親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:好啦,各位!試下睇下點

原帖由 natalieching 於 15-03-19 發表
好啦,各位!試下睇下點
之前坐過幾好冇乜問題餐又好食!

珍珠宮

回覆:訂左中華可改國泰?

坐過兩次,唯一晤好彩係兩次都有小delay(半小時左右),但架機都穩定,飛機餐、空姐態度都好,無咩問題

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:我今日系永x訂左中華航空,但後來發現好多

原帖由 natalieching 於 15-03-18 發表
我今日系永x訂左中華航空,但後來發現好多問題?想問可以去反永x補錢轉航空公司?

...
我坐過咁多飛台灣航空公司,得華航空姐會在機上主動派毛毯,同埋淨係坐華航先食得晒個飛機餐 ~
飛行事故~你要坐得飛機一定有風險,好似馬航未出事之前,都曾入選過十大安全航空公司

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:過唔到自己,就取消啦,命得一條。意外既野

原帖由 多多慶 於 15-03-19 發表
過唔到自己,就取消啦,命得一條。
意外既野,好難講。
人地點講,人地既事。
可以,要先捨才有得,捨得已付晒的錢嗎?

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

引用:Quote:原帖由 多多慶 於 15-03-19 發表過唔

原帖由 seaheart88 於 15-03-19 發表
可以,要先捨才有得,捨得已付晒的錢嗎?
所以,都係佢自己決定啦。

大宅

引用:後尾上網睇反,有d驚!吾方便講

原帖由 natalieching 於 15-03-18 發表
後尾上網睇反,有d驚!吾方便講
啱啱睇新聞 話華航有空姐懷疑感染德國麻疹。病發前執勤過6次。。 你喺咪就喺講呢樣嘢呀!

公爵府

點解唔係book 之前check 清楚先決定?自由行係要花時間架。10 年前去台灣,都係唔坐CI, 但近幾年越嚟越cheap, 有時價錢啱都會坐

大宅

引用:Quote:原帖由 natalieching 於 15-03-18 發

原帖由 haululu 於 15-03-19 發表
啱啱睇新聞 話華航有空姐懷疑感染德國麻疹。病發前執勤過6次。。 你喺咪就喺講呢樣嘢呀!

...
華航安全記錄相對差過國泰,很多年前係香港機場跑道反轉左架機就係佢。但都1999年既事

1999年8月22日:華航CI642班機,機型麥道MD-11,在颱風吹襲時降落香港國際機場南跑道時。因飛機側風降落,且駕駛未注意下降速度過高,著地前沒有調平角度而右輪先著地,起落架當場折斷,緊接著右邊機翼折斷,全機向右翻滾漏油爆炸,機腹朝天並發生嚴重
大火,造成3人罹難,213人傷。

2002年5月25日:(華航澎湖空難)華航CI611班機,機型波音747-200,自中正機場飛往香港途中,由於該機22年前降落曾經意外撞壞過的傷痕未按照波音公司規定規定進行修復,導致長年在高空壓力下金屬疲勞,裂隙迅速擴大,於澎湖外海上空解體墜海,機上225名乘客及機組員罹難。亦因為空難發生時正值台港航權談判期間,華航唯有依從規定在空難一年內不得參與分配航權。

大宅

可能係我上年唔好彩啦,上年搭華航去同返都遇氣流,飛機唔係好穩定,果吓個心真係好驚,而且仲帶住細路添,雖然最後安全落機,但感覺唔係咁良好,所以今年就唔敢再搭改搭長榮

別墅

我朋友話華航時間好d,早機去夜機反!所以揀華航

別墅

後尾訂左,我話卑其他朋友知,佢地問我做乜訂華航,佢吾敢坐!我先發現,不過都好耐前,隔左甘多年,都無事,就應該無野!有d成日飛既都話ok就由佢la!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 ivy0508 於 15-03-18 發表你

原帖由 natalieching 於 15-03-19 發表
樓主,我5月去台灣,原先我對華航感覺同妳一樣,但我弟婦每次返台灣都係搭華航,所以我今次都揀咗華航

首頁

尾頁

跳至