母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

好唔開心呀!餵奶比人睇到!

你地有無人發生過類似的事呀?你會點面對??

伯爵府

Re: 好唔開心呀!餵奶比人睇到!

係唔係露點呀?touch wood 我未試過,但如果真是發生了我會扮若無其事,自然d同bb笑,問吓bb:好唔好味呀?飽嗎?
餵母乳是天經地義的事,外國/國內d媽咪連肩巾都唔用,拿起件衫便餵,只是香港太多無見識,戴有色眼鏡,對母乳無認識但意見多多的人 :-x
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

複式洋房

Agreed with vivienmak.
我叫璇璇, 英文名係Kyna, 2003-05-31出世. 我全家都係5月生日o架

別墅

餵母乳是一件偉大的事情,如果真的露點了,我也不在意,呵呵~~~~~ 因為在意也沒用呀,都已露點了 :-P

你們要將一切的憂慮卸給神,因為他顧念你們。 (彼得前書5:7)

洋房

我試過在醫院餵奶時(落

男爵府

我覺得好平常. 在醫院時,有次的正在餵人奶, 突然有一個差人走入病房, 當時有一個姑娘好緊張即刻幫我拉簾, 但我就覺得無所為, 因為就算比個差人見到, 佢都冇咩著數, 我身材又唔係索, 可能比佢都唔想見到.

我回家後, 我都會係廰度餵奶, 我老豆見到我都唔介意, 更何況佢唔會突登睇, 我老豆知書識禮, 比我好大安全感.

但如果有些男人故意"裝", 我就會好嬲, 我亦會好小心, 不會在那些"偎所"佬附近餵. 不過touch wood到現在都沒是發生.

只要自然些, 不要太著意其他人, 就會餵得輕鬆些.

男爵府

yuenwa,

after reading your message, i laugh ... so funny. ..
and you are right of course.

男爵府

我都唔會介意俾人睇到餵人奶,猶其是小朋友同女士,只係為咗避免d男士覺得尷尬或者d"偎所"佬會揀d唔易俾人發現ge地方餵!

公爵府

認識瑞士牛牛第一回 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

yuenwa,

same to you.我都試過在醫院時, 晚上九時后, 同班媽媽圍埋一齊餵奶和傾計的時候, 抬頭一望忽然見到個差人, 都唔知道佢喺度幾耐添, 當時有d嬲, 係嬲d姑娘點解唔同我哋班媽媽講叫我哋即刻拉薕, 事後都冇 :-x

複式洋房

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊