跳至

首頁

尾頁

民房

見到有1月4日和1月9日的媽媽幫阿b找同年同月的bb, 我都想幫阿囡找反d 同年同月同日的bb呀.....如果你阿b係2008年1月5日出世, 入來打個招呼....

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我囡囡係1月6, 好似呢度無人係.......

但1月5應該好多喎~~~~

別墅

hi
我仔仔都係1月5日出世

民房

你們好!...你們的bb 開始學坐未...和有沒有俾阿b試企....我想等阿囡滿6個月才給她學坐...但企就唔會住...怕阿囡對腳仔未發育好, 就給她企..會影響發育...

別墅

原文章由 Magggie 於 08-6-23 13:21 發表
你們好!...你們的bb 開始學坐未...和有沒有俾阿b試企....我想等阿囡滿6個月才給她學坐...但企就唔會住...怕阿囡對腳仔未發育好, 就給她企..會影響發育...

我有比佢坐同扶住佢企
佢地可以開始學,放心啦
你個bb有冇嘔奶呀?

大宅

回覆 #5 Magggie 的文章

hello, 我bb女都係1月5日出世, 佢可以坐係地下玩一陣玩具, 當然不是太穏, 周圍要放cushions.佢開始出了少許牙(下門牙), 你哋bb出牙未呀?

別墅

原文章由 purplerabbit 於 08-6-23 22:04 發表
hello, 我bb女都係1月5日出世, 佢可以坐係地下玩一陣玩具, 當然不是太穏, 周圍要放cushions.佢開始出了少許牙(下門牙), 你哋bb出牙未呀?

咁快就識自己坐同出牙?

民房

你們好...我阿囡有時吃完奶, 然後又轉身, 就會嘔奶, 但好多時佢吃完奶都好想轉...我見佢嘔得唔大多奶出來就比佢玩轉身...但我阿媽就話佢試過嘔到鼻都有奶...但你地db 容唔容易掃風. 阿囡比以前難掃風.
阿囡未出牙, 但都吃到一餐糊仔..
不過你地阿b會唔會見到人笑, 阿囡就唔會, 可能之前少出街...

大宅

回覆 #2 carman1011 的文章

係呀, 佢下面出咗一隻牙仔, 不過只係出咗了了, 佢可以坐了, 不過有時會彎腰, 但都算幾硬淨, 用條布同佢玩, 重笑到嘰嘰聲.好可愛

複式洋房

My baby boy was born on 5/1 ka. Hi Hi.

民房

原文章由 purplerabbit 於 08-6-24 23:22 發表
係呀, 佢下面出咗一隻牙仔, 不過只係出咗了了, 佢可以坐了, 不過有時會彎腰, 但都算幾硬淨, 用條布同佢玩, 重笑到嘰嘰聲.好可愛

我今天嘗試俾阿囡坐, 但佢會向前仆..我可以怎樣做?

大宅

原文章由 Magggie 於 08-6-26 00:56 發表

我今天嘗試俾阿囡坐, 但佢會向前仆..我可以怎樣做?

唔好勉強, 因為個個bb發展唔同. 我個仔都好遲才可以坐. 如果佢向前仆, 你扶住佢條腰坐一陣, 跟住要比佢休息一下. 因為如果佢條腰未硬淨, 好易扭親, 要小心d

民房

係啦..都係唔好咁心急....我們阿b就來又要去母嬰院打針, 我聽同事講姑娘會測試阿女條腰和腳仔有無力.唔知怎樣測試. 我想都係用平常心去面對..唔擔心得咁多.

複式洋房

原文章由 Magggie 於 08-6-18 16:06 發表
見到有1月4日和1月9日的媽媽幫阿b找同年同月的bb, 我都想幫阿囡找反d 同年同月同日的bb呀.....如果你阿b係2008年1月5日
出世, 入來打個招呼....

Hello, It's the first time I use BK account... how are you?
My baby was born in 1/5 ga...
It's very nice to meet someone who was born in the same date and year!

民房

Hello 小糖果媽咪!....你bb 係仔定女呀? 等閒大家交換心得...

複式洋房

大家好呀!翹BB都係一月五日出世架,佢早上七時多響QE出世,係仔仔。真係開心,有咁多同日出世嘅BB。
翹BB未係好識坐,要扶住,好間中都有俾佢學下企。佢都出緊兩隻門牙仔,我個blog有寫,請多多收看啦!

大宅

原文章由 hoitin88 於 08-6-29 23:34 發表
大家好呀!翹BB都係一月五日出世架,佢早上七時多響QE出世,係仔仔。真係開心,有咁多同日出世嘅BB。
翹BB未係好識坐,要扶住,好間中都有俾佢學下企。佢都出緊兩隻門牙仔,我個blog有寫,請多多收看啦!
...

Hello, 你好呀, 祈祈都在QE出世, 都係早上約七時三十分, 可能見過你. 祈祈可以自己坐一陣, 不過周圍要放cushion, 因為佢有時會向後或向前仆, 佢出緊一隻門仔.

複式洋房

原文章由 Magggie 於 08-6-27 14:10 發表
Hello 小糖果媽咪!....你bb 係仔定女呀? 等閒大家交換心得...

Hello Maggie,
of course, we share our experience how to raise a baby ga..
do you have a blog? wanna share with me?
mine is http://hk.myblog.yahoo.com/hoichingbabe/

複式洋房

原文章由 hoitin88 於 08-6-29 23:34 發表
...

Hello hoitin88,
yes, it's so happy to meet so many babies whom were born in the same month, date and year. Mine is a baby girl.
Nice to meet u! we may share our experience later on.

民房

原文章由 小糖果媽咪 於 08-7-4 16:03 發表

Hello Maggie,
of course, we share our experience how to raise a baby ga..
do you have a blog? wanna share with me?
mine is http://hk.myblog.yahoo.com/hoichingbabe/

Hello 小糖果媽咪,
很sorry, 我好少寫blog, 但我都好想和你交換心得..你囡囡好得意, 眼仔好大又精靈...等我得閒update 吓個blog 和你交換吓心得...

各位媽咪我們的bb昨天巳半歲, 在這裏我祝我們的bb半歲生日快樂. 快高長大, 精精靈靈

首頁

尾頁

跳至