使用意見

跳至

首頁
34567...9

尾頁

侯爵府

引用:Quote:loklok286 發表於 15-3-11 00:34 係

原帖由 afm.cheung 於 15-03-11 發表
謝謝你!

我以為煩吓版主就得米,差點想試
你又學人騎劫同離題?

If children live with encouragement, they learn confidence. If children live with acceptance, they learn to love.

大宅

PallasChu 發表於 15-3-11 00:58
你又學人騎劫同離題?

吓?有標準回復要跟?

侯爵府

回覆:PallasChu 的帖子

我唔係煩緊版主,係站响管理討論區層面睇 t&c 係咪寫得有咩唔清楚?
係咪有令會員有機會不安?
係咪有可能引起誤會同投訴?

如果煩,都可以話我係先人之憂而憂。。。

唔好意思

If children live with encouragement, they learn confidence. If children live with acceptance, they learn to love.

侯爵府

引用:Quote:PallasChu 發表於 15-3-11 00:58 你

吓?有標準回復要跟?
其實你地知唔知離題 off topic 係响版規有提及?

大宅

PallasChu 發表於 15-3-11 01:05
其實你地知唔知離題 off topic 係响版規有提及?

版主或?決定離題?

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:我唔係煩緊版主,係站响管理討論區層面睇 t

原帖由 PallasChu 於 15-03-11 發表
我唔係煩緊版主,係站响管理討論區層面睇 t&c 係咪寫得有咩唔清楚?
係咪有令會員有機會不安?
係咪有可能 ...
其實,你用意係點?

明白你嘅人 自然會明白發生咩事?!

稍安無燥

有一點~我想補充

版主,唔參與評論/界定是否 人身攻擊。

唔代表 容許/助長 言語暴力。
我嘅角度係覺得~
bk係提供一個不設裁判的 「擂台」俾大家玩啫!

侯爵府

引用:Quote:PallasChu 發表於 15-3-11 01:05 其

版主或?決定離題?
Ok, 咁如果你覺得舒服,唔緊要

大宅

PallasChu 發表於 15-3-11 01:09
Ok, 咁如果你覺得舒服,唔緊要

謝謝關心!晚安!

侯爵府

引用:Quote:原帖由 PallasChu 於 15-03-11 發表

原帖由 ning.. 於 15-03-11 發表
其實,你用意係點?

明白你嘅人 自然會明白發生咩事?!
多謝你明白

我理解都同你相近,只係有點灰色地帶希望 clarify 一吓。。

其實有好幾位 jm 邀請過我入時政玩,咁我只係想問清楚先啫

夜了,我 offline 了,大家都好好休息吧

珍珠宮

引用:Quote:loklok286 發表於 15-3-11 00:34 係

謝謝你!

我以為煩吓版主就得米,差點想試
有啲人真係咁諗架,不過最後都係失敗多

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 afm.cheung 於 15-03-11 發表

你又學人騎劫同離題?
邊個字離咗題?你決定架?

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 ning.. 於 15-03-11 發表其實

多謝你明白

我理解都同你相近,只係有點灰色地帶希望 clarify 一吓。。
我梗明啦!

扮友善暗批踭的事…夏e唔做嘅~

晚安~

MsBusy    發表於 15-3-11 08:24
kikikay    發表於 15-3-11 01:56

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 PallasChu 於 15-03-11 發表

原帖由 ning.. 於 15-03-11 發表
我梗明啦!

扮友善暗批踭的事…夏e唔做嘅~

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

bktcc 發表於 15-3-10 17:08
回覆 chan803 的帖子

"時政擂台" 版規 (節錄),已經寫得好清楚

請問以下留言, 犯了哪一條時事擂台版規, 要收警告牌呢?
話嘢有道理就buy有咩問題?
唔通好似你d b6 咁只要係自己人,就算講埋d野完全唔冇邏輯都支持?

還是在時政可以話人地係垃圾, 但唔可以話人地係 B6?

只為求個明白, 以免踩氹. 多謝.
-----------
後補 (9.28am):

張警告牌是在自由講場派的?

不能指會員是 B6, 但容許會員暗指其他會員是ISIS, 不是人?

王國長老

王國長老

chan803 發表於 15-3-11 09:12
請問以下留言, 犯了哪一條時事擂台版規, 要收警告牌呢?

還是在時政可以話人地係垃圾, 但唔可以話人地係 ...
你會踩氹咩, 你都唔會咁講野卦. 你上BK咁耐, 都唔會咁去話人啦.

會員點解違規, 如果個會員自己有唔明白自己問版主啦, 版主冇必要答唔關事既人. 呢個規定唔係今日先有, 一向版主都唔需要向外交代點解警告, 點解會封戶.

他日萬一咁不幸你真係收牌, 你都可以直接向版主查詢既.

我覺得版主唔需要回應太多, 如果人人都好奇問, 版主就好多野要解釋.

kikikay    發表於 15-3-12 01:44
eezzkylm    發表於 15-3-11 11:02
tinlong22    發表於 15-3-11 10:50
MsBusy    發表於 15-3-11 10:47
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

edea 發表於 15-3-11 10:40
你會踩氹咩, 你都唔會咁講野卦. 你上BK咁耐, 都唔會咁去話人啦.

會員點解違規, 如果個會員自己有唔明白自 ...
呢度係 BK 主場, BK 中意點都得.

凡事都唔解釋, 只會加深(部份)會員覺得 BK 偏袒的感覺.
但係會員有疑問, 點解唔可以公開答呢?

我唔係為某人爭取啲乜(我根本唔識收牌的會員), 只係想知道 BK 所畫條線係邊, 等大家都唔好過界姐.

無記錯的話, BK 都曾經解釋過點解唔用得收X 一詞. 超版亦間唔中會明示/暗示某些會員被禁的因由.

如果真係唔容許會員話他人係 B6, 又點解唔可以認呢?

下下只係識叫人有問題就舉報, 但係如果連版規都肯定是否適用(而 BK 又唔肯認真回認). 咁如果多次舉報唔成立, 但舉報者又唔知唔成立/點解唔成立, 咁又點會令人覺得 BK 無偏袒呢?

禁止訪問

DHA勳章 畀面勳章

王國長老

王國長老

chan803 發表於 15-3-11 10:54
呢度係 BK 主場, BK 中意點都得.

凡事都唔解釋, 只會加深(部份)會員覺得 BK 偏袒的感覺.
講真版主點做, 都一定有人唔滿意, 會員要覺得偏坦都冇辦法.

版規就已經寫左係度, 如果有人刻意要踩界係佢既選擇, 大把會員上黎超過十年都唔會收牌, 點解有D人會收牌, 自己小心用詞就可以, 仲咩要話人B6, 正常人黎講, 係善意定惡意, 一睇就知啦.

我唔認為BK冇認真回應, 只係有時有D提問真係刻意去鑽牛角尖, 版主會因應情況去判斷, 唔需要個個字都敲定算唔算違規, 字係死既, 人係生既, 我相信大家都咁大個人, 講說話都最好識尊重人, 如果真係有覺得版主警告得唔妥, 都可以同版主溝通.

其他討論區都唔會下下同會員作出交代啦.

scheong    發表於 15-3-11 12:31
eezzkylm    發表於 15-3-11 11:39
SillyU    發表於 15-3-11 11:26
MsBusy    發表於 15-3-11 11:19
meowei    發表於 15-3-11 11:17
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

各位國民:

親子王國管理員及版主不會公開用戶封戶原因,當事人被禁言或禁訪時會收到通知或事前收到警告,如當事人有任何不明白之處,請按討論區左下「聯絡管理員」發出查詢*;倘若其他國民是當事人的友人而欲了解事件,應自行向當事人查詢,敬請留意,謝謝合作

*http://www.baby-kingdom.com/helpdesk/upload/open.php (查詢類別為 「帳戶權限查詢」)

親子王國管理員

侯爵府

路過一問,請問中文字典邊本好用?

kikikay    發表於 15-3-12 01:47
MsBusy    發表於 15-3-11 11:56
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

首頁
34567...9

尾頁

跳至