心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

幫助一些需要幫既人<傷殘人士>

我姑姐係一名傷殘人士,長期坐輪椅.剛剛搬在去天水圍,自己一人住,有一日,經過天瑞村附近,有一班傷殘人士坐住輪椅既人係到傾計,我姑姐走麻去問可唔可以做朋友,之後佢地就介紹我姑姐入左<迎風群傲社>,今日同佢傾電話,佢係比以前開心好多,識左一班坐輪椅既朋友,大家幫助大家,之後姑姐問我有無一些bb仔衫,同有無d家私電器,用品唔要,如果有捐去<迎風群傲社>比一些有需要幫助既人.有些輪椅朋友好多家電咩野都無..小朋友衫仔又爛.金錢不足夠買新,,.,我d bb仔衫比曬人,我只係可以幫佢send上網問下d媽咪有無.之後我姑姐同我傾,,由細到大..好多人用d奇異眼光望住姑姐,,但係識左一班輪椅朋友之後....佢話自己經好幸福..,佢見到有些輪椅朋友..一d交通意外而做成兩公婆都係坐輪椅,,有些jump樓死唔去坐輪椅既人.....聽完我姑姐講野之後,我就覺得,佢開心左好多,因為識左班好朋友,同麻我覺得真係有些人需要幫助.....
好心有好報 :-P

複式洋房

Re: 幫助一些需要幫既人<傷殘人士>

小魔怪媽咪wendy
謝謝你提供這個消息。請問如何聯絡有關捐贈事宜呢?我有3歲女孩的衣服和一張三手BB車.

大宅

pls check pm
thank u

男爵府

畀面勳章

個會係邊到,我有D3唔要,又冇人接手,pm me la.. :-P :-P :-P

民房

我亦想知有關資料,請PM給我!thanks!

子爵府

BK Milk勳章

我想問大件既電器好似雪櫃,你地會唔會要?如果要係咪你地黎收?
貓也好,狗也好,請愛護尊重每個生命體

大宅

小魔怪媽咪,

Does 迎風群傲社 have a website? I'm sure if we know more about it, more members on BK can help. It's a good deed we should all help. Please send our warm wishes to your relative & her new friends.

大宅

小魔怪媽咪~

你可唔可以pm d資料比我呀~謝謝!

baby111

大宅

PLS CHECK PM .
THANKS

男爵府

I am moving, have a washing machine and a drying machine and have some toys and bbclothes. They will come to collect? You can give me some of their information to let me know more.
Hi, there are 2 happy bbs in our happy family. Let's become good friends!!! :-P :-) :-P :-P

複式洋房

他們應該是沒有website的(還未夠資源吧)。
可是在Yahoo搜尋就可以見到有關仁愛堂「迎風群傲社」的一些動態。物品再用,不浪費又可幫到人,真係好有意義。

大宅

chuchumui :

今日我伶去D 3仔比佢地.佢地叫我多禮你...
見到佢地我都唔係好明白點解咁辛苦仲要生BB.
坐住輪椅既太太胎住BB..老公行動手手腳腳都唔方便.
生個小朋友出黎更加辛苦..不過佢地已經有一個3嵗幾既仔仔.好得意.無任何問題..見到佢媽媽好辛苦......如果大家有咩野唔要既家電,,,都可以捐比佢地..

首頁

尾頁

跳至