家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

狗味

上下左右都養狗, d風吹入屋都聞到陣陣狗味, 請問除左close window之外, 有咩辦法?
http://www.imagestation.com/album/?id=4288361839">

子爵府

Re: 狗味

我自己屋企都養左幾隻狗的,但係我d朋友重來都無話我屋企狗味勁啊...我諗你d養狗鄰居清潔得唔好la...
不過你改變唔到佢,可以試下點香薰,因我知銅鑼灣一帶狗舖都用緊呢隻香薰,因佢除左有香味重有淨化空氣作用的....
我朋友間細舖賣衫的,但係佢自己本身食煙,佢點左呢隻香薰就話d衫唔會有煙味lor.....
不過唔知你知唔知我講緊邊隻啊~~~

子爵府

cameo,

我想知 呀...
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

子爵府

LB香薰...
我諗點開香薰o既朋友會知道邊隻的,因好多人有用的啊...
我自己間中都有用,因防蚊都ok...
同埋我家姐對煙味好敏感的,所以佢次次上o黎我點lor,咁我食煙都唔見佢咳,反而我上去佢屋企我就要"呢"埋o係廚房對住個抽油煙機食煙....不過後咪我都買左一套俾佢o勒,佢話點左舒服d...

大宅

cameo,
唔該! 我都有諗過點香薰, 但我本身有鼻敏感, 之前試過, 個鼻唔舒服, 所以想知道仲有無其他辦法!
http://www.imagestation.com/album/?id=4288361839">

男爵府

畀面勳章

型男卓培,

你可以試下點"薄荷" 味香薰!

洋房

試下[光觸媒], 我家養了兩隻狗, 以前怎樣清潔, 一開門就聞到狗味, 現在甚麼味道都沒有, 但價錢貴小小, 因為要公司派人上門噴的.

子爵府

想問你之前係點咩香薰???
因有d香薰只係得陣香味的,而我講呢隻係有淨化空氣作用,而且唔同味係有唔同功效的啊,有一種好似係無味tim,因我知有人會係因有哮喘之類o既呼吸系統病反而會用佢的,你可以試試問你身邊朋友有冇用開,如果你聞過無問題咪得lor,因為好少聽人話敏感的,因我家姐氣管有事我都有俾佢用的.....
型男卓培 寫道:
cameo,
唔該! 我都有諗過點香薰, 但我本身有鼻敏感, 之前試過, 個鼻唔舒服, 所以想知道仲有無其他辦法!

首頁

尾頁

跳至