意見反饋
義工

母乳餵哺 今日: 0|主題: 84835

請問太太感冒食乜野藥唔怕過比埋身bf o既囡囡?

別墅

國民生產總值:831

請問太太感冒食乜野藥唔怕過比埋身bf o既囡囡?

各位,
太太有小小感冒, 請問有d乜野藥(例如panadol?)食咗唔怕過比埋身bf o既囡囡? Thanks.
Derek
該用戶已被刪除

Re: 請問太太感冒食乜野藥唔怕過比埋身bf o既囡囡?

大宅

國民生產總值:1420

妳可以試一試"三冬茶", 它的功效不錯並且溫和,因為我知道他們參與的過程是科學且很多部門投入, 對我很有效

男爵府

國民生產總值:7494

2018勳章

Panadol should be ok.
For cold/flu, my doctor only give me 'Piriton' and some vitamins.
It takes longer to recover than normal.
But better consult doctor.

子爵府

國民生產總值:11034

醒目開學勳章

我會睇醫生&同醫生講係b/f mother,咁佢會開d溫和的藥比你!

大宅

國民生產總值:1392

koderek:
其實任何藥物﹐多多少少都會過落人奶度﹐不過有些藥較溫和﹐對bb影響不大而已。
若果你太太有感冒﹐panadol應該okay﹐同埋可以試下每日食vitamin C﹐增強抵抗力。

我前排剛剛經歷左一次大感冒﹐自己既抵抗力不敵病魔﹐最終要食抗生素﹐醫生話餵人奶都食得既﹐咁我都唯有遵命﹐唔係既話會拖好耐﹐手尾好長。
[size=medium]Camille is now 34-month-old!!My Sewing Projects

大宅

國民生產總值:1152

留意係"純" Panadol (唔係cold & flu 或其他).

嚴重的就睇醫生,話佢知餵緊人奶.
(每次我講完之後,我醫生都係開翻 Panadol :lol: )

伯爵府

國民生產總值:19285

其實你太太最好都是看醫生為佳,

複式洋房

國民生產總值:482

Xanthe 寫道:
我會睇醫生&同醫生講係b/f mother,咁佢會開d溫和的藥比你!

我上星期感冒去看医生,我話俾知我bf,所以開左d溫和d藥比我,當中有幫助退熱的panadol及兩種通鼻減鼻水小丸仔

別墅

國民生產總值:831

多謝大家o既意見. 我會講哂比太太知. Thanks.

Derek

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.