產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

廣華醫院照超音波OK嗎?

請問有無人知道在廣華醫院照超音波準確嗎?
因為我在上星期小產入了急症,當時我在婦產科
照過超音波,但已經照不到個BB(當時應該已有
7週幾了),之前我在私家照了一次,BB有1.2cm,
咁橋在我對床的太太又和我一樣又照唔到,因為
我係自然流產,又照不到任何東西,所以醫生無
跟我做手術及服任何藥物,現在我只是擔心,
個胎會唔會仍然留在體內並未排出.

大宅

Re: 廣華醫院照超音波OK嗎?

我覺得應該冇問題既~
我上年試過小產入廣華,約9-10week左右醫生都係話照唔到個胎,因為有d係會比自己排出黎ga,所以我都係唔駛做手術及服任何藥物~
跟住一直都冇問題,到而家又有左,已經6個月喇~

公爵府

畀面勳章

我既情況同你地一模一樣,我4月26日有咗6週,但下體流血,廣華d醫生用超聲波照(用棒放入陰道),照唔到胎,只見子宮脹大,懷疑早期懷孕或宮外孕,但醫生見我流咁多血,個胎極有可能保唔住,跟住抽血,後來證明唔係宮外孕,今日返去覆診,照到子宮非常乾淨,不用刮宮.

因為我這是第二胎,上一胎大約6週時,係會見到一點黑色,但今次咩都見唔到,我已經有心理準備,由我知有孕至小產,都唔夠10日

複式洋房

Debbie媽:
我更矇查查都唔知發生嘜事,在27/4先知道有7週
身孕,唔夠一星期已經小產埋了。
佢有叫你覆診o架,我個醫生只是問我想唔想覆診,
我當然話要啦! 希望我和你一樣咁順利唔便再刮宮啦!
好傷o架嘛!

複式洋房

欣欣媽~~CatCat:
恭喜晒你喎! 一仔一女就最好啦!
祝BB健康,快高長大!

公爵府

畀面勳章

my0,
姑娘有冇幫你抽血先,我抽2支,第1支入院(星期一),48小時後抽第2支(星期三),因為blood test部機係逢星期二同五,所以我抽完第2支就出院,覆診就下個星期五(7/5),不過我自己約咗私家醫生4/5檢查,醫生已經同我講,個子宮好乾淨,唔需要刮宮,希望你都唔需要

大宅

e...我上年小產果時佢地冇幫我抽血ga wor,只係照左就算,又冇叫我覆診wor~

my0,
thx ar~
如果真係一仔一女就可以收工lu~

複式洋房

Debbie媽:
在2/5(星期日)入院那天有幫我抽血,第二日早上
我就出院了,所以無抽第二次,我要等到17/5才再
去覆診呀!
另外我想問自然流產d血大約會流幾耐先停呢?
我今天已經一星期了,這兩天只流出較啡色的血,
是否正常呢?

公爵府

畀面勳章

my0,

因為我照唔到個胎,只係見到子宮大咗,但驗小便又驗有,唔敢肯定係咪小產或宮外孕抽第一血作為basic,如果抽第二次血,hcg是下降即代表流產.我流咗3日,好似黎來一次m咁

首頁

尾頁

跳至