夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:已經有前科,幾年前,老公在外面認識第 n

原帖由 TSEWAIYIN 於 15-03-18 發表
已經有前科,幾年前,老公在外面認識第 n 個小三,而當時我工作太忙,無時間陪佢,就被人淡忘了我的存在。 ...
妳有四份家用收。佢就一無所有。不是很好嗎?

伯爵府

回覆:TSEWAIYIN 的帖子

如果你地繼續咁落去你更加辛苦,你老公個心都已經係你度喇

珍珠宮

引用:既然係咁你唔好再忍落去!養大4個仔女係你

原帖由 ling6236 於 15-03-18 發表
既然係咁你唔好再忍落去!養大4個仔女係你既成就!佢要你做full time廿幾年起碼你依家仲有經濟能力!由依家 ...
Agree

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

瑪瑙宮

我 ex 之前話分開叫我等 99 死左先攪離婚, 講左之後成日唔返 (十日八日, 之前都有唔返一日兩日), 返黎係同我食餐飯咁大把, 又有衫比我洗, 之後我決定左離婚, 就叫佢唔使返黎, 我就去律師度攪離婚.

您唔決絶咁幫自己落決定, 佢一日都會 dum 住您, 死返黎比衫您洗架喇, 您好為自己諗諗喇. 有小三等小三啃佢囉, 您做乜重理佢啫.

別墅

引用:Quote:原帖由 TSEWAIYIN 於 15-03-18 發表

原帖由 jodyfan 於 15-06-24 發表
妳有四份家用收。佢就一無所有。不是很好嗎?
四個仔女都無俾家用,女兒仍然在讀緊大學,結咗婚嘅,份糧都要俾佢地自己的家庭。

總之,一言難盡。

如果無湊孫。我就一定自己去返工揾錢俾自己用。

禁止訪問

珍珠宮

回覆 TSEWAIYIN 的帖子

咁都會變, 由得佢啦! 睇佢出面嗰個對佢有幾真心.
不過錢一定要攞足, 此時此刻唔使講人情架喇.......
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

瑪瑙宮

TSEWAIYIN 發表於 15-6-24 15:24
四個仔女都無俾家用,女兒仍然在讀緊大學,結咗婚嘅,份糧都要俾佢地自己的家庭。

總之,一言難盡。

總之一句, 您哩, 為他人而活, 孫湊唔湊係您揀, 唔係佢地幫您揀. 上半生湊大佢地四個够喇, 不過, 您自己鐘意喇.

個 c6 d 衫, 唔好洗, 叫佢儲埋自己開機洗, 自己攪掂佢唔好煩您, 再唔係叫佢攞落街洗, 咁大支.

大宅

引用:已經有前科,幾年前,老公在外面認識第 n

原帖由 TSEWAIYIN 於 15-03-18 發表
已經有前科,幾年前,老公在外面認識第 n 個小三,而當時我工作太忙,無時間陪佢,就被人淡忘了我的存在。 ...
另一個post寫既,係樓主爸爸同佢講,記住,同你血脈相連既人先係你親人,冇血脈相連既人拍拍囉友可以走,除左親人係一世!
你當前世欠咗佢啦!三十幾年咩都還清啦!放過自己吧!佢都已經唔當呢到係屋企,仲衰過酒店,酒店都要比錢啦

子爵府

回覆 TSEWAIYIN 的帖子

你應活出自我,你C6根本看死你不會狠心趕他走,
那個小三更是和EX未辦離婚手續,
她看來也不是非要你C6不可。
你不能對C6絕情,
因為你還有情,
他把家當酒店,
對你和孩子們不上心,
他已經不是你曾經愛過的那個男人,
如趕他走很容易,
關鍵是你是否可以狠心下來。
門可以換鎖,
他不能入到屋。
要求他負擔家庭的開支,
因為他還是你的丈夫,
你太遷就家人,
使自己變得不開心,
這樣真不值得,
你應為自己的生活努力,
不應再去胡亂遷就別人。
你女兒可以找人照顧個孫,
你可以自己出去找工作做,
要明白當你做得再好,
如果對方根本不懂得這些非必然,
那麼你所作出的努力都是徒勞。

對C6要勇敢說不,
不是僅在言語上,
而是行動上,
他的衣服根于不用去理會,
他肚餓請自己去找東西吃,
你不是他的24小時工人,
家也不是24小時開放的酒店,
不是他要來就來,要走就走,
他乽尊重你︳你又何需尊重他?
他和你在過去的婚姻裡都有付出,
所以不存在誰欠誰多些,
你現在要好好生活,
好好愛自己,
根本不用永遠做一個等待他的女人!
這樣是絕對不能令他迷途知返的!
也不能令他去珍惜你!
mc <()>

公爵府

冇本心,距都講到出面囉,放距走算喇

公爵府

引用:Quote:原帖由 jodyfan 於 15-06-24 發表妳

原帖由 TSEWAIYIN 於 15-06-24 發表

總之,一言難盡。
總要抱希望! 會變好的!

公爵府

引用:Quote:原帖由 soymama 於 15-04-06 發表So

原帖由 TSEWAIYIN 於 15-06-24 發表
so sad, but this is truth.

c6 真係當我屋企係酒店,洗衣房。仲話我無幫佢洗衫,洗完衫又話有 ...
咁你更加要快D送佢一程!

男爵府

樓主, 我同您情況差唔多. 所差的是小朋友還是很小.
呢D咁的爛滾死八公 玩開根本唔會回頭, 等佢系WASTE TIME.
反下手您都搵下異性朋友解下悶 平衡下, 玩咗n轉, 條死八公都未回塘!

成Q日關手機出去瞓, 返嚟都系當洗衣房同短宿, 即系都唔同您呢邊系咩一回事.
仲搵佢, 問佢都多余!!

既然層樓佢無份, 如佢無比家用, 或您無佢份家用都得的話, 其實您可以唔駛比面佢, 一二三清哂佢D嘢, 念在三十年哎呀夫妻份上, 幫佢租埋迷你倉 車Q哂D嘢走, 叫佢去倉度攞番, 都仁至義盡了.

條死八公有錢都攞哂去益街外D女, 對您呢邊就唔都仙下的, 一於叫佢過主, 死開啦!

呢D咁的死八公要滾要玩, 隨時滾到入棺材之前一刻.
一系就 滾到無錢又週身病, 比D女/雞踢走, 咪死死地氣番嚟要您同仔女醫病休養囉.
如果您願意等到呢一刻, 我衷心覺得您偉大.

男爵府

mc 發表於 15-6-24 17:00

你應為自己的生活努力,
不應再去胡亂遷就別人。

要明白當你做得再好,
如果對方根本不懂得這些非必然,
那麼你所作出的努力都是徒勞。
mc, 1000% 同意!
花花驕子人抬人, 你敬我一尺, 我敬你一丈.
相反 咯喎, 睬佢都傻!!!!

已刪除用户

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:老公話要搬走,好無奈

公爵府

TSEWAIYIN 發表於 15-3-18 03:51
唔通老婆老咗,無晒青春,付出嘅原來係俾人當傻瓜定當工人湊大細路。
我現在已經無利用價值了。
記著! 係你 是時候要 停止再被利用了

不要再為賤佬,為子女去無限付出,人生苦短,冇剩得幾多年可以為自己而活。

大宅

去做d自己鐘意既野啦,唱歌睇戲跳舞去旅行,你人生會更精彩

禁止訪問

大宅

放生自己,何必要繼續俾人傷害,俾我一定走

首頁

尾頁

跳至