自由講場

跳至

首頁
12345...19

尾頁

子爵府

畀面勳章

Hi Manentail,

我今日同fd閒街時,見倒時代廣場citysuper有promote(冇sales )

我見有"經典配方"and"深層保濕"條line,
唔知用那款啱我? (我有電染又dry hair)

另外,一罐罐"修護霜",有什麼用途?

麻煩你話我知! thanks

bobo721

子爵府

畀面勳章

原文章由 Manentail 於 08-6-26 18:10 發表
Hello bobo721,

中性/油性: 用經典配方
乾性/染電髮: 用深層保濕

CS of Mane'nTail

hi ~~

咁.....是否啱我係"深層保濕"果款呀?? (樽面有條red line? )
是否用後,順滑d及少甩hair ar??

麻煩你話我知! thanks

bobo721

[ 本文章最後由 bobo721 於 08-6-26 18:20 編輯 ]

複式洋房

因你有電髮而又屬於乾性髮質,所以你應該用

[深層保濕冼髮露+ 深層保濕護髮露 + 橄欖油修護霜]

修護霜是加倍滋潤秀髮的Treatment, 特別適合電染髮的朋友。用法是適量均勻抹於微濕的秀髮上,輕輕按摩即可,無需洗淨。

Thanks,

原文章由 bobo721 於 08-6-26 18:14 發表
Hi Manentail,

我今日同fd閒街時,見倒時代廣場citysuper有promote(冇sales )

我見有"經典配方"and"深層保濕"條line,
唔知用那款啱我? (我有電染又dry hair)

麻煩你 ...

[ 本文章最後由 Manentail 於 08-6-26 18:30 編輯 ]

子爵府

畀面勳章

原文章由 Manentail 於 08-6-26 18:27 發表

因你有電髮而又屬於乾性髮質,所以你應該用

[深層保濕冼髮露+ 深層保濕護髮露 + 橄欖油修護霜]

修護霜是加倍滋潤秀髮的Treatment, 特別適合電染髮的朋友。用法是適量均勻抹於微濕的秀髮上,輕輕按摩即 ...

hi Manentail,

橄欖油修護霜,是否洗完頭還有少少濕才用??

輕輕按摩,是否搽落hair? or 搽在手尖按摩頭肉果種??

冼髮露和護髮露,是否可以每日使用? (份量是否濃縮?)
會不會生少少hair? (我頂部好少hair )

唔好意思! 我實在太問題啦,:-(
我想了解多些這個產品,才購買,希望你唔好介紹!
thanks

bobo721

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 bobo721 於 08-6-26 10:30 發表

時代廣場CitySuper,放起那個位置?? (我怕揾唔倒?)
幾點開shop?
產品用後,滑唔滑d hair? 是否少甩hair?

你果隻不是電染髮?
我見bk mami介紹你果隻係適合受損hair? (電染髮)

thx ...

我嗰瓶適合 中/油/受損髮質. D 洗頭水放化妝品嗰邊. 唔好行錯去超市.

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 BabyFion 於 08-6-26 14:10 發表
上個禮拜收到啦. 我用左個幾星期, 我覺得甩真係少左, 起碼老公都話有改善. 我都介紹左俾d同事,結果成班人掃左5sets..... .......

我都學你post張相出來......(但係點解你可以有名?)

http:// ...

我加咗"水印"軟件. d 相打晒水印, 唔怕比人偷相.

子爵府

畀面勳章

原文章由 wendykaka 於 08-6-26 22:58 發表

我嗰瓶適合 中/油/受損髮質. D 洗頭水放化妝品嗰邊. 唔好行錯去超市.

你覺得好用嗎?? (我怕甩hair )
thanks

複式洋房

Q: 橄欖油修護霜,是否洗完頭還有少少濕才用??
A: 對. 很多朋友亦會出街前用,一方面令頭髮有光澤,又可一邊滋潤秀髮.

Q: 輕輕按摩,是否搽落hair? or 搽在手尖按摩頭肉果種??
A: 搽落頭髮

Q: 冼髮露和護髮露,是否可以每日使用? (份量是否濃縮?)
A: 可以每日使用, 並代替普通冼髮露和護髮露.

Q: 會不會生少少hair?
A: Mane'nTail不是生髮水, 主要為頭髮補充營養,令秀髮更健康,減少脫髮. 所以很多用家發覺頭髮更多更濃密.

原文章由 bobo721 於 08-6-26 21:55 發表

橄欖油修護霜,是否洗完頭還有少少濕才用??

輕輕按摩,是否搽落hair? or 搽在手尖按摩頭肉果種??

冼髮露和護髮露,是否可以每日使用? (份量是否濃縮?)
會不會生少少hair? (我頂部好少hair )

...

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 bobo721 於 08-6-26 23:41 發表

你覺得好用嗎?? (我怕甩hair )
thanks

我長髮. 日日洗頭架. 洗時真係發現甩少咗頭髮.

子爵府

畀面勳章

原文章由 wendykaka 於 08-6-27 01:37 發表

我長髮. 日日洗頭架. 洗時真係發現甩少咗頭髮.

hi wendykaka,

ic
是否用後滑d及有光澤呀? (我d hair 好dry )
1支洗頭水,可以用幾耐呀??
護髮素,是否用5元size就夠呀?

thanks

bobo721

子爵府

畀面勳章

原文章由 Manentail 於 08-6-27 00:07 發表

Q: 橄欖油修護霜,是否洗完頭還有少少濕才用??
A: 對. 很多朋友亦會出街前用,一方面令頭髮有光澤,又可一邊滋潤秀髮.

Q: 輕輕按摩,是否搽落hair? or 搽在手尖按摩頭肉果種??
A: 搽落頭髮

Q: 冼髮露和 ...

橄欖油修護霜,是否gel髮用? (代替gel?)
搽落頭髮到,是否free洗淨?? (好似髮尾油咁用)
我是曲髮,所以每日搽gel在hair到才出街!

what meanl"所以很多用家發覺頭髮更多更濃密"?
是否生少少hair?? (我頂個"轉"稀疏dd )

thanks

bobo721

[ 本文章最後由 bobo721 於 08-6-27 12:15 編輯 ]

複式洋房

請PM留電話,我們再與你聯絡詳細解答你的問題.

Thanks.

原文章由 bobo721 於 08-6-27 12:10 發表

橄欖油修護霜,是否gel髮用? (代替gel?)
搽落頭髮到,是否free洗淨?? (好似髮尾油咁用)
我是曲髮,所以每日搽gel在hair到才出街!

what meanl"所以很多用家發覺頭髮更多更濃密"?
是否生少少ha ...

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 bobo721 於 08-6-27 11:57 發表

ic
是否用後滑d及有光澤呀? (我d hair 好dry )
1支洗頭水,可以用幾耐呀??
護髮素,是否用5元size就夠呀?

thanks

bobo721

光澤就同平時一樣. 1支可以幾耐就未答到你. 護髮素我用掌心咁多咯.

子爵府

畀面勳章

原文章由 wendykaka 於 08-6-28 02:04 發表

光澤就同平時一樣. 1支可以幾耐就未答到你. 護髮素我用掌心咁多咯.

咁.....用掌心size是否 5元咁大?
thx

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

BoBo:

真係日日都見你喎!! 見你唔係新 member, 一定唔係入黎宣傳先 答你呀. 掌心size多過5元. 最主要夠唔夠你自己搽晒個頭.

原文章由 bobo721 於 08-6-28 17:03 發表

咁.....用掌心size是否 5元咁大?
thx

子爵府

畀面勳章

原文章由 wendykaka 於 08-6-28 17:15 發表
BoBo:

真係日日都見你喎!! 見你唔係新 member, 一定唔係入黎宣傳先 答你呀. 掌心size多過5元. 最主要夠唔夠你自己搽晒個頭.

wendykaka,

我唔係.....sales啦!
我緊係......bk 忠實粉絲啦~

你是否新手呀?

bobo721

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 bobo721 於 08-6-28 23:46 發表

wendykaka,

我唔係.....sales啦!
我緊係......bk 忠實粉絲啦~

你是否新手呀?

bobo721

咩新手呀?? 長老呀. 老坑個老.

子爵府

畀面勳章

原文章由 wendykaka 於 08-6-29 00:05 發表

咩新手呀?? 長老呀. 老坑個老.

hi 長老
今日我起citysuper買左深層洗頭水and護髮素
今晚第一次試用,我覺得d hair...冇咁dry!!

另外,citysuper是否做完promote沒有此貨?
如我用完,應該邊度買?

bobo721

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 bobo721 於 08-6-29 22:42 發表
另外,citysuper是否做完promote沒有此貨?
如我用完,應該邊度買?

bobo721 ...

Mane'nTail 好快答你

複式洋房

Hello 各位BK媽咪,

美國箭牌Mane'nTail由七月一日起,於各永安百貨的個人護理部均設有專櫃:

尖沙咀: G/F
佐敦: 5/F
太古城: 1/F
上環: 七月尾投入服務

除永安外,所有CitySuper及Logon均有專櫃。

唯請留意BK優惠裝只限電話/電郵/PM訂購. Thanks!

美國箭牌-Mane'nTail

*visit our online store*

<Mane'nTail 雜誌專題介紹>

原文章由 wendykaka 於 08-6-29 22:48 發表

Mane'nTail 好快答你

[ 本文章最後由 Manentail 於 08-7-2 10:50 編輯 ]

首頁
12345...19

尾頁

跳至