嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

"AVENT" 呢隻牌子既產品好唔好?

最近諗住開始買BB產品, 見到"AVENT"呢隻產品外型幾Q, 款式又多, 唔知好唔好用呢? 我想買佢地出既奶瓶, Breast Pump & Steam Steriliser, 大家可唔可以畀D意見我呀, 唔該晒 :-P :-P :-P

別墅

Re: "AVENT" 呢隻牌子既產品好唔好?

i prefer this brand too, i think it's good !~

子爵府

I'm using Avent 奶瓶 and Steam Steriliser, very good .
我個寶貝仔係屎撈B

子爵府

Hi, Thank you for your information.

我前幾日係"荷花", 有本 Avent cateloge, 話 Avent steam steriliser 出左 New Version, 叫 Express iQ Electronic Steam Steriliser. 但"荷花"只有舊款, 請問你地用新款定舊款, 同係邊到買到新款, 價錢幾多呢? 喺香港有無 Avent 尊門店呀?

Avent ISIS Breast Pump 好嗎,我知 Avent 得手動, 沒有電動, 查實手動好D, 定電動好D ?

我 D 朋友話 Avent 個奶咀似媽咪既乳頭, 咁 BB 唔會混淆, 咁係唔係呢

你地話 Avent "good" 咁點 "good" 呀

Thanks

www.avent.com

大宅

我用過 Avent 的Breast Pump及奶樽系列, Avent 的奶樽真後幾好用, 比 Piegon, Nuk and Gerber 的都好, 我出街會帶 Avent 的旅行奶樽, 價錢貴少少但物有所值。

至於Breast Pump都OK, 不過如果你打算以人奶餵哺, 我建議你買電 Pump , 我最初想最多只能在產假時餵, 所以買了手 Pump , 但當你每日都要以人手 Pump 好多次, 我手婉二,三個禮拜後已開始發痛而放棄以人奶餵。

子爵府

There's no Avent 尊門店, I am using the 舊款Avent steam steriliser. I also have the Avent ISIS Breast Pump ,but it's really tired if use for a long time.
All the Avent goods can put into the Avent steam steriliser to steam,as I kow some of the brands can't put into the steam steriliser to steam.
:-P :-P
我個寶貝仔係屎撈B

珍珠宮

醒目開學勳章

Steam Steriliser 賣几錢? 付送几多個奶樽? tks!

子爵府

咁如果我要買電泵, 用邊隻牌子好呢, 可唔可以夾番Avent D產品一齊用呢?

子爵府

chilli

我喺護協見到Steam steriliser賣$499, 好似係包4個 8oz 加2個 4oz, 永安同西田賣$720. (護協要有會員証 or Wyeth BB咭 or 雀巢BB咭 就可享用會員價)

chilli 寫道:
Steam Steriliser 賣几錢? 付送几多個奶樽? tks!

珍珠宮

醒目開學勳章

Sonic
hk價同法國價差唔多, 我呢到賣 77? 包二個樽.

持有 Wyeth BB咭 or 雀巢BB咭就可以上護協買野?

all
呢二隻, 邊款好用 d ?
Express Microwave Steam Sterilizer

Express Electric Steam Sterilizer

珍珠宮

醒目開學勳章

有冇人知呢款 Express Bottle and Babyfood Warmer
几錢呀? tks!

男爵府

chilli,

我都買左呢個暖奶器, 我bb都係用緊"AVENT" 呢隻牌子既產品. 呢個暖奶器原價係$2xx, 我唔係好記得因為我係西田大減價買架 !

大宅

我想問 avent 既Steam Steriliser, 係咪only可以steam avent既奶樽? 因為bb而家用緊pigeon奶樽, 想知道可唔可以放入avent既Steam Steriliser度?

同埋想問護協係邊?thanks!

洋房

My son is also using Avent bottles and sterilizer. They are good and durable.
:-P

子爵府

護協現時的promotion是Steam steriliser賣$499,包括奶刷、魔術杯1個、9oz,4oz奶瓶兩個。詳情可參閱以下網址:http://www.nurse.org.hk/c4_index.htm
至於保暖座,無記錯的話護協賣HK$242。

Avent的 Steam steriliser可以steam其他奶瓶的。

珍珠宮

醒目開學勳章

chantessa 寫道:
chilli,

我都買左呢個暖奶器, 我bb都係用緊"AVENT" 呢隻牌子既產品. 呢個暖奶器原價係$2xx, 我唔係好記得因為我係西田大減價買架 !

hk買好平喎! 法國要43? (hkd400). 我都打算用 avent, 我呢邊姑娘推介的. 所以想格吓價, 平就返hk入貨!

大宅

但係佢個奶煲開著之後, 個機身都好熱下, 所以要小心d

子爵府

chilli 寫道:
Sonic
hk價同法國價差唔多, 我呢到賣 77? 包二個樽.

持有 Wyeth BB咭 or 雀巢BB咭就可以上護協買野?

all
呢二隻, 邊款好用 d ?
Express Microwave Steam Sterilizer

Express Electric Steam Sterilizer

我而家用緊Express Microwave Steam Sterilizer,好方便,我部microwave oven係900W,只須5分鐘,就完成。而且不用伸手深入奶煲內取出奶樽,會安全d,不怕被蒸氣灼傷。另我覺得如你不是長時間餵人奶,用手pump都好方便,我自己就係用avent的手pump,而且avent的全線product都是universal adaptable,好好玩的!

珍珠宮

醒目開學勳章

wandyfok
謝謝你意見.

我不打算餵人奶, 我係餵全奶粉.

老公都覺得用 icrowave Steam 會方便好多, 但好似好少人用?!

民房

請問一般人有無方法可於護協買products?

kohelen 寫道:
護協現時的promotion是Steam steriliser賣$499,包括奶刷、魔術杯1個、9oz,4oz奶瓶兩個。詳情可參閱以下網址:http://www.nurse.org.hk/c4_index.htm
至於保暖座,無記錯的話護協賣HK$242。

Avent的 Steam steriliser可以steam其他奶瓶的。

首頁

尾頁

跳至