親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

3月13日入住,感覺服務未及5星級水平,雖然員工有禮有笑容,但論周到程度以5星級酒店而論,真係比下去。

最差係個早餐,款少仲有烏蠅飛,以為另一邊係Executive lounge會唔同,但完來食嘅食物一樣,只係裝修靚啲,冷氣大啲啫。真係有衝動過隔離大倉食早餐。

呢次係我第1次入住呢個集團嘅酒店,相信唔會再揀呢個集團任何酒店住。

但當然,如果認為酒店只達最基本水平可以接受到,呢間酒店都唔錯,豈碼近BTS。

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:住Grande Centre Point Pleonchit的感覺

本來想book呢間架,個兩睡房suite 加到2000一晚,我轉呔去左book Marriott ,希望ok啦

子爵府

甘姐个早餐唔去食拉。

琥珀宮

引用:本來想book呢間架,個兩睡房suite 加到2000

原帖由 Mimmy 於 15-03-15 發表
本來想book呢間架,個兩睡房suite 加到2000一晚,我轉呔去左book Marriott ,希望ok啦

...
恭喜你!訂唔到唔係損失。今日執房居然連沐浴露都唔記得補充,呢間酒店嘅員工做嘢實在馬虎,管理嘅問題,我懷疑呢個集團係泰國本地,非國際性品牌,從無去深究呢間酒店嘅商業背景。

琥珀宮

引用:甘姐个早餐唔去食拉。

原帖由 luppy 於 15-03-15 發表
甘姐个早餐唔去食拉。
唔食也吧!

別墅

回覆:住Grande Centre Point Pleonchit的感覺

大倉個早餐真係好正!

琥珀宮

今日係酒店頂嘅 RarinJinda Wellness Spa 
做咗個好正嘅spa, 有優惠半價約港幣$640,呢個treatment Vitality of life包括body scrub, oil massage, 草包及facial,超值咁都補番酒店不足之處。

琥珀宮

引用:大倉個早餐真係好正!

原帖由 kolabee2046 於 15-03-16 發表
大倉個早餐真係好正!
係,對我嚟講早餐,四季第1,大倉第2。我朋友住果間Radisson Bur Plaza Hotel個早餐尤如lunch buffet咁多選擇,好過呢間啦!

侯爵府

呢間喺Tripadvisor排#165

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

引用:呢間喺Tripadvisor排#165

原帖由 pingu_k 於 15-03-16 發表
咁睇黎我book唔到真係好彩

侯爵府

引用:Quote:原帖由 pingu_k 於 15-03-16 發表呢

原帖由 Mimmy 於 15-03-16 發表
咁睇黎我book唔到真係好彩
我次次book hotel都上去88 d排位

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

國際集團既會好少少既~
不過都係睇價錢啦

男爵府

SandyKL 發表於 15-3-16 00:47
今日係酒店頂嘅 RarinJinda Wellness Spa
做咗個好正嘅spa, 有優惠半價約港幣$640,呢個treatment Vital ...
我book咗easter住呢間,book咗2 bedroom,主要貪佢近bts
我都打算去酒店間spa,點解有半價?之前見都係預定有20%off,仲要先俾錢

琥珀宮

引用:呢間喺Tripadvisor排

原帖由 pingu_k 於 15-03-16 發表
165都俾多佢。

琥珀宮

引用:Quote:SandyKL 發表於 15-3-16 00:47 今日

原帖由 Janis 於 15-03-16 發表

我book咗easter住呢間,book咗2 bedroom,主要貪佢近bts
我訂果時係某啲treatment半價,其他全部正價,我訂果時好似係1月勒。依家全部treatment8折,又新優惠囉。

男爵府

Thanks!
咁你係咪預先book埋時間同埋先俾哂錢?去到先book係咪冇discount?

琥珀宮

係真係好好笑,我地搭的士返到酒店,有2個細紙箱物品,司機幫我地托落地,而酒店門口個職員走埋嚟托起2個箱,跟住交俾我屋企件男人,佢打個突,以為佢會幫佢檯去口交俾佢,非常服務。

仲有我地個喼都頗大,入到酒店門口大堂見職員幾十兩友,但冇人埋嚟幫我地收行李,都唔緊要,check in完成時,櫃檯職員竟然問我地係咪自己拎行李上房,犀利!賓至如歸,自力更生。

男爵府

回覆 SandyKL 的帖子

service咁差,佢claim自己5星喎
呢間應該同T21同一集團,但T21評價好好

侯爵府

引用:Quote:原帖由 pingu_k 於 15-03-16 發表呢

原帖由 SandyKL 於 15-03-16 發表
165都俾多佢。
oh!

侯爵府

引用:係真係好好笑,我地搭的士返到酒店,有2個

原帖由 SandyKL 於 15-03-16 發表
係真係好好笑,我地搭的士返到酒店,有2個細紙箱物品,司機幫我地托落地,而酒店門口個職員走埋嚟托起2個箱 ...
咁都claim自己5星?但佢5星得黎個價好平!!奇怪!

首頁

尾頁

跳至