產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

懷孕初期(頭3個月)正常體重上升幾多

同上 :-P

子爵府

Re: 懷孕初期(頭3個月)正常體重上升幾多

人人唔同,我就頭3個月體重都無變。有d人甚至會輕咗,因為嘔得犀利,食唔到嘢。

大宅

[quote]
kohelen 寫道:
人人唔同,我就頭3個月體重都無變。有d人甚至會輕

別墅

我就輕左幾磅e家就3個月都未重 :-(

大宅

我就

男爵府

個個人都唔同我頭3個月重o左成5磅.....
可能因為食得訓得啦..

大宅

我估人人都唔同既, 我而家有左三個月都無重到.

珍珠宮

醒目開學勳章

sammiy
整個懷孕期標準黎講, 最好重 10-12kg.

8 -11w 每週約重 200g
12-17w 每週約重 300g
18-40w 每週約重 400-500g

唔好太介意體重, 最重要係 bb 健康.
你唔好食太甜太喊就可以了.
唔好因為驚肥而節食呀.

大宅

[quote]
Sammiy 寫道:
我就

男爵府

因人而異, 我就因為經常嘔.. 在頭三個月沒有重過...
但我有個朋友沒有嘔吐, 就重咗3-4磅, 醫生都話正常...

複式洋房

本人現懷孕第17週,已經118磅,未有之前只有97磅,是否肥得好勁呀!因為我在懷孕1至3個月期間,每一日餐與餐之間不久,就覺得好肚餓,尢其是第1個月.
我叫沁慧Summer已經在10月10日(3.31kg)出o左世啦! 我屋企家人叫我乳名{椗椗},各位姨姨Hello!. :-D :-D :-) :-o ;-) :cheeze: :wave: :wave: :wink: [img]http://b2.lilypie.com/6hC0p8/.png[/img http://www.babyhome.com.tw/bb/41761 :wave: :wave: :-D *******************************************

男爵府

我因為成日嘔同無胃口, 所以而家13週比未有bb之前輕咗2-3磅.

大宅

我有左3個月嘅時候重左大約7磅, 但係宜家4個月總供重左14磅, 好驚重得太多呀? 因為陀第一個b嘅時候總供重左50磅.
DEL

複式洋房

My pregnancy is 17 weeks and I got 7-8 lbs. weigh gain.

別墅

可能每個人都不同,我有左到20week才開始體重上升,
到現在24week重左10磅.

複式洋房

我現在四個半用已經重咗 11磅, 可能因為食得, 訓得又無嘔過啦!
:-) :-) :-) :-) :-) :-)

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

我都未夠兩個月就重咗7磅...我淨係知我好肚餓...好想食...唔駛一陣間又肚餓....又鬼咁攰...一有時間休息就瞓.....未有BB之前好瘦..一日食一餐就可以飽全日...而家一日要食四餐..仲要係飽個種...唔食又唔得...個種肚餓既感覺難以形容呀!
點算...我好怕生完減唔番...變咗個大肥婆呀!...

珍珠宮

2019新春慶豚圓 環保接龍勳章

我頭三個月嘔到七彩, 食mud嘔mud, 反而輕o左5磅添! :-( 依家23weeks 比未有bb時先重番8-9磅!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

洋房

真係個個都唔同; 我喺頭三個月人哋最唔食得嘅時候我反而曼有胃口,而家29週已經重143磅!

伯爵府

我諗我係呢度重得最多嘅一個啦,我宜家15週,已經重左20磅啦..... 因為好食得呀!!!
(我上一胎重左80磅呀,所以今胎都可能 :cry: :cry: )

首頁

尾頁

跳至