自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章

真心, 近幾年我唔係太鍾意去旅行, 因為覺得好頻撲, 又唔鍾意搭飛機.

後生都去好多旅行, 因為多數想同男朋友2人世界. 宜家變左老公, 日見夜見, 一年去一短, 2-3年去一長我覺得已經好夠. 同埋最好去一些另類一些的地方.

但係有時俾人話我係唔係慳, 去咁少旅行....

男爵府

其實我都唔鐘意,坐飛機又辛苦,酒店又訓得唔好,陌生地方成日要提高警覺,又要搵路搵車...... , honeymoon 後都冇去旅行,宜家囝大,為左個囝先去旅行。

子爵府

回覆:有冇 jm 唔係好鍾意去旅行架

我就唔係唔鐘意旅行,只係驚左搭飛機

pierlux    發表於 15-3-12 05:07

大宅

引用:我就唔係唔鐘意旅行,只係驚左搭飛機

原帖由 sandypink 於 15-03-11 發表
我同你一樣

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都係喎, 都係唔鍾意搭飛機, 飛機餐又難食, 又係覺得好頻撲, 仲有一樣, 就係去之前要執一餐, 返到黎又要執一餐, 仲要有排洗D衫~

係咪好押韻呢?

wcpcelia    發表於 15-3-12 14:06
js1204    發表於 15-3-12 12:22
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

禁止訪問

公爵府

我都鍾意在家HEA 多過去旅行......

公爵府

2024年龍年勳章

newcook 發表於 15-3-11 17:14
我都係喎, 都係唔鍾意搭飛機, 飛機餐又難食, 又係覺得好頻撲, 仲有一樣, 就係去之前要執一餐, 返到黎又要執 ...

飛機餐我反而無所謂, 但搭飛機就真係好辛苦 (我唔肥+細粒), 在一個小小的空間坐好多粒鐘....我又唔捨得俾錢坐好D的機位, 所以去旅行對我來說是一件苦事....

男爵府

回覆 chingman1976 的帖子

我都係, 超驚搭飛機

水晶宮

我呢一生人都好驚坐飛機..有個朋友係飛機失事死去死狀恐怖成塊面裂開哂..係坐遊輪同坐火車遊..去短綫無咁辛苦始終旅行下舒展下心身

Yibu    發表於 15-3-11 17:27

子爵府

我都超怕搭飛機因為我會暈機浪兼畏高!

子爵府

引用:我呢一生人都好驚坐飛機..有個朋友係飛機失

原帖由 幸福花 於 15-03-11 發表
我呢一生人都好驚坐飛機..有個朋友係飛機失事死去死狀恐怖成塊面裂開哂..係坐遊輪同坐火車遊..去短綫無咁辛 ...
你朋友好慘呀!

禁止訪問

開心吸收勳章

引用:真心,+近幾年我唔係太鍾意去旅行,+因為覺得

水晶宮

回覆 ctsang1006 的帖子

死咗好多年..佢去台灣出事!

wcpcelia    發表於 15-3-12 14:06

珍珠宮

引用:我就唔係唔鐘意旅行,只係驚左搭飛機

原帖由 sandypink 於 15-03-11 發表
同你一樣,同埋好怕plan行程,上星期發夢有人請我去旅行,但要我plan行程,嚇醒左

輸入搜索內容

大宅

引用:我都係喎,+都係唔鍾意搭飛機,+飛機餐又難食

原帖由 newcook 於 15-03-11 發表
我都係喎, 都係唔鍾意搭飛機, 飛機餐又難食, 又係覺得好頻撲, 仲有一樣, 就係去之前要執一餐, 返到黎又要執 ...
我都一樣,我鐘意自己張牀

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

以前年輕時不怕搭飛機,現在老了就好鬼驚拾,再加上睇埋近來飛機失事新聞,就更加驚。

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我覺得去旅行走馬看花,頻撲又冇意思!
有$想每個國家至少短住三個月,
咁先可以真正體驗當地風土人情!

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:Yibu 的帖子

我鍾意旅行,但唔鍾意搭飛機,尤其是長途機

珍珠宮

回覆:Yibu 的帖子

愈來愈討厭執行李,仲要一家3囗都係我執!
去旅行好攰,又貴

首頁

尾頁

跳至