論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請約滿本地印印有甚麼要點留意及怎樣挑選?

如題

大宅

醒目開學勳章

Re: 請約滿本地印印有甚麼要點留意及怎樣挑選?

本地約滿既最好唔好請.好既又點會唔同佢地續約呀?
如果妳一定要請,面試時覺得個工人正,咁妳就一定要佢既現任老板電話同地址.查清楚先決定請都未遲.

侯爵府

我都不會請local的工人, 不論印印or bun bun.

而且印印係oversea黎, 佢地不會有太多選擇, 要比7個月agency fee, 個蜜月期都起碼有1年, 但係local的就可能得個零月.

如果真係要打電話問返佢前僱主, 最好拿佢地屋企電話, 同埋check下本passport的名同個電話登記的名有無出入. 小心有d無良agency搵人扮前僱主.

別墅

I will not employ finished contract maid.

大宅

好媽媽勳章

我又係急請現成印印,尋日即時面試左幾個,因我第一次請外傭,面試時都唔知問佢乜好,想問下大家面試時應問佢乜好?係咪帶埋個仔去會好d,可睇下個仔會唔會好抗拒?

別墅

hi
如果可以的話用OVERSEA到港個隻﹐一定好D﹐我在2年內請了5個工人﹐頭4個在港現成的﹐頭1個月很好﹐之後﹐在床上吃糖﹐一路COOKING一路講電話﹐未COOKED的肉比我女食﹐又試過OVER-COOKED 的魚﹐ 好硬﹐比我當時得6個月大﹐剛想出TEETH的時候﹐一路食﹐一路喊﹐我憎死她呀﹐ 不過現在個新鮮印妹﹐很好﹐我轉了AGENT很好。

別墅

Fatwong,
Can you PM your agent info to me?

Thanks!

Tiff

別墅

HI TIFF
不如你SEND E-MAIL給我﹐

[email protected]

希望幫都你

首頁

尾頁

跳至