嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

七個月BB去唔去得泳池?要有D乜嘢裝備?

聽人講話要買保暖泳衣。水泡、手袖有冇咁細,去邊到買?

別墅

Re: 七個月BB去唔去得泳池?要有D乜嘢裝備?

我bb七個月大時都去泳池游泳,要準備
1.游泳衣(沒有買保暖衣,不過就買背心連褲--好似舉重選手 )
2.游泳尿褲
3.水泡(荷花有售---雙泡型紅色安全水泡)
4.太陽油(因我會帶去室外池)
5.大毛巾
6.水(給bb飲)

如果是去自己屋企會所或酒店,以上的物品都差唔多,因玩一會水,便可用大毛巾包著bb返屋企/酒店沖涼

如去open的泳池便要帶
6.更換衣物
7.浴露&洗髮水
8.亦都有些媽媽會帶吹氣浴缸俾bb沖涼 :-P
我係卓熙豬豬,成日鍾意扭計,又鍾意發脾氣

別墅

卓熙豬豬,

唔該哂你呀!

請問游泳衣去邊到買呢?舉重手咪好攪笑。

另外,游泳尿褲咩牌子好呀?萬O,屈xx有冇得賣呀?

水泡第二度有冇,荷花真係好貴

水晶宮

好多地方都有果種泳衣ga,我買果件係短袖連身ga,千色店,吉g島,Toonsland(專賣pool,芝麻街果間童裝),千色店同吉g島有雙重水泡(有'i''pan'的而且坐落去的地方以學行車,唔同普通見到一塊野得兩個洞)我前年買,舊年都見到,好似around$60-70,黃色的,d膠幾夠厚。

別墅

我就買在個bb水泡有埋個太陽擋既,唔使游水時曬親bb. :-P

別墅

豬爸爸 寫道:
卓熙豬豬,

唔該哂你呀!

請問游泳衣去邊到買呢?舉重手咪好攪笑。

另外,游泳尿褲咩牌子好呀?萬O,屈xx有冇得賣呀?

水泡第二度有冇,荷花真係好貴

1.我bbo果件係響hippo 買,今年佢重著得落 ,另外如jk923所言在jusco, toonsland等地方都有衫連褲的泳衣賣.
2.水泡除了去荷花買外,都可以去運動店買(都係同一款---細水泡連大水泡---都幾安全o架),不過於我記憶我在荷花買時都不是太貴,否則我必刻骨銘心
3.另外huggies游泳尿褲去年就有朋友在外國帶給我,之後在百佳,惠康,荷花都搵唔到.後來在bk都問過d媽咪在hk有冇得買,捽之於玩具反斗城買到,都幾貴$24.5兩條
我係卓熙豬豬,成日鍾意扭計,又鍾意發脾氣

公爵府

牛年勳章

Re: 七個月BB去唔去得泳池?要有D乜

游完水好餓架, 記住準備奶呀!!另外BB可能會驚沖花灑架, 太陽油要塗D勁防紫外線的, 我BB游1 個小時, 都2 種色啊!!游完水會涼D架, 洗完白白要穿件厚小小的衣服, 防止冷親.

複式洋房

卓熙豬豬:
我都買左一件背心連褲--好似舉重選手 )游泳衣俾阿b(阿b已一歲),請問係咪都要著埋游泳尿褲(我未買)係入面呀?會唔會好大包呢?件游泳衣好貼喎!去泳池係咪一定要著?咁去沙灘呢?
請指教,thanks!
mungmung

卓熙豬豬 寫道:
我bb七個月大時都去泳池游泳,要準備
1.游泳衣(沒有買保暖衣,不過就買背心連褲--好似舉重選手 )
2.游泳尿褲
3.水泡(荷花有售---雙泡型紅色安全水泡)
4.太陽油(因我會帶去室外池)
5.大毛巾
6.水(給bb飲)

如果是去自己屋企會所或酒店,以上的物品都差唔多,因玩一會水,便可用大毛巾包著bb返屋企/酒店沖涼

如去open的泳池便要帶
6.更換衣物
7.浴露&洗髮水
8.亦都有些媽媽會帶吹氣浴缸俾bb沖涼 :-P

首頁

尾頁

跳至