母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB唔食糊仔可以用什麼代替?

BB(4months now)最近好為食見人食野流晒口水又口郁郁,請問BB唔食糊仔可以用什麼代替?食唔食得水果汁先?

洋房

Re: BB唔食糊仔可以用什麼代替?

Hi, CCbabY, how are u?
你咁快比BB食糊仔, 我會先比果汁BB 飲先, 之後比果蓉, 然後才比糊仔佢食, 等BB慢慢適應, 不過我還未開始呀! 而bk好多 mami, 係6個大先比副食品bb 嫁! :-P :-P :-P :-P
Hi, 我叫正正呀! 2004年1月8日出世,我係媽咪爹地既心肝寶貝, 又係佢地既"曳曳豬":-D :-) . 出世 -- 3.54kg, 1個月-- 4.32kg, 2個月 -- 5.10kg, 3個月 -- 5.84kg, 4個月 -- 6.5kg , 7個月 -- 8.0kg, 識得自己站立數十秒, 鍾意企起樹, 行黎行去, 無時停, 周圍搞屋企D野~v~ 錫錫媽咪, 爹地!~v~ :-P :-P ;-) ;-) 歡迎各位靚靚auntie參觀我的網站 <> click here正正一歲生日會 [img align=left][/img]

大宅

我囝囝就6個月零2日才第一次食糊仔。昨天開始比了少少香蕉佢食, 佢勁鍾意!

複式洋房

CCbaby 寫道:
BB(4months now)最近好為食見人食野流晒口水又口郁郁,請問BB唔食糊仔可以用什麼代替?食唔食得水果汁先?

It is too early to give your BB to take solid food!

WHO suggests all BB start to have solid food from 6 months old.

It is not good for your baby's health!

複式洋房

wingsin 寫道:
Hi, CCbabY, how are u?
你咁快比BB食糊仔, 我會先比果汁BB 飲先, 之後比果蓉, 然後才比糊仔佢食, 等BB慢慢適應, 不過我還未開始呀! 而bk好多 mami, 係6個大先比副食品bb 嫁! :-P :-P :-P :-P

i see...i will give him later

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊