育兒好物

跳至

首頁

尾頁

洋房

BB沖涼液邊隻好?

我預產期7月份,現為BB用品作好準備,請各有經驗的媽媽比D意見:
邊隻沖涼液/洗頭水/洗水液好用?
BB指甲鉗/交剪係咪必需品?

別墅

Re: BB沖涼液邊隻好?

Mustela 2 in 1 Hair & Body Wash

男爵府

我用過阿b哥(atopico)同埋seba med, 我會鐘意阿b哥多d, 而兩隻都可以洗埋頭仔架.

你指o既洗水液係咪即係奶樽清潔液呀? 我用過pigeon同埋朝朝(chuchu), 我覺得朝朝好用d.

BB指甲鉗/交剪都要買定喇, 因為bb指甲長得好快架.

最後, 祝你生個肥肥白白健康b~

洋房

sorry, 寫錯字,係洗衣液唔係洗水液。

大宅

我bb用chicco沖涼同洗頭, 我覺得唔錯, 我鍾意佢隻味. 而洗衣液就用威潔嬰兒洗衣液, 都ok la, 平d吖嘛. :-P

洋房

I use SEBA MED ,it's natural!

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

之前諗住慳d用Johnson Baby,
點知亞仔勁大汗,完全係臭B一名!
卒之頂唔順用番Seba Med,
沖涼洗頭一次過,又唔洗過水。
從此亞B香噴噴!
洗衫一直都用威潔嬰兒洗衣液,
家姐用到八歲都仲用佢,
一人一機分開洗,夠晒乾淨又衛生!

別墅

請問在hk那裹可以買到呢隻牌子呢? (mustela)

大宅

hktissue 寫道:
請問在hk那裹可以買到呢隻牌子呢? (mustela)

時代廣場 9/F Honey B , o個 度d mustela 產品好齊全 ga.
>>>>>????

別墅

Mustela 2 in 1 Hair & Body Wash. You can buy it at WingOn(cheaper), Honey B at Time Square is high price and the sales is bad.

禁止訪問

子爵府

I am also using the chicco沖涼同洗頭, the one with a bear,my baby son can play with the bear with bathing.而洗衣液就用Combi.
:-P :-P
我個寶貝仔係屎撈B

洋房

[size=medium]Johnston "Top-to-toe" quite good and not expensive

大宅

沖涼液 -- sebamed 泡泡 / 死海 SPA GEL
洗頭水 -- sebamed
洗衣液 -- 威潔 BB

複式洋房

QV wash is the best choice, suitable for baby and adult but it is quite expensive, $120/1 Litre.
囡囡叫文文,2003年九月五號出世。:-) 出齊廿隻牙仔啦
5/09/03 3.00kg   22/03/07 15.0kg, 97cm
囝囝叫熙熙,2005年六月廿五號出世。:-) 出咗 16 隻牙仔

25/06/05 3.00kg, 51cm   22/03/07 12.7kg, 7xcm

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

Jason 寫道:
[quote]
nmc2003 寫道:
QV wash is the best choice, suitable for baby and adult but it is quite expensive, $120/1 Litre.

in baby mark selling $60 1 L[/quote]

Where is baby mark?
囡囡叫文文,2003年九月五號出世。:-) 出齊廿隻牙仔啦
5/09/03 3.00kg   22/03/07 15.0kg, 97cm
囝囝叫熙熙,2005年六月廿五號出世。:-) 出咗 16 隻牙仔

25/06/05 3.00kg, 51cm   22/03/07 12.7kg, 7xcm

大宅

我BB個醫生話初生BB最好用清水洗白白,因爲BB不dirty, 無須用soap,而且用清水不會洗掉BB的油分,你可以考慮一下。
至於洗衣服我覺得Pigeon洗衣液幾好,容易過清。如果機洗我用Pigeon 洗衣粉同柔順劑。

別墅

sebamed & Mustela

首頁

尾頁

跳至