婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人知黃健明醫生好唔好?

如題, 同埋19000順產, 29000開刀算唔算貴?
我的寶貝女朗朗在5月25日早上7:40分出左世.仍然是全人奶bb,唔肯飲奶粉的體重記錄
5/25 --2.7kg   43cm         6/1   --
6/5   --2.76kg                   6/11 -3.02kg
6/18 --3.3kg                     6/28 -3.75kg
7/5   --4.1kg   58cm         8/5   --5kg
10/4 --6.06kg                  12/6 -- 6.46kg
無磅好耐啦,費事磅,反正都係xs碼,我個女食得行得睡得玩得排牙仲好駛得,又好精力過d大人,足以累死你,磅數仲算d咩呢

大宅

Re: 有無人知黃健明醫生好唔好?

我都係搵黃醫生接生,我由有咗到生都係睇黃醫生
O.K 架,好有經驗,我生既時候佢都好落力,聯針既手勢都好好
我11/03喺法國生,順產,住五人房,因個日三人房已 FULL
住咗四天,BB 照燈住多二天埋單二萬蚊倒,散餐!!
我就覺得OK囉!!! :-P :-P

男爵府

我都係經教會d教友介紹搵佢接生,佢地三姊妹婦產科都係睇佢,黃

男爵府

2019新春慶豚圓

呢個價錢唔算貴,比起中環的醫生是平了.黃醫生通常都叫你唔好join醫院的套餐,因為計起條數係會貴d的.我2003年頭生我囡囡時都係由朋友介紹睇黃醫,我本來睇開另一個,因唔係好滿意醫生d服務,所以轉了黃醫生.果時我都已經成7個月了,佢又知我在政府醫院掛了號,未必一定找佢生,但黃醫生一d都唔介意,一樣好細心同我check bb,仲好詳細講比我知生bb的費用,叫我考慮淸楚先話比佢知.不過佢d儀器就唔係好先進,係無3D儀器,照唔倒立體BB.仲有黃醫生係唔會次次同孕婦照超聲波,會係一次用全統方法,摸肚,一次先照.除非你同佢講.由於我是順產,所以我唔知黃醫生開刀的手勢如何.不過當你在產房想生bb時(我指是順產)黃醫生同呢姑娘係會教你怎麼呼吸的,教得好好,由於教得好,我生個囡時生好快.無晒咁多原氣.
唯一美中不足的是當我生完bb後,黃醫生知我唔想再要bb,叫我載套,我推了佢的提議,話唔會載,佢就好似唔係好鍾意.

大宅

講開又講,我都feel到黃醫生的確係幾鼓勵人避孕,話說我阿媽生我細佬時都係佢一定要她做結紮,因為年紀大了,唔比她再生.而我自己呢,因為今次係意外懷孕,所以黃醫生都叫我生完戴環.
我的寶貝女朗朗在5月25日早上7:40分出左世.仍然是全人奶bb,唔肯飲奶粉的體重記錄
5/25 --2.7kg   43cm         6/1   --
6/5   --2.76kg                   6/11 -3.02kg
6/18 --3.3kg                     6/28 -3.75kg
7/5   --4.1kg   58cm         8/5   --5kg
10/4 --6.06kg                  12/6 -- 6.46kg
無磅好耐啦,費事磅,反正都係xs碼,我個女食得行得睡得玩得排牙仲好駛得,又好精力過d大人,足以累死你,磅數仲算d咩呢

男爵府

2019新春慶豚圓

這個可能係黃醫生是信教的.佢唔係咁主張人落BB.所以佢覺得如果唔要bb,就應要做好避孕工夫.仲有佢好鼓勵人順產,唔係好似出面有d醫生,一早就叫你book定時間開刀.我都係得佢鼓勵,呢胎才順產,生完之後,真係復完得好快.真係好多謝佢的鼓勵.

複式洋房

我依家都睇緊黃醫生, 我覺得黃醫生好細心, 有耐性, 佢會為你省錢, 佢知我都有在政府檢查, 所以叫我唔駛個個月去見佢, 我依家決定會找黃醫生接生。

男爵府

2019勳章

我有朋友有婦科病,都係睇黃醫生.佢真是好醫生.不過而家佢年紀大啦,只有一半時間應診,其餘是另一位女醫生,佢都好好.

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

另一位女醫生叫咩名? 態度 & 手勢好 吳好我想轉婦科醫生, 可以比 d 資料嗎?

原帖由 FlyCatcher 於 10-10-26 09:55 發表
我有朋友有婦科病,都係睇黃醫生.佢真是好醫生.不過而家佢年紀大啦,只有一半時間應診,其餘是另一位女醫生,佢都好好.

大宅

Dr. Wong 好好嫁 , 屋企人&親友都有睇開 !!!!!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題