跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

睇過網上某D POST , 好似話 70網都有機會派去 D 無填既學校 , 或者 71 網既 伊斯蘭..

想問下大抽獎果PART, 係咪只可以填晒 70 網內既學校? 如果填晒 70 網所有學校, 都仲有位填, 可唔可以填埋 71 網某D 學校架?

THX , 我想早D 做下功課

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:睇過網上某D POST , 好似話 70網都有機會

原帖由 miffymiffy 於 15-03-18 發表
睇過網上某D POST , 好似話 70網都有機會派去 D 無填既學校 , 或者 71 網既 伊斯蘭..

想問下大抽獎果PA ...
如果你冇填哂70所有學校,係會派去冇填果d甚至誇區,所以一定要填哂,另外,係唔可以填71果d嘅

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

joannelai930 發表於 15-3-19 14:08
如果你冇填哂70所有學校,係會派去冇填果d甚至誇區,所以一定要填哂,另外,係唔可以填71果d嘅

...

thx~

咁其實填晒 70 所有學校落乙部(大抽獎) , 會唔會都仲有D 空白位架? 咁情況, 會唔會都有機派去 71 區?

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:[問] 70網 會唔會派去 71網-伊斯蘭?

會有空白位。但填曬的話,不會派去其他網

伯爵府

引用:睇過網上某D POST , 好似話 70網都有機會

原帖由 miffymiffy 於 15-03-18 發表

想問下大抽獎果PA ...
唔會派去其他網

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆:[問] 70網 會唔會派去 71網-伊斯蘭

70區有間拍得住伊斯蘭既學校(>﹏<)世界龍崗劉德容我都好驚派呢間

侯爵府

引用:70區有間拍得住伊斯蘭既學校(>﹏<)世界龍崗

原帖由 momoakira 於 15-03-19 發表
70區有間拍得住伊斯蘭既學校(>﹏
龍崗都識小朋友讀得開心,只有適唔適合小朋友,佢開放日我都有參觀,學校幾有心幫小朋友提升能力,個NET教得好過兆霖果個。

瑪瑙宮

taiming 發表於 15-3-19 21:28
唔會派去其他網

thx~

瑪瑙宮

momoakira 發表於 15-3-19 22:36
70區有間拍得住伊斯蘭既學校(>﹏

唔係掛 咁到時填佢最尾, 定係唔填佢好

瑪瑙宮

mama01 發表於 15-3-19 22:53
龍崗都識小朋友讀得開心,只有適唔適合小朋友,佢開放日我都有參觀,學校幾有心幫小朋友提升能力,個NET教 ...

龍崗真係少聽人講, 反而兆霖 都聽/見幾多人講~

瑪瑙宮

l_wingwing 發表於 15-3-19 21:15
會有空白位。但填曬的話,不會派去其他網

thx~

水晶宮

原帖由 miffymiffy 於 15-03-20 發表
唔係掛 咁到時填佢最尾, 定係唔填佢好
70區有19間
我填龍崗排19

miffymiffy    發表於 15-3-20 14:55

子爵府

引用:Quote:原帖由 miffymiffy 於 15-03-20 發表

原帖由 momoakira 於 15-03-20 發表
70區有19間
我填龍崗排19
可否分享吓頭3志願填咗咩?唔該。 最後派了邊間?

水晶宮

引用:Quote:原帖由 momoakira 於 15-03-20 發表7

原帖由 Almaz 於 15-03-20 發表
可否分享吓頭3志願填咗咩?唔該。 最後派了邊間?
未派 6月6先知派彩結果

頭3位係1,保記 2,屯官 3,保記

現在讀緊保記幼稚園

排頭三位叩門會有誠意分

有朋友派左去第2志願都去叩門 比校方問點解派左第2志願都去叩門

佢叩保記 就比學校問

你排我間學第7志願 點解而家又尼叩我地

所以排頭5間一定係係想讀先好填落去

因為怕派去左19志願

就排一些唔熱門既學校係前面

派左都唔會想讀

叩門時又會比人質疑你對學校既誠意

男爵府

依家出生率高,好多學校第一志願都入唔哂,放第二志願都冇用,策略上要放次熱校。但又不利於叩門,又要俾人問點解。大佬!排志願不等於想入排名啊!

俾人咁問真係唔知點答好。

子爵府

引用:Quote:原帖由 Almaz 於 15-03-20 發表可否

多謝分享。 你排第三又係保記,明知一定派唔到。 係咪驚要叩門時唔會被問,所以明知無機都要咁填?

瑪瑙宮

momoakira 發表於 15-3-20 12:19

thanks for sharing

水晶宮

引用:Quote:原帖由 momoakira 於 15-03-20 發表

原帖由 Almaz 於 15-03-20 發表
多謝分享。 你排第三又係保記,明知一定派唔到。 係咪驚要叩門時唔會被問,所以明知無機都要咁填?

...

大宅

引用:依家出生率高,好多學校第一志願都入唔哂,

原帖由 acharsiu 於 15-03-20 發表
依家出生率高,好多學校第一志願都入唔哂,放第二志願都冇用,策略上要放次熱校。但又不利於叩門,又要俾人 ...
認同而家讀、選小學真是好艱難,小朋友同家長都辛苦慘慘慘

大宅

引用:Quote:原帖由 Almaz 於 15-03-20 發表多謝

但保記唔係要選第一志願先可in咩?今年屯官20分都收唔哂,加油

出世 2.77kg   半個月 3.2kg  一個月 3.81kg  
兩個月 4.6kg  四個月 5.64kg 六個月 6.34kg
一歲 7.4KG

首頁

尾頁

跳至