自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 ffeeii 於 09-1-12 16:30 發表

好正喎!!!!除左老鼠有冇其他主題呢???

圖案.顏色.方向任配搭,只要你想點整同個設計師講,如果佢覺得做唔到,佢會比意見

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 clementbaby 於 09-1-12 20:33 發表
房署派比我係冇間房架,本身有一間房位,但都係要砌多小小先可以加房門

你果兩間房係邊?
我同你一樣39.x平方尺,個廳都係咁.左上角位加牆就係細房,另外右邊有間梗房,都幾大

子爵府

畀面勳章

係眼鏡房黎架!
因為左右各一間個廳會好細!
同埋我覺得房係用黎訓姐,唔洗咁大間
所以我個廳都算幾大架!
原帖由 drizzle 於 09-1-12 23:46 發表

你果兩間房係邊?
我同你一樣39.x平方尺,個廳都係咁.左上角位加牆就係細房,另外右邊有間梗房,都幾大

禁止訪問

珍珠宮

申請公屋進度 Part 11

http://forum.baby-kingdom.com/vi ... age%3D1#pid30342553

各位, 我已開part 11, 但由於我太內無追post, 所以只可以用舊的資料.....請大家幫忙提供資料, 我會盡快update.....
好好過每一天......

別墅

原帖由 IFIF 於 08-12-10 17:17 發表

我都是擴展4人,等左2年3 月就審查了(今年3月審查),已經派了2 次,不過每次都不合心水,一次東涌一次葵涌(30几年),現在等最後一次,我都希望派石門.你應該快審查啦. ...

你咩號碼牙咁怏嘅
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

民房

原帖由 ling117 於 09-1-12 23:06 發表
hi uk903;你好快派第2次,你就好!派左邊到?我連拒絕信都未收到,打去問又話輪候緊,好慘

hello. ling117 .我第二次派三聖,同垃圾房做最佳鄰居.隻爭一牆之隔.同埋樓下是垃圾回收站.前面是大排熟食.

大宅

原帖由 uk903 於 09-1-13 21:35 發表

hello. ling117 .我第二次派三聖,同垃圾房做最佳鄰居.隻爭一牆之隔.同埋樓下是垃圾回收站.前面是大排熟食.
房署真係玩野,成日派D豬頭骨俾人!

禁止訪問

醒目開學勳章

民房

要审查了.唔知审查之後.會派去哪里.之前填佐擴展市區.希望近點.唉.

民房

我想問下因為我派左新田圍,但係只係知21樓,我想問下每一棟最高有幾多樓呀??
因為我有個fd住新田圍,佢話佢個痤最高得18樓,我只係想大約知道自己係住邊痤同埋幾大呀??

大宅

擴展調市區問題

你地好, 我是新加入的, 有關房署配屋問題, 我想請教你們啊.

我想問, 如果申請了擴展市區, 入住後再找理由(要照顧住在某某市區公屋的有病妹妹)而調去市區, 呢個可能性易唔易批?

我地張藍卡no#G1165XXX (05年11月申請), 原本我地幫奶奶申請擴展市區, 她在08年10見房署時改了市區, 但沒同我地講, 到今日我用她的名字打去房署check時先知, 如果係擴展我估今年內上樓, 而家改了市區, 係咪要等好耐? 請問申請市區要等幾耐的?
(我地沒老人家, 申請3人單位)

我地知道奶奶想住市區, 但係咪入住左擴展後再轉會好d呢? 定話一直等會好d呢?

謝謝你們的幫忙先.

大宅

公屋維修

因多次維修都未如理想,區長同意調遷,但只能在同,本身樓齡都26年啦,我想要求在同區交新單位可以啦,本人是住沙田.如美田同顯耀.

首頁

尾頁

跳至