自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人知道第一次派樓唔要相隔幾耐先到第二次揀樓.唔該

版主

版主 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我個女, 同我妹個仔 都晌樂華村商場4樓果間 幼兒園讀, 幾好架, d老師好有愛心, 有這條村, 就有這間幼稚園, 有好多老師都做左好多年架啦

我亞女依家讀 小三, 有時間都會返去幼稚園探老師

原文章由 燕尾蝶 於 08-6-14 03:59 PM 發表

幼稚園各方面好嗎?
因為我有2個小朋友.所以要看這方面的問題.
「到我這裏來的,我總不丟棄他。」(約6:37)"

大宅

原文章由 貓大姐 於 08-6-15 16:35 發表
我個女, 同我妹個仔 都晌樂華村商場4樓果間 幼兒園讀, 幾好架, d老師好有愛心, 有這條村, 就有這間幼稚園, 有好多老師都做左好多年架啦

我亞女依家讀 小三, 有時間都會返去幼稚園探老師

...

可否講0下那個幼稚園叫什麼名字??
我和老公今天都有去看了一下周圍的環境.又覺的ok.
只是沒有看到內裡的情況.不過隔離好像不是很好相處的樣子呢.希望是錯覺啦.
只是返工交通方面比較麻煩.
我們也是在考慮中.

侯爵府

原文章由 ^曾小姐^ 於 08-6-14 17:15 發表
好雜,成日有人跳樓
真係好舊

跳樓呢d野就條條村都會有發生啦,就算幾千萬豪宅都會有
咪鬼嚇人啦~

大宅

我都在樂華北住緊, 住左10幾年啦, 都ok架, 不用擔心

禁止訪問

大宅

原文章由 家寶媽咪 於 08-6-16 09:50 發表
我派第1次就要了,28年樓,市區,這地區係我dream區,收左信未睇樓都知我會要,3人申請比400尺,校網一流,超級開心到我流眼淚,舊樓都有好野咖,住新樓300尺都無呀,你諗吓出面租私人樓都係租舊樓,唔好未睇就介意左先 ...

因為我和老公2 家人咁耐以來一直都係住係港島區.
而且我2個小朋友還是很小.經常都要我媽媽&奶奶幫忙.
所以一心都只是想可以派到港島俾我咁就係最好了.
不過昨去睇過周圍環境.都OK.只是未能入室內看一看是一遺憾.
或者會要.不過都是要等到看了屋內再決定.

另.請問房署派樓給我們.我們應該要留意看些什麼呢.另簽約時.入息應該要怎樣填寫呢?
不好意思.因沒有這方面的經驗.所以有咁多問題.謝謝!

禁止訪問

版主

版主 好媽媽勳章 BK Milk勳章

Please check PM

原文章由 燕尾蝶 於 08-6-15 09:52 PM 發表

可否講0下那個幼稚園叫什麼名字??
我和老公今天都有去看了一下周圍的環境.又覺的ok.
只是沒有看到內裡的情況.不過隔離好像不是很好相處的樣子呢.希望是錯覺啦.
只是返工交通方面比較麻煩.
我們也是在考慮中. ...
「到我這裏來的,我總不丟棄他。」(約6:37)"

首頁

尾頁

跳至