媽媽會所

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 2003年2月媽媽會PART 33

Lovely_PC 寫道:
軒軒都係咁啦, 唔...其實佢都仲係好活躍, 只係有鼻水同咳咳啦....不過d ngng 呢....仲係咁啦, 都有半個月時間啦, 一日3-4次有"咋"唔靚的ngng, 唔.....會唔會係真係因為出牙所以至痾d 咁o既ngng呢?? (99話係喎)但睇過醫生(之前)又冇咩野喎....
真真煩惱!!

唔駛擔心喎, momo都係o甘架, 一出牙仔就會痾牙仔屎, 禽日都痾左3-4次, 唔靚同有異味, 係林到佢可能痾左都唔知, 今朝8:00又一次啦, 同佢洗完pat pat 至返工(今日又唔知會有幾多次啦:-().
上次我都好似妳o甘, 好擔心, 唔知佢做乜痾o甘多次(足足一個月), 其間都係感冒同有發燒, 睇過3次醫生, 3次都有問醫生ng..ng..點解, 醫生都話只要唔係痾水就ok, 佢話有好多原因, 出牙啦, 放手仔入口, 將地下垃圾放入口(細細粒)都有可能喎, 所以妳都唔駛煩, 睇左佢d感冒先啦, 叫老公幫下手, 妳自己都要多休息呀.

子爵府

candy,
孖女換左大頭相啦..... 大孖仲露底tim..... :-P :-P

大宅

candy
細孖大頭相好似你老公呀.

cc
咪咁衰啦.
[img align=left]http://lilypie.com/baby2/030209/3/4/2/+8[/img]

禁止訪問

男爵府

candy_kent 寫道:
foreverfriend,

早晨啦.....咁你現在咪可以在office睇到bosco個樣lor....., 真係好啦....咁你裝左在屋的哪個位置 ?

candymkent,

我裝左係客廳電視機上面.

禁止訪問

大宅

To All,

有Friend去左Toysrus 開倉大減價果樹,
佢話好平好正, 你地睇下有冇時間去昅下.

Momob,
你係T.S.T果樹喎, 你又可以昅下啦
我家有個懶訓豬[img align=left]http://b4.lilypie.com/A01kp8/.png[/img]

男爵府

lianamamaa
其實我地已經用你講的方法,但唔知點解佢都可以吐返出來啦!!
佢實在太識認味啦, 所以我唔敢加落奶呀,等陣佢唔飲咪c...因為我試過加o左好多水,已經冇味,佢試o左一啖後都已經唔so我....用spoon 都係咁,所以次次唯有用灌的方法啦...
LianaMamaa 寫道:
pc
如果你試左佢地D方法唔work, 要再灌的話. 咁當d藥係喉嚨時, 你按住佢兩邊鼻孔, 等佢要用口呼吸. 咁就會good一聲吞晒d藥啦.

minnie, candy
我諗用microwave的保鮮紙搵陣d. 因耐熱d. 普通保鮮紙遇熱會變軟, 唔知會否有物質釋放出黎.

all
請問有無人有星版DWE?

男爵府

momob
既然係咁,我唔理佢d ngng架啦.....
軒軒都係日日朝早8點左右就ngng架啦, 我都係次次幫佢換完至返工啦,不過佢好衰次次喊到好似打佢咁....但一換完又冇野bor...

MOMOB 寫道:
[quote]
軒軒都係咁啦, 唔...其實佢都仲係好活躍, 只係有鼻水同咳咳啦....不過d ngng 呢....仲係咁啦, 都有半個月時間啦, 一日3-4次有"咋"唔靚的ngng, 唔.....會唔會係真係因為出牙所以至痾d 咁o既ngng呢?? (99話係喎)但睇過醫生(之前)又冇咩野喎....
真真煩惱!!

唔駛擔心喎, momo都係o甘架, 一出牙仔就會痾牙仔屎, 禽日都痾左3-4次, 唔靚同有異味, 係林到佢可能痾左都唔知, 今朝8:00又一次啦, 同佢洗完pat pat 至返工(今日又唔知會有幾多次啦:-().
上次我都好似妳o甘, 好擔心, 唔知佢做乜痾o甘多次(足足一個月), 其間都係感冒同有發燒, 睇過3次醫生, 3次都有問醫生ng..ng..點解, 醫生都話只要唔係痾水就ok, 佢話有好多原因, 出牙啦, 放手仔入口, 將地下垃圾放入口(細細粒)都有可能喎, 所以妳都唔駛煩, 睇左佢d感冒先啦, 叫老公幫下手, 妳自己都要多休息呀.

[/quote]

男爵府

cc
咁o岩呀,禽晚軒軒又係半夜醒o左呀,根住係咁同我地笑呀,不過由於我實在累到c,冇so佢,所以佢自己looko左唔知几耐又訓返啦.....

cecilau 寫道:
PC,
如果軒軒都好ACTIVE咁都唔駛太擔心的. 至於大便, 可能真係有小朋友會痾出牙NG NG, 聰聰就會咁的NG NG.

禽晚MID-NIGHT 3點幾聰聰起身玩, 好在我有工人, 唔係我地一定死梗. 我就諗起你又要返工, 放工又要自己湊仔, 真係好辛苦, 真係要俾個"服"字係呀.

大宅

旱晨呀!

今朝同 namnam 去左健康院,醫生同佢檢查完的手手腳腳,話應該無問題,叫我俾多的機會 namnam 自己行,practice 多的就唔會再 "吉" 腳,不過都約左 8 月再 follow up,萬一到時仲係咁,先再考慮轉介專科,希望到時 namnam 已經可以腳踏實地啦。

另姑娘話而家我地食乜佢就可以食乜,只要佢吞到同無敏感就得,叫我乜都俾的佢試下,仲話可以食飯仔,只要佢吞到,就算大人飯都得。咁我今晩就試下煮爛飯仔佢試下,睇下食得好唔好先。

Candy_kent
孖女新相好醒神喎,不過大孖就.....

大宅

[quote]
momob
既然係咁,我唔理佢d ngng架啦.....
軒軒都係日日朝早8點左右就ngng架啦, 我都係次次幫佢換完至返工啦,不過佢好衰次次喊到好似打佢咁....但一換完又冇野bor...
[quote]

momo都係, 點都唔乖乖地, 比好多玩具佢架, 成日唔著褲好free o甘, 佢禽日終於得常所願啦, 工人見佢痾幾次痾到pat pat紅曬, 咪唔幫佢著片片(只褲仔), 結果拉左3次(尿尿), 但pat pat就唔駛受罪啦. :-P :-P
我今朝好趕所以用花灑同佢洗pat pat, 妳有無試過呀?

子爵府

NAMMA,
咁希望NAMNAM唔會再""吉" 腳. 佢而家係唔係行得好左啦? 會唔會咁易趺親呀?

大宅

Twins 寫道:
To All,

有Friend去左Toysrus 開倉大減價果樹,
佢話好平好正, 你地睇下有冇時間去昅下.

Momob,
你係T.S.T果樹喎, 你又可以昅下啦

食lunch去睇睇, 返黎話妳地知

禁止訪問

男爵府

momob
軒軒都試過,有一次就好似隻狗仔咁,痾o左3督尿尿o向唔同地方,仲要次次都係得少少,仲有一次呢...竟然痾ngng呀, 又係1次過痾3次o向唔同地方呀,做c我同老公呀.....

不過我朝早返工就多數抺o者,因為已經換o左衫啦!

MOMOB 寫道:

momo都係, 點都唔乖乖地, 比好多玩具佢架, 成日唔著褲好free o甘, 佢禽日終於得常所願啦, 工人見佢痾幾次痾到pat pat紅曬, 咪唔幫佢著片片(只褲仔), 結果拉左3次(尿尿), 但pat pat就唔駛受罪啦. :-P :-P
我今朝好趕所以用花灑同佢洗pat pat, 妳有無試過呀?

禁止訪問

大宅

爭入名幼稚園 不惜數萬學費
幼兒含奶嘴讀面試班

【記者杜寶琪報道】本港出生率屢創新低,但報讀名校幼稚園面試班的人數大增四成,有機構今年早於四月中已開班,比去年提早了三個月,更租用酒店宴會廳舉行模擬面試。為求爭取名校幼稚園一席位,家長在面試一年前已替子女報讀,不惜付上數萬元學費。

上周六,尖沙咀一酒店宴會廳搖身成為面試室,多名約歲半的幼兒輪流面試,導師展示不同圖象發問,「小考生」有的對答如流,有的不肯坐下,四處走不停,與旁邊神情緊張的家長相映成趣。除模擬面試外,這班幼兒還透過遊戲學習動物、交通工具等名詞,有的還含
[img align=left]http://lilypie.com/baby2/030209/3/4/2/+8[/img]

子爵府

lianamama,
thank you for your news.
你估我地d小朋友讀書的時候, 我地會唔會好緊張?

大宅

all,
嘩!! 好多人呀, 比錢果條龍長到……, 我想: 千其唔好睇中野呀
多數人買over 4-5years or baby toys, 好多泥膠, $80/$50大大盒.

nnmm,
有健康院同namnam follow up 就唔駛o甘擔心, 依幾個月快d比佢practice多d啦
我都好想比爛飯仔momo試下, 妳會落幾多種料呀?

pc,
嘩!! 痾ng..ng..好難攪喎, 我工人叫我買多d褲仔比momo, 佢可能想同momo介片, 禽日換左3條褲啦, 連出街街D都就來要出動啦, 我同momo講痾尿尿要出聲呀, 希望我講得多佢會明啦. 禽日只一次在痰X上:-(:-(
有無買屋企褲仔平好介紹呀

首頁

尾頁

跳至