自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 lambing 於 15-04-17 發表父

原帖由 cat_ma 於 15-04-18 發表
Thanks.
即小朋友的身份證(面)和護照影在同一頁,父和母的 身份證(面)則印在另一張A4紙,對嗎?
唉!我绝頂聰明的老公印完我倆的身份證回來,一張A4纸只映一人的身份證😧, 得唔得呢?定要再印過?

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

今早我帶小朋友去了辦證,要的文件係:

1. 我的身份證 (我估係我帶小朋友去,無問我攞我先生的身份證文件)
2. 小朋友的護照
3. 小朋友的身份證
4. 小朋友的出世紙

以上文件除要帶正本外,還要一式2份副本,1、4分別印在兩張A4紙上,2&3 就印在同一張A4紙上,即一共6張A4紙。

水晶宮

cat_ma 發表於 15-4-21 11:40

1. 我的身份證 (我估係我帶小朋友去,無問我攞我先生的身份證文件)
補充: 我小朋友第一次攞回鄉證,換證可能要既文件多D

侯爵府

BK Milk勳章

可以,我上個月同阿仔續証,職員影passport,ID card 同回鄉咭向一張紙

伯爵府

引用:今早我帶小朋友去了辦證,要的文件係:1. 我

原帖由 cat_ma 於 15-04-21 發表

tks

首頁

尾頁

跳至