意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 9|主題: 127111

好失望

別墅

國民生產總值:637

好失望

印印抵步一個月, 做野尚算勤快, bb亦跟佢, 而且好好禮貌, 間中做錯 (打爛野), 我閙, 都好好態度接受........ bb 三歲未夠, 已經換第四個工人, 初來報到, 算今次呢個表現最好.

可是發現佢偷野, 係bb 既公仔 (3 隻), 佢話以為bb 唔玩, 所以攞咗 (唔肯認錯!) 我同老公好嬲, check 佢所有行裝, 再發現我手鏈一條同埋佢抄低我銀行戶口號碼. 問佢點解, 解釋唔到, 我地估佢意圖不軌. 問咗好耐, 都冇結果, agent 建議換人.

好失望, 以為終於有個人可以幫到手, 點知係賊. 我有朋友話總之佢肯做同湊掂bb, 收好貴重野唔好比佢有機會攞就得啦, 但係我都係 15, 16, 到底應唔應該換人?

大宅

國民生產總值:4356

Re: 好失望

No way at all - straight get her out.

You don't want to have a bomb at home!
:-D :-D :-D :-D

大宅

國民生產總值:1877

我諗妳應該抄佢,因為既然俾妳知道佢偷野,(只

別墅

國民生產總值:864

yes, should be add to the blacklist for bk members' reference

大宅

國民生產總值:2460

2018勳章

俾我我會炒佢啦, 我覺得一個好O既工人, 除左做野勤快之外, 誠實都好緊要呀!!!!!

大宅

國民生產總值:2119

dsm,

你啲咩朋友來架,想靠害牙,不過唔好話朋友丫,有時啲親戚都會,總之一句講晒,要即炒.

唔好以為個印印做嘢好好,勤力呀,多數係假架咋,如果佢唔係喺度扮勤力,你又點會咁快就信佢,佢又點會可以咁快就落到手呢,仲有,你呢個印印已算係笑面虎嘅一類.

記得將佢個大名同Passport No.放喺黑名單內呀.

伯爵府

國民生產總值:17546

我可以容忍工人手腳慢,比較蠢,但絕不能偷和對bb唔好。
Pet Society Email : [email protected]
Login Name : Wensi
Pet Name : Sweet

子爵府

國民生產總值:12409

同意應即炒,但炒前要報警及要佢簽信承認偷手鍊,=> 不用賠代通知金。

一個月就已偷東西,太大膽了!

男爵府

國民生產總值:7113

炒 & 報警, 等佢地D工人唔好以為黎左香港就好似去左金礦咁, 唔使點做, 扮下野就得金銀珠寶(偷番黎), 被發現後酒幾滴眼淚又過骨。

佢地咁既態度, 回鄉後一傳10, 10傳百, 攪到個個工人個心都係搶錢。

所以一定要報警。

侯爵府

國民生產總值:21395

偷野係死罪, 無得傾, 抄

別墅

國民生產總值:637

我同老公第一個反應都係"冇得留低" 及報警拉佢坐監, 但係換人要等幾個月, 頭痛緊呢段時間 bb 邊個湊, 所以暫時呢幾日拖住先.

我地有keep 住video tape 佢, 由一開始到現在佢係我地背後無論做家務同對bb 都做足八十分, 似乎唔係扮野, 所以我先心大心細, 而家cool down 咗我嘗試原諒佢, 但係始終做唔到, 見到佢都唔想同佢講野, 好煩呀!

大宅

國民生產總值:1141

請人唔使好耐,一個半月就得架.只要妳入信去入境處摧佢地就會快架.

別墅

國民生產總值:866

真係要即係換, 你D親戚可唔可以幫住手先呀. 你個印印已經知道你發現左佢偷嘢, 唔知會點對你個小朋友. 或者佢怕你抄佢導致情緒不穩做出的恐怖野. 你要知道你video tape 佢只係睇倒佢做D嘜, 但係防範唔到嫁, 當你見到出事時已經太遲!!!

同理最恐怖係佢抄低左你個銀行戶口號碼呀!!!! :-x :-x

珍珠宮

國民生產總值:45543

2018勳章

一個家傭, 如果冇誠信, 幾叻做家務同湊BB都係假. 如果我個工人係咁, 即OUT.

大宅

國民生產總值:1152

有証有據,即炒唔使賠.要立即報警和通知入境處.

Mud 你個"朋友"叫你留個"賊"係屋企.
"收好貴重野唔好比佢有機會攞就得啦" - 咁都得? 咁你連一毫子都唔好擺放係屋企囉.而且問題係"唔誠實",唔係有無機會佢攞! 留個"賊"係屋企,餘下的一年11個月,日日要提防家賊,貼錢買難受.

而且佢知道"惡行"已比你揭發,你"姑息"佢,佢只會越做越差,搏炒,到時你重要賠一個月,將佢送走.

子爵府

國民生產總值:10010

係呀, 我都係urgent case, 3 個week 佢地批左, 仲好好禮貌tim 呀!
淑筠媽咪 寫道:
請人唔使好耐,一個半月就得架.只要妳入信去入境處摧佢地就會快架.
多謝am 幫我搵個好英o既buzz 呀! 特此鳴謝!!!

大宅

國民生產總值:1071

個印印年紀幾大呀? 有無工作經驗在其他國家? post d資料去black list 佢,等大家小心提防.(我正找印印)

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.