跳至

首頁

尾頁

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

細姨姨 發表於 12-11-1 08:40
各位,請問您們現時小朋友返成如何,學習,功課,自理得。同埋老師/教學又覺得如何。何否比點意見?
此外 ...

以我仔仔讀全日班,自理能力確實唔錯,加埋學校逢二及四係素食日,重改埋偏食習慣,
全日班功課除星期五外,平日會喺學校完成,
教學方面就欣賞佢喺專科專教!英文老師就最得小朋友歡心
--每年都有
1)聯校親子運動會(呢2年都係源和路運動埸)及親子旅行
2)家長觀課日
3)英文週同普通週(會請家長出席)
4)小朋友生日果個月嘅生日會(會請家長出席)
5)一年有4次評估,3次家長日

跟據學校之資料嘉德麗去年派咗23個入—胡,11個入—呂,沙胡1個,沙呂及培基各5個,沙官3個,聖心2個
校長話佢哋嘅學生出去叩門成功率都算高!
同埋我見佢學校D活動邀請果D小學校長,都係D BAND1 小學,所以估計學校應該同D小學關係幾好!
而呢個資料係未包叩到門果D學生!

大宅

回覆:嘉德麗幼稚園

Oic

[link=http://www.baby-gaga.com/][image noborder]http://tickers.baby-gaga.com/t/lamlamtrd20100615_-8_My+child+is.png[/image][/link]

別墅

- 我阿仔讀緊嘉徳麗上午N1, 先講缺点: 1, 学費貴 2,N班校舍比较細 3,有D老師比較 串及cooI 4,冇戶外地方 5,行政比較少乱 6,好像太多学生—班25人左右 優点: 1,都 多活动 2,阿仔只返了2個多月。已懂多首唐 詩。英文a—z,普通话1-2O,英文歌。。。 。学到好多。 3,有外藉老師 4,有書本, 有功课,有字咭 5,課程比較深 6,每月都 有阿仔上課時拍的照片可購買 7,有普通話 学 8,派位都多入,—呂,沙呂,—胡 總括 見到相片係笑容多,另每間学校有好有唔 好,所以見人見志! 自己感觉。。

複式洋房

引用:-+我阿仔讀緊嘉徳麗上午N1,+先講缺点:+1,

原帖由 catchan825 於 12-11-07 發表
- 我阿仔讀緊嘉徳麗上午N1, 先講缺点: 1, 学費貴 2,N班校舍比较細 3,有D老師比較 串及cooI 4,冇戶外地 ...
我女都係讀n1c am,妳呢?

禁止訪問

複式洋房

引用:請問你地講緊邊度既嘉德麗?係咪沙田第一城

原帖由 kakasky 於 12-11-16 發表
請問你地講緊邊度既嘉德麗?係咪沙田第一城果間?
當然係沙田

首頁

尾頁

跳至