有隻能防脫髮的洗髮乳, 但又不希望用了之後會有頭痕及頭皮出現, 故請教一下用過的人

你的意思是否呢隻洗髮乳可以減少脫髮而又能去頭皮呢? 另請問你是用邊隻配方呢? thanks. ...

首頁

尾頁

跳至