想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題,請問有冇姊妹有相同經歷?唔知係咪我呢排日日飲豆漿先咁,頭先去廁所抹到一pat蛋清,有d混亂,唔知係排卵定有病?我今晚應該開工嗎?唔該曬!

大宅

引用:如題,請問有冇姊妹有相同經歷?唔知係咪我

原帖由 eggplantbitter 於 15-03-16 發表
如題,請問有冇姊妹有相同經歷?唔知係咪我呢排日日飲豆漿先咁,頭先去廁所抹到一pat蛋清,有d混亂,唔知係 ...

大宅

回覆 純粹jojo 的帖子

好,我去叫c6返嚟先,thank u

大宅

引用:回覆+純粹jojo+的帖子好,我去叫c6返嚟先,

原帖由 eggplantbitter 於 15-03-16 發表

好,我去叫c6返嚟先,thank u
E生話 Feel到下體分泌多就隔日

大宅

C6琴晚太赲,冇開到工,今朝仍有分秘,但今朝紅d淺控,我諗住今晚照開工先Thank you!

大宅

畀面勳章

eggplantbitter 發表於 15-3-17 12:14

C6琴晚太赲,冇開到工,今朝仍有分秘,但今朝紅d淺控,我諗住今晚照開工先Thank you ...
紅d淺控今日點都一定要開工呀! 勿失良機

大宅

回覆 Turnip 的帖子

會照開工呀今晚,但同時真係好唔明,我平時好少有拉C分泌,經期呢幾次都係40日,但最近一次係28日(人生第一次28日)平時我都係day十幾先開始check紅D,所以琴日day9我冇check紅D,琴晚和今朝見到蛋清,唔sure係咪快排卵,可以咁早就有分秘架咩?請教下我,唔該曬!

大宅

畀面勳章

eggplantbitter 發表於 15-3-17 19:32
回覆 Turnip 的帖子

會照開工呀今晚,但同時真係好唔明,我平時好少有拉C分泌,經期呢幾次都係40日,但最 ...

每個人身體體質都唔同, 而且情緒亦會影響M期的快慢.
以前我地未準備要B, 所以個個月好準時, 但到正準備要B, 情緒都有機會影響M期
我自己就係一個例子, 以前我都好準時, 個個月DAY 28
但就係備孕, 都試過遲3日, 早2日又試過, 有時仲會有肚痛, 呢D都係以前從來唔會有的情況
真係人都顛.

CHECK紅D, 睇分秘, 都係一個幾好的測試, 俾自己知道自己個身體反應.
我通常見到拉絲, 可以拉到好長, 第2日紅D就會深粗, 而我深粗24小時之後就會得番淺控.
雖然呢個pattern可以俾到自己知道自己個身體反應, 但又唔可以唔個個月CHECK住喎.
又拎自己做例子呢個月排卵期我發現自己無拉絲, 用紅D都CHECK唔到深粗
所以呢, 身體係會不停變的, 總之咩事都好, 唔好荒影響自己情緒

大宅

多謝你的分享
我以前也以為好易,所以結婚頭兩年仲係咁避Tim...點知想生時先知咁難
近呢半年愈來愈急,但也明白冇得強求
但願我地早日成功!

複式洋房

心情真系好重要。以前試過抱著中就中嘅心態(嗰時冇話一定要孕),點知一擊即中(雖然後來%>_<%)。隔咗2年後,呢家個心態轉咗(好想快D中),反而過咗半年都未有消息。

大宅

回覆 yoey躲貓貓 的帖子

你一定可以再有BB的,加油呀!

複式洋房

回覆 eggplantbitter 的帖子

嗯嗯,我哋一齊加油!呢幾日又到等派獎嘅日子~不過都抱著下個月再努力嘅心態好D。

大宅

盡量唔好去諗,唔好拎重嘢,休息多d, good luck

複式洋房

THX,其實自己都盡量唔去唸,但身邊人總會好關心進展,呢家直情連奶奶嗰度都唔敢返~

大宅

明白,三姑六婆好煩,我都係避開就避,奶奶問就C6答佢

複式洋房

我奶奶之前幾次都系直接&打電話問我。系C6面前唔敢提。因為我C6一直都唔打算要,不過因為我所以先肯配合^_^

大宅

我奶奶唔敢直接問我,佢個仔就答佢過多幾年先算

複式洋房

叔仔生咗個女,未夠2個月,佢已經問我有冇...

大宅

畀面勳章

yoey躲貓貓 發表於 15-3-20 12:47

叔仔生咗個女,未夠2個月,佢已經問我有冇...
D 99 真係好得意.
我果個直頭諗定我會生個仔添

伯爵府

引用:如題,請問有冇姊妹有相同經歷?唔知係咪我

如題,請問有冇姊妹有相同經歷?唔知係咪我呢排日日飲豆漿先咁,頭先去廁所抹到一pat蛋清,有d混亂,唔知係 ...
我有朋友做ivf 個醫生話唔好飲豆漿,避孕架喎!因為激素同避孕藥無分別喎

首頁

尾頁

跳至