嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我想問下BB幾大先可以訓網床??

因為我BB宜家就黎6個月但係都好醒訓O家, 但係佢最近成日訓到側哂, 張BB床太細佢想轉身又轉唔到, 放O係我張大床度又驚佢(LOOK)左落床, 所以想轉張網床比佢, 但係又驚佢夜晚抱住佢訓左既時候. 好難放番佢落張網床度, 點算??? (因為宜家都好難放落BB床), 你地有咩提意??

男爵府

Re: 我想問下BB幾大先可以訓網床??

up

子爵府

how come your bb only 6 months but cannot sleep on the bb cot already? your bb is big size bb ah? ^^ my girl is 3 months now but still only occupy a small part of her bed. :-P
i guess it doesn't matter with how old the bb can sleep on playpen, but you hv to check whether the floor of the playpen is firm enough to support your bb's backbone loh.
i'm looking for a playpen for my bb as well but is not for sleeping purpose. its for her to play inside safely if i'm not around sometimes, eg. go to loo. do you know which brand is good?
I support autism acceptance!

男爵府

因為我BB都算大碼BB黎O家, 而且手長腳長. (張床既SIZE:25"W*43"L) 佢每一次訓到半夜都訓到斜哂, 咁佢就醒喇. 佢同佢表哥都係咁O家, 訓覺之前個頭O係床頭, 但係醒可以O係床尾O家, 所以佢宜家訓到半夜就一定會醒, 所以我諗網床大D可以方便佢轉身丫嘛. 而且佢唔係咁鍾意張床咁細, 因為佢O係我張床可以玩到180度, 轉身都係O係我張床度學番黎, 之前我都見佢O係BB床想轉身, 但係佢覺得張床細轉唔到身就即刻發牌氣, 而且我張床好高O家(下面有2個柜桶個隻), 一放O係我張床度跌左落黎就大件事喇! 有冇媽咪可以提意下邊隻網床好呀?? 不過價錢UNDER $1000喎, 知既話PLS PM ME.THANKS

大宅

MrsTing,

我用的網床$8XX,意大利製造.但我未想過將網床當睡床.
我的網床放在廳,BB日間會入網床玩.

我BB7個月,早前BB床爛了,我就買了一張可變小童床的床仔給BB.
新床好大張,BB在床上左反右轉都沒有問題.而且可以用到3-4歲.都是under$1000.
你可以考慮下.

子爵府

畀面勳章

玩具反斗城同mothercare都有網床for bb訓覺用架
有兩層果隻呢...一千炆樓下架咋
你去睇睇丫!

首頁

尾頁

跳至