自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 晚上好多蚊咬我同bb呀.可以用嘜方法呢?

Thank you all mama

let me try to use 蚊貼 & 蚊沙綱.

大宅

Amybeauty,

可唔可以pm驅蚊貼牌子給我, 麻煩晒!
flor

大宅

Can you PM me also, thanks
Christy同Daddy講:Daddy你真係好靚仔! 8-)

別墅

我就用蚊網的(係宜家傢俬買),每晚囝囝

大宅

ryan-mame

yesterday i went to IKEA, we can not found it.
how much ar?

大宅

I use 蚊帳 + fan/aircon.

Works very well.
rleung 寫道:
蚊帳會唔會焗呢?

大宅

Hi, Amybeauty

May I have the name of 你試過最好的蚊貼牌子,在"萬O"和"屈人寺"有售.

Tks
Kahobb
願你開開心心、快高長大、聽教聽話!!

男爵府

I also want to know.Pls pm me. Thanks.
Hi, there are 2 happy bbs in our happy family. Let's become good friends!!! :-P :-) :-P :-P

男爵府

kilam ,
I also want to know. Thanks.
Hi, there are 2 happy bbs in our happy family. Let's become good friends!!! :-P :-) :-P :-P

大宅

Hi Amybeauty,

May I also have the brand please?

Thanks!

複式洋房

Hi, Amybeauty,

Could you PM the brandname to me too. Thank you.

別墅

sally1,

around HK$150.00, maybe you can ask the
salesman first.

大宅

Hello Amybeauty,
Kindly please PM me the brandname. Thanks

大宅

BK Milk勳章

Amybeauty,

可唔可以pm你試過又好的驅蚊貼牌子給我, 麻煩晒!

大宅

好媽媽勳章

我是住在近郊區,所以有好多蚊,所有方法都用過, 我覺得咁多方法中,最好就是用滅蚊燈,其它例如蚊貼或膏...都好大陣味,驅蚊器我厭D聲好煩,日頭用OK, 但晚上用有D煩, 滅蚊燈就真的可以殺蚊,但有D人厭光管撐眼,但我覺得OK,以前搽寶寶金水瞓,又用寶寶金水浴露都唔得,後來我和我個女間房都有放一盞,之後就真的可以瞓到覺. 另外要留意小朋友是比蚊咬定是比虱咬,有唔同的,比虱咬就唔同處理.

大宅

你好,請問比蚊咬和比虱咬,有什麼唔同的,比蚊咬和比虱咬有什麼唔同處理方法,請指點指點,多謝!

大宅

糖 糖 ﹕

你 所 講 的 是 不 是 藍 色 光 管﹐掛 係 牆 上面 個 d﹖我 個 朋 友 住 27樓﹐但 都 係 好 多 蚊 ﹐佢 話 用 左 之後 情 況 真 係 好 好 多 。 我 都 想 試 下﹐因 為 我 住 5樓﹐而 且 周 圍 好 多 樹 成 日 有 蚊 咬 我 個 女 ﹐陰 功 佢 又 成 日 抓 ﹐用 盡 蚊 貼 ﹐驅蚊 器 (完 全 搵 笨 )﹐液 體 蚊 香 都 無 用 。

可 否 提 供 滅 蚊 燈 牌 子 名 稱 ﹖邊 度 有 得 買 ﹖

thanks
Christy同Daddy講:Daddy你真係好靚仔! 8-)

民房

Amybeauty,

Can u PM to me also, many thanks. Cos the one I brought yesterday is HK$28 for 10pcs only very expensive.

Thanks!

民房

Amybeauty,

Can u PM to me also, many thanks. Cos the one I brought yesterday is HK$28 for 10pcs only very expensive.

Thanks!

大宅

我去過又一城間 LOCC.... (唔記得點串), 佢地有隻馬鞭草
味o既舒緩 gel, 個sales 話好多 mami 買黎比 bb 搽 for
驅蚊ga wor~~請問有無人試過呢﹖

首頁

尾頁

跳至