跳至

首頁

尾頁

大宅

以下有關"青衣藍澄灣"的事項詢問:

1. 想知租用車位需多少錢一個月?
2. Is it free for shuttle Bus to MTR?
3. 樓下的小巴是往那兒?
4. 想知3房單位(D)之對流(風)情況?
5. 和夏天太陽下山時會不會很熱?

Thanks

別墅

1.私家車$2200
2.無
3.葵芳MTR,青衣城
4.大門打開就直廳對窗(第二座)
5.個人感覺

大宅

Fanny_mok122
多謝你的回覆.

4. 是不是大門打開才有對流風?

Thanks

原文章由 fanny_mok122 於 08-6-18 17:38 發表
1.私家車$2200
2.無
3.葵芳MTR,青衣城
4.大門打開就直廳對窗(第二座)
5.個人感覺

[ 本文章最後由 老公的小健 於 08-6-23 09:53 編輯 ]

別墅

My husband is working in HGC. The club hse offer Hutchison staff to use all facilities except swimming pool, can anyone help buy swimming pool visitor tickets? Pls PM me, ths!

大宅

1. 還想知CLUB HOUSE有何設施?
2. 是不是全部都跟"HOTEL"共用?

大宅

原文章由 老公的小健 於 08-6-23 09:55 發表
1. 還想知CLUB HOUSE有何設施?
2. 是不是全部都跟"HOTEL"共用?

我係住藍澄灣架. 會所既faciliy係要另外俾月費的, 可用facility有gym 房,按摩椅,閱讀室,有個好大既kitchen可供開party(要另俾租金),有小朋友既playroom...當然仲有泳池(最正呢樣!!), 個泳池好大(200m), 而且少人用, 唔怕人多.

至於是否同hotel共用,我只知hotel住客可用swimming pool,不過通常佢地好少會游..我住左2-3年,都係見過佢地幾次

大宅

姬絲蒂:

1. 會所既faciliy係要另外俾月費? 幾多錢一個月? 個PLAYROOM大不大的?
2. 想知有沒有地方可供小朋友踏單車或打波?
3. TENNIS, 羽毛球場有沒有?

原文章由 姬絲蒂 於 08-6-23 16:04 發表

我係住藍澄灣架. 會所既faciliy係要另外俾月費的, 可用facility有gym 房,按摩椅,閱讀室,有個好大既kitchen可供開party(要另俾租金),有小朋友既playroom...當然仲有泳池(最正呢樣!!), 個泳池好大(200m), 而且少人用 ...

大宅

我都係剛剛搬左去藍澄灣兩星期,除左交通遠d外,其他方面都好好,你地有無興趣約出來玩下呀

大宅

Hihi...
我都住藍澄灣架
你亞b幾大呀?

原文章由 fifi8844 於 08-6-24 09:15 發表
我都係剛剛搬左去藍澄灣兩星期,除左交通遠d外,其他方面都好好,你地有無興趣約出來玩下呀

大宅

想知道以下問題:

1. 會所既faciliy係要另外俾月費? 幾多錢一個月? 個PLAYROOM大不大的?
3. TENNIS, 羽毛球場有沒有

大宅

1. $150一個月, Playroom好細
2. 冇
3. 冇

原文章由 老公的小健 於 08-6-24 10:54 發表
想知道以下問題:

3. TENNIS, 羽毛球場有沒有 ...

大宅

Hello 彤彤mami,

我個B岩岩7個月大,你個囡囡呢?

大宅

我個女岩岩今日10個月大

原文章由 彤彤mami 於 08-6-24 10:21 發表
Hihi...
我都住藍澄灣架
你亞b幾大呀?

大宅

Hi, 姬絲蒂 & fifi8844

我囡囡下個星期17個月呀

大宅

hi fifi8844 and 彤彤mami ,

你地平時帶BB去邊玩?我都通常星期日都會帶阿B去泳池..另外我成日見好多BB係第2同第3座中間玩

大宅

好少响樓下玩, 泳池都未去過

仲有剛剛先知原來入club house睇雜誌都要比月費, 有無攪錯, 連基本的住客福利都無

複式洋房

我個女咪一日落2次街同其他BB玩囉, 都ok啦, 除咗要小心佢哋玩踢波時會心急走近馬路.

原文章由 姬絲蒂 於 08-6-25 22:15 發表

你地平時帶BB去邊玩?我都通常星期日都會帶阿B去泳池..另外我成日見好多BB係第2同第3座中間玩
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid204/p485b77de116ccd2652c20571f5c4d13d/ef796fb5.jpg[/img]

大宅

我上個星期第一次帶彤彤豬落泳池玩
佢好鍾意玩水
我冇比佢落樓下玩呀
平時我唔比工人帶佢出街架
我地星期六日多數都會去街街

原文章由 姬絲蒂 於 08-6-25 22:15 發表

大宅

總之比左會費就可享用設施

原文章由 fifi8844 於 08-6-26 09:48 發表
好少响樓下玩, 泳池都未去過

仲有剛剛先知原來入club house睇雜誌都要比月費, 有無攪錯, 連基本的住客福利都無

大宅

我都冇join會所架,因為平日都冇時間去做gym..
咁你地有冇人去過會所間兒童房?有咩玩架?岩唔岩BB (7個月)玩?

首頁

尾頁

跳至