論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

印印唔見身份証!!

請問補領有d咩手續(除要帶passport外)及注意的地方, 費用係幾多?? 你們會替她繳付/share/由她自己付責呢?

Thank you!

大宅

Re: 印印唔見身份証!!

用者自付 :-x

大宅

My maid has lost her 身份証 just 2 weeks after arrived my house, and she paid by herself.

大宅

一定要佢自己畀,等佢有警剔,好好保護個身份証,如果唔係,佢會個個月都唔見一張,依家啲智能身份証都好貴下,包佢試個依次,以後都唔敢.

侯爵府

補充一句, 還要扣佢星期日假期, 比佢平時去辨証. 等佢有個教訓, 如果不係, 有排你煩! 千期不好特登比日假佢出去.

我以前個bun bun, 一次話剪爛左張身份証, 因為放不到落銀包, 一次話不見左銀包.

伯爵府

去這裏網上預約時間和地點,不用去幾次浪廢時間。

http://www.esdlife.com/ga/id/chi/default.asp

男爵府

畀面勳章

佢話唔見時, 好似係因為攞水比呀仔飲唔小心趺左, 所以想問下大家o既意見!

Thank you~

大宅

onon530,

你個印印是否喺街度攞水畀你個仔飲而跌左身份証呢?佢點解要湊你個仔出街?佢張身份証是放在那裏?放在銀包,定係就咁放在袋內?當時有否你或者你的屋企人在場?佢係唔係即日向你報失?佢個銀包有無唔見埋?

總之點都好,身份証係私人財物,無論係因為公事或私事,佢唔見左就要佢自己畀錢補領返,做僱主嘅千其唔好畀錢佢,如果佢係放星期日嘅,而佢又要平時去補領身份証,就叫佢星期日唔好放,補返一日假期畀你.

係呢,你個印印做左幾耐?

男爵府

畀面勳章

Hello!

我個印印係喺街度攞水畀你個仔飲而跌左成個銀包, 因為果日佢地過左呀媽度食飯, 可能返家途中趺左, 佢係第2日先發現搵唔到銀包先再同我講o既!

佢都做左差不多一年喇!!

Thanks!

首頁

尾頁

跳至