論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

環保接龍勳章

俾個衰印印一鑊翹起

我個印印黎左半年,表現一直欠佳,亦曾因為做野污糟、工作時間唔理BB入房吞pop,同埋勁煲電話粥而晌上月出左warning letter俾佢。

好左唔夠一個月,佢又故態復萌,星期六睇帶發現佢晌星期五我地兩公婆九點出門口後,就即刻擰個手機出黎煲,一路煲到十點半,囡囡要食奶,佢都一手挾住個電話,一手挾住BB想餵奶。BB覺得姿勢唔舒服,加上果日先岩岩病好,梗係紐計唔制啦,點知個衰印印就發囡囡脾氣,局住收線之後,就好粗暴咁「質」佢落BB車,搣佢塊臉,又用一件輕身膠玩具掟佢。

我嬲到爆炸,尋日母親節朝早,當時只得我同囡囡係屋企,我原本想係今日星期一至捉佢返Agent,點知佢仲敢膽借頭借路話想落街買野,我話唔得,話陣間返Agent時順路先買。佢一聽到,已經身有屎咁問:「太太,係咪要我返印尼?」我話:「唔係,你有D problem,我要去Agent度搵陳生同你傾。」跟住,佢粒聲唔出,走入房pack野,我喝住佢話:「唔得,我湊緊BB(當時就快餵奶),點知你執D乜走!」佢無理我講,之後仲閂埋門唔出黎,乜都唔做,lunch都要我自己煮。

我急call Agent同老公返黎,個衰印竟然晌房度打手機俾Agent,話我唔俾飯佢食,話我趕佢走。我知道事到如今,佢無得救架喇,老公返黎就即刻湊埋BB,大包細包,臨急臨忙將BB送去婆婆度,再車埋我同個衰印返Agent。個衰印唔知係咪突然醒水,知道如果係自己走就冇得賠,出門口果陣唔拎埋行李。返到Agent度,佢一D都唔驚,Agent同佢講左成個鐘,都同我講,話個印印唔要得架喇,因為我有錄影帶,所以唔駛賠多一個月,只係出一張機票,但佢冇地方安置佢,要星期二晚先接佢走,搞到我臨急要同老細take兩日urgent leave。

呢兩日,我真係步步為營,唔知有D咩要注意。同埋佢走後,囡囡唔知點安置,因為婆婆家實在唔得,公公唔鐘意,唔知有冇媽咪知道紅磡區有冇好保母介紹,我十萬火急要人頂檔呀!!! :-x

民房

Re: 俾個衰印印一鑊翹起

I also have this experience before. but the difference is not 印印, she is 賓賓. I totally agree with your agent. She can not work in your family any more. But I know all agents must have a broading house(charge $50/day) for the hepler. It is one of the facilities they must have, otherwise they cannot let a agent license. anyway. It is not the main point. looking for helper that is inportant for you at this moment, right. You can try employees retraining board "家務通"for the local hepler for those three months waiting period. I did before. the service call can help you to find the helper with no charge. they also have the reference price. of course it is for reference only. you can make a due wtih the help in your own rate. I did it two years ago. it cost $4100 per month from 12: 00 noon to 6: 30 PM. The phone no is 23329368. htty://www.hkctu.com But I am not sure the phone no. already. but you can use the internet to reseach " 家務通". you can find it. I hope it can help you. 我的經驗話比我聽.工人唔得就要換. 不能手軟,你好心,可憐佢,但日後有事,誰可憐你呀,

大宅

你依家咁急,你不如考慮吓將BB放喺育嬰園先,然後慢慢搵人,千其唔好心急,心急係唔會搵到好嘢的,我畀個網址你睇吓啦.

http://www.dphk.org/useful/book18a.htm#klncity

有*號就係育嬰園.

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

After reading your story, so horriable!!! I'm so worry for my baby!!!! Where you hire your maid? How old is she? I hire a maid on the end of April who is introudence by BK mummy. But also worry, because this is my first time to hire a maid. 擔心她會BB不好!!! Because just BB with her at day time.

常常看到很多不好的經歷令我很擔心!!!! 可能不看好些!!!!!

別墅

If only your bb and the maid for the whole day, then it may be a problem. For new maid, you should have some sort of countercheck
(a) such as asking your relatives to visit your house at regular intervals during the days to see the maid is there and no problems
(b) you found some time and go back home during the day for an hour or two for the first few months to see she is there and looking after the baby
(c) install a web cam at home so that you can access to the home situation where necessary.
(d) use video and record down the house activitives so that you can run thro' the video when you are at home.

New maid needs to be strict and once they know that you cannot be take advantage of, they would behave at least for the first year. For the second year, there is no guarantee (even with good agency) because by my experience maid usually turns bad by the turn of 2nd year and as soon as they know that you would not renew their contract, their attitude will be 180 degree changed. There are all sorts of bad elements outside, gatherings on saturdays/sundays, boarding houses organised by bun bun etc etc.

so be guarded.

侯爵府

我覺得既然要送佢走, 就即刻, 不好等多兩日, agency有boarding house, 可以比佢地住, 就算無, 掟佢出街lor, 總之即刻攪清d手續, 出埋信比入境處, 記得立即出呀, 如果不係, 佢係香港有mug東東事, 你要負責的.

搵不到人幫手, 你可以試下搵下d local的part time頂住先啦.

大宅

醒目開學勳章

千萬不要留佢係屋企,佢訓街好,佢自己係朋友到訓都好.妳只要做足手續,咁就可以踢佢出門口.至於機票,agent出左,妳咪叫佢去agent度取.佢走左,立即入信去入境處terminate同佢既合約.有乜事都唔關妳事.
Agent冇地方比佢訓係agent既事.妳叫agent自己安排番.

複式洋房

既然你炒佢, 佢有bad conduct, 唔駛補錢, 咁咪叫佢即刻死走啦, 有乜可能仲俾佢留係你屋企架, agent係咪玩嘢呀? 攪清手續, 出咗門, 話之佢瞓街啫! 你同agent講再唔拎走佢, 或佢自己死走, 你考慮報警架...佢虐待個bb喎...咁嘅情形, 你要好小心呀. 因為佢打bb, 你先要炒佢, 但又可以留佢係你屋企兩日?? 講唔通囉.......

如果係我, 我已經報咗警, 拉鬼佢, 等個pk永不超生.

子爵府

我同以上各位意見一樣: 俾個咁的印印留宿,==> 非常唔掂。

土瓜灣,馬頭圍道,近聖三一堂那間消防局隔離,有間"保護兒童會"的嬰兒院。不妨check check 有無位。

水晶宮

2019新春慶豚圓

yan_yan_mummy,

你已經計好晒d人工比個工人, 你解僱佢時, 亦有 agent在場, 你已同佢冇瓜葛. 唔好咁人留個咁o既人在家, 仲要自己請埋假, ‘看’住佢, 比佢用你屋企o既資源, 比機會佢整蠱你.

個Agent都唔知有冇攪錯o既, 要求你比個工人留多你屋企兩日, 佢係唔係比番住宿費你呀, 個工人走o左, 先至發覺佢出o左蠱惑, 令到你有所損失, 係唔係個agent負責呀?

個工人而家有錢, 叫佢自己找地方住啦. 佢地有咁多鄉里o係香港, 實有辦法攪掂住宿問題, 你唔洗同佢憂. 唔可以放隻老鼠入米缸呀.

大宅

要她立刻走--他们真是麻烦极了 :-( :-( :-(

男爵府

2019新春慶豚圓

你可以打電話去電話公司,叫佢

別墅

yan yan,

for local domestic helper, you may also call this no 2317 4567, which is a government sponsered programme and they will introduce helper to you for free. I also found a helper with this service and their service is quite good.

Also, for your maid, you must be firm and kick her out of your house immediately after you signed out everything with her, such as termination letter, airfare ticket and all outstanding salary and compensation leave. Make sure that the termination letter is witnessed by your agent as it is thro' them that you employed her and also it is because of their advice, you terminate the contract without paying one month's compensation. This is to protect you in case the maid makes a claim to the labour and the agent will have to become your witness.

Also, for your BB, it is a bit of a problem but if you can find a good local helper, it can fill the gap before you find another good domestic helper. Of course, it will be more expensive about $6,000 a month (ie eight to nine hours a day for 5 or 51/2 days a week).

When the BB is small, it is better to find a philippine maid new from Phillipines with a reputable agent. Experience told me that there are no good maids on the street where all of them are kept in house.

Even for those good maids with 4 years experience or above, their employers would either
(a) continue to keep them (with payment of long service compensation) or

(b) refer her to their friends without the need of an agent!!!

洋房

梗係要她立刻走,如果唔係好煩

大宅

agree with Markchan. I don't think you can find good helpers in Hong Kong.

子爵府

環保接龍勳章

今晚暗完囡囡訓後上黎BK,見到咁多媽咪既回應,仲有D媽咪既PM,真係好感動!

先多謝大家關心,或者我今朝太急趕,講得唔清楚。我尋日捉左個衰印上Agent後,首先係三個人坐埋一齊傾,我當時好勞氣,帶左兩餅帶做證(冇播出黎),拍晒檯鬧佢,但個衰印好鎮定,嘰哩咕嚕用印尼話晌度辯駁。根據Agent翻譯,佢係承認煲電話粥,但唔覺得自己家務做得唔好,包括湊BB。佢話佢可以改,但唔知改唔改到符合太太要求。佢講野時「咀妙妙」,好乞人憎!大家坐埋傾左成個鐘後,Agent叫佢入房,再單獨同我傾,話個衰印無得救,但佢無地方收留佢(我聽完其他BK媽咪講,先知道佢有D搵笨),叫我地夾埋呃住佢先,同佢講話俾埋最後一次機會佢,一個月內太太再投訴就執包袱。但實情就兩日後就送佢返印尼(Agent今晚俾電話我,話買左星期三下午機票)。就係因為咁,我先要take兩日leave,留晌屋企驚足48小時。

而家,我先始過左頭果24小時。佢今朝好早起身,玩黑面,但做好晒D家務,不過BB就唔多掂。不過,為安全計,我今朝都倒晒佢煲既水同米水(詐家依話BB今日唔熱氣,唔駛飲),自己再煲過。總之,成日個人都拉都緊晒,仲辛苦過返工。

唉,我真係頂唔住,炒人都炒到咁辛苦!(叫左亞媽聽日黎,佢今日唔得閒,希望聽日一切順利啦!)

子爵府

環保接龍勳章

我今晚同先生商量過後,暫時決定未來幾個星期將囡囡放晌我媽媽度先,雖然當初有私人理由唔得,但唯今之計,都係咁做我較為放心D,希望盡快搵到好工人,唔使我再神經衰弱落去!

話時話,不如將我個衰印D資料post出黎,提防大家中招:

Riyani; DOB:9-7-1981; Passport No.: AD615099; HKID:W49253(4);5'4"高(算幾高),眼大大,面尖,算好樣,但太識做戲,鏡頭(眼仔)前後判若兩人!

大宅

哪一家Agent? 印印是妳自己挑選? 還是Agent介紹?

子爵府

http://www.babyhk.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=16425&forum=18&11

To: yan_yan_mummy

以上個link 係有現成工人..
你再搵下有無d 好既現成工人啦....

首頁

尾頁

跳至