親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

旅行用過walkie-talkie既, 請問效果如何?

我仲心大心細, 唔知買唔買好. 上次個shop keeper話個接收範圍未必可以好似佢講得咁好, 如果隔左牆就差D (但係去得旅行, 行shopping mall係指定動作, 亦係最需要用walkie talkie時候), 咁即係點?

我睇中Motorola細個部walkie-talkie (唔記得model no.), 有冇人用過? OK 嗎? 有冇其他好介紹? (價錢要合理同唔太大舊).

複式洋房

Re: 旅行用過walkie-talkie既, 請問效果如何?

我上月去BANGKOK 都有帶去,真係好方便,我個部都係Motorola 的,但我估唔係你所講的細個部,因我買了很久,我在BKK 行商場時,我自己去看我想睇的東西,呀仔和老公就去看玩具,大家用WALKIE-TALKIE 聯絡集合。

至於你話接收範圍,我覺得不同牌子係好大分別,一分錢一分貨。但無你所形容隔左牆就差D 的情況,當然唔可以話一個係街頭一個係街尾啦,但我地試過在同一個MALL,大家在不同樓都沒有問題。

大宅

Re: 旅行用過walkie-talkie既, 請問效果如何?

Hi, Teresa

I brought a set of walkie talkie to Beijing in April too..it is a free gift from AIG card (not Motorola brandname), and it worked very well.

We could still hear clear of my husband's voice when we were at the entrance of Great Wall and that he was still up at the hill (as i mentioned b4..they walked higher to take the slide down to the hill root and we took the cable car down).

On another occasion,we used it at one of the shopping malls where my daughter and I were at the ground floor..and my husband was on the 2nd or thrid floor which we communicated clear too.

However, I donno if that is defined as within a buidling (shopping mall) and at open area (great wall) and not separated by a wall.

大宅

一個字[size=large]"正"但係你最好去鴨遼街睇o下先,分別只係水貨同行貨,但係真係平好多呢!

世上只有媽媽好,我就係一個好媽媽啊 :)

珍珠宮

謝謝你們! 我公司就在Shamshuipo。等我有空到Apliu Street看看!

可以說說你們用什麽牌子?售價多少?

大宅

2019勳章 好媽媽勳章

Yes, 真的很方便, 上星期我便帶去東京用. 但最好用 hands-free, 因有人提過我好似在日本係唔可以用的, police 有可能拉你, 仲有過海關記得拆左電芯後放行李箱呀 !
維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

大宅

LOOLOO,
想請問你係用mug牌子?可以handfree咩,我買

大宅

2019勳章 好媽媽勳章

咪就係 motorola , 好似手提電話個d呀 ! 可能要另外買的.

[quote]
soon 寫道:
LOOLOO,
想請問你係用mug牌子?可以handfree咩,我買
維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

大宅

我上年尾係鴨遼街買水貨價$145一部,當時行貨大約賣$200一部,至於個樣你地click去下面睇o下啦!
[size=large]Motorola T4508
世上只有媽媽好,我就係一個好媽媽啊 :)

大宅

is it legal to use at Europe?

子爵府

車路士 寫道:
我上年尾係鴨遼街買水貨價$145一部,當時行貨大約賣$200一部,至於個樣你地click去下面睇o下啦!
[size=large]Motorola T4508

I want to know this model have headphone or not?
If this model have, how much does it cost?
:-P

伯爵府

我6月尾去東京時都有用,真係好有用,我shopping完時就call老公會合,唔駛周圍搵.

大宅

我剛剛在大陸用過,我在酒店6/f,家人在1/f按摩都接收到,真係好好用,姑仔話試過在布吉島一個在酒店,一個在沙灘shopping都用到,真係好方便.
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

男爵府

我想有無人知而家永亨visa送o個隻motorola好唔好呀?

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我都想知

子爵府

FYI ~I found that the Motorola's model T4508 did not have the handfree/earphone plug, so finally I buy the model of Motorola T4800 just around HKD300 per set including two items. (But the size is bigger than T4508) And the handfree/earphone set needs to buy seperately.

公爵府

永亨個部motorola幾好.因為老公先頭買左1對, model一樣, d 顏色不同. 百多元一隻woo. 所以佢見到永亨有, 未又申請多一對. 我上次去北京都有帶佢(二對), 好方便, 尤其是去toilet時(可以話比老公知), he he.

子爵府

小BMom 寫道:
我6月尾去東京時都有用,真係好有用,我shopping完時就call老公會合,唔駛周圍搵.

小BMom:

我想知道你係日本有無用耳筒,唔用怕唔怕,擺行李時有無拆開d電擺?

男爵府

好媽媽勳章

各位, 如想知多 d 關於 walkie talkie 資料, 可到以下網頁睇睇, 有幾多款揀架!

http://www.409shop.com

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

anyone use walkie in Bangkok & Pataya ?

首頁

尾頁

跳至