自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

晚上好多蚊咬我同bb呀.可以用嘜方法呢?

如上

伯爵府

Re: 晚上好多蚊咬我同bb呀.可以用嘜方法呢?

我用紗窗廉布。在做窗廉的公司有頭尾盛下的紗布,好平十多元一塊張。紗布用大的黑色文件夾,夾在窗花四角。蚊走不入。
Pet Society Email : [email protected]
Login Name : Wensi
Pet Name : Sweet

大宅

買部電蚊香機啦,好好多架!百佳都有得買,都唔係好貴!

yst424

男爵府

用 蚊帳 好過用 蚊香機.

蚊香機始終都係化學野, 少用為妙.

大宅

THANK YOU ALL MAMA

禁止訪問

大宅

應該無嘜風到

大宅

BB自小也惹蚊,曾經因蚊咬而敏感及有風'懶',出生到去年他三歲多才找到最好的安全及有效的方法,,就是蚊貼,晚上貼在床頭和床尾(因貼在身上可能會因小孩轉身會脫下來),當然蚊燈一定要整夜開,若你住郊區紗窗一定要安,第二天不在房間也不要掉了蚊貼, 因仍有殘餘的味可以驅蚊,希望對你們也有效. 己PM了那個我試過最好的牌子,在"萬O"和"屈人寺"有售.

子爵府

我自己同囡囡都好惹蚊的,發覺d蚊係一早"呢"埋o係房唔走,所以到夜晚時就飛出o黎開餐啊....
特別係因為BB仔用片片,陣尿味更惹蚊的...
我係平時一路開蚊機,到夜晚入房訓覺時反而唔開的,因日間d蚊飛左入屋,到夜晚開冷氣時困住o係房,咁開蚊機都無用的,因為已同隻蚊共處一室啊~~~
窗簾兩邊都掛防蟲片的,因為d蚊好鍾意"痴'呢度啊~~
著過o既衫同毛巾唔好放入BB房,因有人o既味,d蚊都鍾意痴住啊~~~
重有若真係發現蚊,多數都會拍佢,因為唔想用殺蟲水怕BB吸到ma...但係間中一拍就俾隻蚊走甩搵唔番,我會用香水對準隻蚊,細細力一噴佢就即暈...跟手執埋掉左佢....等佢冇咁易飛走啊....
希望呢d方法可以幫到d惹蚊BB la~~^.^

男爵府

Amybeauty,

可唔可以pm你試過又好的驅蚊貼牌子給我, 麻煩晒!

wendy

大宅

WENDY

Please check your PM.

Amybeauty

大宅

畀面勳章

你試下噴d 蚊怕水在bb 床。睇下得唔得!

等待驗證會員

Amybeauty,

please check pm,thank you.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

咁"寶寶金水"得唔得架??

子爵府

呢排好多人話寶寶金水好..我都買左一支,不過係俾蚊咬完唔R搽就好lor,因為R過就"拿"o架,因我囡囡學校間中咬到好勁,成舊腫起,搽左佢話涼涼地,但係如果"R"過佢就話"拿"到死lor..

大宅

Amybeauty:

我都想知呀!麻煩你都pm俾我, 唔該!

Thanks!

大宅

Amybeauty:

I want to know also, please PM me......Thanks a lot!

侯爵府

2019勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Amybeauty:

I want to know also, please PM me......Thanks a lot!

大宅

Amybeauty,

可唔可以pm你試過又好的驅蚊貼牌子給我, 麻煩晒!

cat119mama

複式洋房

係百佳,惠康有1支環保殺蟲劑...幾好用架,,又唔會對bb有害,冇色冇味呀.我都噴落呀b張床到..等2個鍾先比佢訓..都冇蚊咬喇,,,噴1次可以維持1-2個星期架..

首頁

尾頁

跳至
熱門主題