夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:到左尼個時候,最緊要係小朋友,我係五會比

原帖由 Mrs.Ten 於 15-03-18 發表
到左尼個時候,最緊要係小朋友,我係五會比佢見啲仔女
仔女已經很大了,佢地鐘意見就見,我都管唔到,始於佢都係仔女的爸爸。

別墅

引用:佢話要走也阻止唔到佢,現在必須同佢計清錢

原帖由 Bling11 於 15-03-18 發表
佢話要走也阻止唔到佢,現在必須同佢計清錢銀,攞得幾多得幾多。仔女都大了,不用你照顧,你就享受下自由, ...
條死佬就係因為扎咗,做咗絕育手術,先至出去玩,無後遺症,小三應該唔會大肚,

如果佢的小三用有咗 bb 嚟威脅佢,佢都心水清係咩一回事。

別墅

引用:咁多年,真心覺得你好偉大,如果佢要分開,

原帖由 babybabyu 於 15-03-18 發表
咁多年,真心覺得你好偉大,如果佢要分開,你可唔可以同啲仔女搬走,唔好比個衰人再返轉頭,雖然你話老了, ...
間屋係我屋企人的,要搬的,就只有佢。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆:老公話要搬走,好無奈

緣來緣去,樓主當呢段婚姻帶俾你既就係仔女個個大哂出哂身啦,佢小三d小朋友仲咁細,你祝福佢慢慢捱,有排都唔駛退休啦。男人其實老左真係可以好岸居,難得捱到仔女出身,仲要幾廿歲人同人再養仔,除非唔駛做大把錢,唔係真係有冇半夜夢迴諗下,自己點解攞來衰?
樓主,美好人生等緊你,祝福你!

Guachu    發表於 15-3-20 14:49

伯爵府

引用:Quote:原帖由 babybabyu 於 15-03-18 發表

原帖由 TSEWAIYIN 於 15-03-20 發表
佢要搬,但你都最好都搬,等佢揾你唔到,衰人最鍾意臨老返轉頭,一陣返來氹你2下,以為你腳趾都會同佢捽

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:緣來緣去,樓主當呢段婚姻帶俾你既就係仔女

原帖由 rayrayus 於 15-03-20 發表
緣來緣去,樓主當呢段婚姻帶俾你既就係仔女個個大哂出哂身啦,佢小三d小朋友仲咁細,你祝福佢慢慢捱,有排 ...
非常同意,味由得佢捱多十零廿年囉,自己簡既

男爵府

睇開些, 雖然你話年幾大, 但仲行得走得, 去玩唔好理咁多,

由得他幫人養囝囡, 你估小三真係鐘意佢, 只不過想搵傻佬幫手養,

咪由得他傻, 仲後生咩, 捱左幾十年, 係時候享福, 他要去捱就由得他去捱.

禁止訪問

回覆:sweetieyuki 的帖子

別墅

引用:Quote:原帖由 babybabyu 於 15-03-18 發表

原帖由 TSEWAIYIN 於 15-03-20 發表
咁仲好,叫他搬走!第時佢人又老錢又冇,小三又走佬等佢訓街。睇佢点折墮。你就享受生活。

子爵府

回覆 TSEWAIYIN 的帖子

痛一定會有,
畢竟你還真有一個希望他會回頭,
如果你對他全沒有感覺,
就根本不會寫這麼多的故事,
就是因為在你內心深處仍想挽回這段婚姻,
所以才會痛苦萬分。

mc <()>

別墅

回覆 mc 的帖子

多謝妳 !
妳比起我的 c6 更了解我 !

別墅

kkkk9527 發表於 15-3-18 15:26
最慘係自己大量付出左後,對方只係覺得當初又冇人搵支槍逼你跟我,呢D真係勁無言
...
c6 覺得當初為咗頭家,佢都有付出。
我地對咗成三十幾年,當然已經無頭幾年的浪漫同激情,感情一路變淡,可能當我只係親人,唔係愛情的愛人。會有小小關心,但唔會將我的事擺上心。

尤其依幾年我要湊孫,新抱又唔肯自己湊佢的仔女,我同c6單獨相處的時間就更加少。

佢就經常話有公事要處理,唔得閒聽我的電話,就算半夜三更都話好忙,好唔得閒。

子爵府

事問一段感情點可以維持幾十年的激情
男人任何年紀都對戀愛有不切實際的幻想
我自己認為一段關係維持左幾十年
到最後會變成親情
維繫的是靠過往幾十年的風雨同路
感激大家係身邊,感恩..
而唔係果d初戀感覺,激情,新鮮感,覺得自己中後生要追求戀愛感覺
所以你都無咩可以做
放任政策
做你自己鍾意的事
享受生活....
有仔女,有孫仔,都係好幸福

未經本人同意,請勿轉載內容!

大宅

樓主, 妳為左頭家已經儘左妳嘅本份, 係時候好好去享受人生, 去旅行輕鬆吓.

為一個不是人嘅男人心痛真係唔值得.

加油呀!

別墅

回覆:NandM 的帖子

佢依幾個星期,差不多每晚都無返屋企瞓,每晚 whatsapp 話,唔好等佢,要我早 d 瞓,唔好搵佢,唔好問佢喺邊。但第二朝一早就打電話俾我,話返緊嚟,佢返到屋企,沖涼後,換咗衫就趕住搭車去返工。

有幾晚,只 在 whatsapp 話今晚唔返,唔好等門。就將手提全部關上。

尋晚又無返來,又關電話,我今朝打電話俾佢唔聽,只係 whatsapp 話今朝唔返嚟換衫。

我就問佢究竟想點?但佢一直在拖。仲話唔知自己想點

別墅

回覆:TSEWAIYIN 的帖子

佢簡直係嚴重影響我的情緒,令我心情唔好,發脾氣。

翡翠宮

踢佢出街吾好再比佢返黎

大宅

引用:佢簡直係嚴重影響我的情緒,令我心情唔好,

原帖由 TSEWAIYIN 於 15-04-02 發表
佢簡直係嚴重影響我的情緒,令我心情唔好,發脾氣。
佢唔係唔知 係唔識點樣面對你!呢啲人就係鍾意逃避,出面有另外一個吧?! 叫你唔理佢其實係無可能,唯有慢慢試下放低佢啦。。。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

TSEWAIYIN 發表於 15-4-2 22:48
佢依幾個星期,差不多每晚都無返屋企瞓,每晚 whatsapp 話,唔好等佢,要我早 d 瞓,唔好搵佢,唔好問佢喺 ...
返屋企沖涼換衫?小3嗰度連涼都冇得佢沖?
明目張膽,何必留戀。

將佢D衫打包放在門外,
換鎖,
Whatsapp 佢:
「大門鎖已換,大門外有你私人物品,
請盡快取回,遺失恕不負責。」

瞓街啦,賤人

別墅

依家佢仲當屋企係咩?衣櫃?酒店?
樓主,你辛苦左咁多年,終於捱大啲仔女,又有孫抱。你既餘生仲要同呢個衰人糾纏?
佢唔珍惜你係佢既損失,佢出去開心,你都要為自己著想呀!
灑脫一點,唔好以佢為中心,世界好大架!

首頁

尾頁

跳至