想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

哎, 原來有陰道炎係會比較難受孕.

各位遲遲都仲未有BB嘅姊妹要注意, 我昨日去睇醫生佢話我白帶多有發炎, 要我食藥同塞藥, 佢同我講有陰道炎係會比較難受孕, 我先至知點解我成年幾都唔能夠成功. 大大話話我已有了陰道炎十一年了, 有時好了沒多久又番發, 醫生解釋係我抵抗力弱之固. 所以未有BB嘅姊妹們快D睇下自己會唔會真係發炎而阻礙到受孕, 快快醫好後就即刻一擊即中就好啦, 我好想o係呢幾日排卵前醫番好今個月bingo啊!!

男爵府

Re: 哎, 原來有陰道炎係會比較難受孕.

我以前白帶都有好多呀,但近幾個月都無乜,只係有時唔夠訓果幾日至有,但又無癢無色咁係咪發炎呀?

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁係咩色

伯爵府

jeje,

我次前去做婦科驗查,醫生話我係發炎,都係塞藥,但係現在只係黃黃地! 有無問題???

子爵府

Hi, ew911 我唔知呀, 因為我兩隻"炎"都有. "念珠菌"就痕嘅, "滴蟲"就有黃黃綠綠嘅白帶同小小臭. "滴蟲"會食左D精子所以比較難受孕, 我建議妳去醫生度check下好番未仲好啦, 放心D嘛.

大宅

not yet....maybe to see yr doctor..
& also yr husband...

伯爵府

Hi jeje & 898989,

Thanks a lot! 但係無味及無痕?????

子爵府

Hi ew911, you better go to visit the doctor right now, hurry up la!

男爵府

唔好意思,我想問有什麼形態,特性?有時我都會有汾泌,多數白色,偶然淺淺黃.

子爵府

Hi 660203shirley, 我有時都係黃黃地兼好多分泌, 多到連底褲同大脾內側都濕淋淋, 後尾咪日日都用護墊囉, 我知用護墊唔好, 但無辦法, 濕到我週身唔舒服. 姑娘都有建議我勤換底褲唔好用護墊, 但無理由返工帶定幾條底褲o係身啫, 咪唯有買D透氣嘅護墊用囉. 如果妳真係多分泌不如睇下醫生攞D分泌物去檢下有無菌仲好啦, 起碼都放心D嘛.

複式洋房

請問如果bingo, 陰道會唔會有分泌流出?

子爵府

Hi megabee, 據我所知係會比未懷孕前多. 因我有兩個friend懷孕前都係無陰道炎, 但有左BB幾個月之後就好多分泌物, 係"念珠菌", 要食藥同塞藥. 因如陰道發炎到分娩時個Baby o係陰道出就會比細菌感染. 呢D都係我D friend 同我講嘅, 我諗詳細最好問醫生.

複式洋房

jeje,

多謝你. 不過其實我而家只係等緊消息....(仲有幾日) 但呢兩日唔知點解, 有好多透明分泌流出....我只係心急想知係bingo定係來經前跡象.

伯爵府

Hi jeje,

OK. I go to check check la. :-x

大宅

Hi all

我係過來人,吾知可吾可以幫到你哋,如果有bb時doctor 驗到你有念朱菌,到bb出世時會同佢打幾枝針,所以bb一出世手仔會打支黃豆仔for注射藥,可以保護bb因細菌感染

如想容易有BB就應該造完之後吾好立即去冲身,應該平躺在床上兩腳向上雙手抱住腳最好等半個鍾至一個鍾

grace
[img]http://www.imagestation.com/picture/sraid225/p5233abcab42a14d0a36e090ffe5201a3/e9121578.jpg[img]

伯爵府

kwanpui,

多謝! 我想知係未真係有念朱菌,係好難有bb?因為,我係做婦科驗查 (一年一次個隻).e生話我才知.佢話我係工作壓力問題,所以身體失調. 而且,我好耐之前我每月白帶都有d黃黃地.上年婦科驗查 ,e生都無話有問題. 婦科驗查係未check唔到的?

男爵府

唔該 jeje
我只係有小小擔心,見你0地時常提起,而我又0念住生bb,所以才問多0的資料,我本身都我body check,但從來醫生沒有mention,所以八0下,如果我0呢幾個月都未有,我會chk,是否去任可一間婦科醫生,費用如何?tks

大宅

ew911

我未有bb時都試過尿道炎,你哋有無試過造完後沒有清洗漧淨陰道後而有尿道炎的機會好大,我就係啦!所以每次都用消毒藥水加水清洗之後就無試過發炎,同埋平時飲多d水

之於係米難有bb......我第一次無抱住脚等一個鍾就失敗咗,第ニ次有就得咗,吾知係米個別case定係真的有效,不過試多幾次啦!

grace
[img]http://www.imagestation.com/picture/sraid225/p5233abcab42a14d0a36e090ffe5201a3/e9121578.jpg[img]

伯爵府

grace,

Thanks a lot!

子爵府

Shirley

我平時睇D婦科around$350-$400到. 至於家計會嘅生育指導服務就每次$200, 教下妳量體溫同寫轉介信比妳去私家醫院做"輸卵管X光造影檢查", 兩個月後再唔得就再寫轉介信比妳去政府醫院做"腹腔鏡檢查". 我而家已經係最尾個part, 我仲hold住封信未攞去, 博今個月bingo就一天都光曬, 唔駛心掛掛.

ew911

普通就咁檢查未必會知係邊隻陰道炎, 最好係驗埋係邊隻而對症下藥咁就放心啦. :-P

首頁

尾頁

跳至