家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 857&2388是否入市好時機?

我沒有放, 要等$7.5

洋房

Race,

902入唔入得過呢

男爵府

Race 寫道:
Thank you mjzz,
902 我在上星期 $6.55時入了少少, 中長線睇好可能上$7.5~8.0 即原來$16.0的價,
902 在 3月時一開二, 拆細了

Race,

你好有信心啵 :-P
我都希望佢快到$7.5~8.0 :-P

珍珠宮

2024年龍年勳章

mjzz 寫道:
點解唔考慮攻013 ? 大象有太多因素要調整, 而且加息壓力未完, 香港64, 71又準備, 跟住9月立局.... 只係講政治都有幾個月煩, 仲未計季業績同樓按指數及前半年壞帳預算等等, 相反013後半年出口業已公佈有關增長數字, 碼頭o既o野唔使多講, 係人都知比人玩晒咁滯, 而且3g不利消息已開始淡化, 加上由今年1月份54以上蟹民有N咁多, 而昨收低49個幾, 52週都係44, 50元支持位會好強, 我打算在47左右入市~

石油股唔好玩短期, 而鋼鐵鉛鋁石等建材股, 在實貨市場中, 上海及珠江三角洲等急速發展市鎮, 都供不應求, 宏觀調控後建材股可望有驚人發展, 我老友做建築(某大型地基公司), 佢地入貨起樓都緊張到死, 因為唔夠材料供應, 所以佢話股價唔升貨價升, 跟本係一個事實~

[size=x-large]上述只係個人分析, 大家自行判斷, 投資項目可升可跌~

和黃 報62.25元,升1元

大宅

#857 just announced interim result: Net Profit $45 Billion....

Net Profit for the whole year should be at least $80 Billion....

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至