跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好開心啊,呢度有BB同翹BB幾乎同一時間在同一地方出世,你會唔會去720呀?如果會,一定要相認下先~

原文章由 purplerabbit 於 08-7-1 22:13 發表

Hello, 你好呀, 祈祈都在QE出世, 都係早上約七時三十分, 可能見過你. 祈祈可以自己坐一陣, 不過周圍要放cushion, 因為佢有時會向後或向前仆, 佢出緊一隻門仔. ...

複式洋房

我個小峻峻都係1月5日係QE出世,不過佢係下午約4點,可能我地係QE見過面對!!我都會去720.

原文章由 hoitin88 於 08-7-7 00:59 發表
好開心啊,呢度有BB同翹BB幾乎同一時間在同一地方出世,你會唔會去720呀?如果會,一定要相認下先~

複式洋房

原文章由 Magggie 於 08-7-6 23:22 發表

Hello 小糖果媽咪,
很sorry, 我好少寫blog, 但我都好想和你交換心得..你囡囡好得意, 眼仔好大又精靈...等我得閒update 吓個blog 和你交換吓心得...

各位媽咪我們的bb昨天巳半歲, 在這裏我祝我們的bb半 ...

Yes, it really takes time to write blog.
Happy belated birthday!
How did u celebrate it?
did u join 720 gathering?

複式洋房

原文章由 hoitin88 於 08-6-29 23:34 發表
大家好呀!翹BB都係一月五日出世架,佢早上七時多響QE出世,係仔仔。真係開心,有咁多同日出世嘅BB。
翹BB未係好識坐,要扶住,好間中都有俾佢學下企。佢都出緊兩隻門牙仔,我個blog有寫,請多多收看啦!
...

Hello.翹BB..
what is your blog address? wanna share?
so quick! He has two teeth already!!
did he bite? bite spoon?

民房

原文章由 小糖果媽咪 於 08-7-7 13:21 發表

Yes, it really takes time to write blog.
Happy belated birthday!
How did u celebrate it?
did u join 720 gathering?

Hi 小糖果媽咪,

I didn't joint 720 gathering because this gathering was full very soon. Maybe next time I will register early for next gathering.

大宅

回覆 #5 hoitin88 的文章

我去唔到720gathering, 因為要搬居, 你哋玩得開心d啦.
半歲生日, 祝各位bb健康活潑.

複式洋房

係喎,冇留意我個簽名度冇左個blog址添,唔好意思,個blog係:
http://hk.myblog.yahoo.com/tszkiubb

謝謝~

原文章由 小糖果媽咪 於 08-7-7 13:24 發表

Hello.翹BB..
what is your blog address? wanna share?
so quick! He has two teeth already!!
did he bite? bite spoon?

複式洋房

真係可惜呢,不過有時間嘅話,我地呢個topic嘅媽媽們都可以自己約出來相認下丫~

原文章由 purplerabbit 於 08-7-7 23:16 發表
我去唔到720gathering, 因為要搬居, 你哋玩得開心d啦.
半歲生日, 祝各位bb健康活潑.

複式洋房

太好喇~到時一定要打個招呼,等BB們做個朋友仔!

原文章由 myking 於 08-7-7 12:25 發表
我個小峻峻都係1月5日係QE出世,不過佢係下午約4點,可能我地係QE見過面對!!我都會去720.

大宅

回覆 #2 hoitin88 的文章

係呀, 得閒可以約出來, 同年同月月同日出生真係好難得, 可以交流下心得

民房

我和"豬盈盈"都好想和各位見各位ee 和bb..但我要星期六,日先可以和大家見面.....

你們的bb 去了健康院嗎? 豬盈盈上星期五打了兩枝針..有一邊針口有腫..不過巳消腫...

阿囡唔係坐得好穩, 但都ok...姑娘叫我多d俾佢坐...但整體都ok...我覺得我們要開始敎bb學野.

複式洋房

唔知大家係咪都係番工媽媽呢,我暫時仲係全職媽媽,九月開始可能番part-time。不過我星期六日都ok,不過要早少少約,因為family gathering都係星期日多。

我淨係知purplerabbit同我都係住將軍澳,唔知其他媽媽住邊呢?睇下約乜地方會好啲,帶住BB最好唔好去太旺嘅地方。

民房

我住荔景, 但地鐡沿線都OK....其實沙田新 城市廣場都唔錯

複式洋房

小b果日都坐得唔穩, 因為之前姑娘抱起佢時佢大喊, 所以好唔耐煩~~~ 但係佢平時可以坐得耐d架 ~~~ 我而家都成日比佢坐, 但係佢鍾意行同企多d

原文章由 Magggie 於 08-7-13 23:35 發表
我和"豬盈盈"都好想和各位見各位ee 和bb..但我要星期六,日先可以和大家見面.....

你們的bb 去了健康院嗎? 豬盈盈上星期五打了兩枝針..有一邊針口有腫..不過巳消腫...

阿囡唔係坐得好穩, 但都ok. ...

複式洋房

我都係住將軍澳區, 係番工媽媽, 有時間可以gathering.

原文章由 hoitin88 於 08-7-15 21:39 發表
唔知大家係咪都係番工媽媽呢,我暫時仲係全職媽媽,九月開始可能番part-time。不過我星期六日都ok,不過要早少少約,因為family gathering都係星期日多。

我淨係知purplerabbit同我都係住將軍澳,唔知其他媽媽住邊呢?睇下約乜 ...

複式洋房

hoitin88

如果720落雨, 我可能唔去, 因為得我同小b去, 你知啦, 由將軍澳去尖沙咀真係幾遠架 !!

原文章由 hoitin88 於 08-7-10 14:43 發表
太好喇~到時一定要打個招呼,等BB們做個朋友仔!

複式洋房

原來你都係住將軍澳架,真開心啊,就算720去唔到,大家都可以再約出來。
我老公都去,所以落雨我都會到,希望到時好天啦。

原文章由 myking 於 08-7-16 16:08 發表
hoitin88

如果720落雨, 我可能唔去, 因為得我同小b去, 你知啦, 由將軍澳去尖沙咀真係幾遠架 !!

別墅

回覆 #1 hoitin88 的文章

hihi 各位,

我呀仔都係1月5日出世o架!

複式洋房

原來都有唔少BB係1月5日出世喎~
不如統計下大家嘅資料丫。

hoitin88   B仔  將軍澳  全職媽媽
Magggie   B女  荔景
carmen1011 B仔
purplerabbit  B女 將軍澳
catada    B仔
小糖果媽咪  B女
myking   B仔 將軍澳  番工媽媽
DoDoMum B仔

民房

原文章由 hoitin88 於 08-7-24 18:58 發表
原來都有唔少BB係1月5日出世喎~
不如統計下大家嘅資料丫。

hoitin88   B仔  將軍澳  全職媽媽
Magggie   B女  荔景
carmen1011 B仔
purplerabbit  B女 將軍澳
catada    B仔
小糖果媽咪  B女
...

你地有沒有人去了 720, 有沒有相認呀?
如果下次有聚會我都好想去, 等我們dbb見下面...雖然我們得六個bb, 但都要keep 住交流唔好停呀 .....

首頁

尾頁

跳至