懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我想問買BB奶樽係吉之島買平D定係西田平D?

我想問買BB奶樽係吉之島買平D定係西田平D?

子爵府

Re: 我想問買BB奶樽係吉之島買平D定係西田平D?

好難講喎, 睇下你買邊隻牌子喎, 要等大減價先平

Jusco 你可以 apply J-card, annual fee $20 (平時95%)
西田 你可以 apply 西田 credit card, no annual fee. (平時95%)

兩間如果大減價都可以 extra 多 95折, 我都等緊大減價

如果你急買, 永安現在 9折
親子王國以外之相冊連結已被刪除

大宅

arm arm去完吉之x見到Nuk & Avent奶樽做緊九折!

子爵府

BK Milk勳章

最平係藥房買。

貓也好,狗也好,請愛護尊重每個生命體

子爵府

hi mayymlam

藥房有得買BB奶樽呀 ??

mayymlam 寫道:
最平係藥房買。
親子王國以外之相冊連結已被刪除

子爵府

BK Milk勳章

有d藥房係有得買,我屋企附近有間有得買奶樽奶咀刷etc,比吉吉島、永安唔係做sales都平。

複式洋房

唔該!我想買p字頭個隻牌子,同一

男爵府

[quote]
湯圓 寫道:
唔該!我想買p字頭個隻牌子,同一

水晶宮

藥房同萬寧都有奶樽賣, p 字頭的好多地方都有. 最好行多幾間藥房, 可能比jusco, seiyu, 同 wingon 減價時仲平.

另外有些配件, 唔需要用大牌子, 如奶樽刷&奶樽夾, 10蚊店同好多家品店都有得賣, 只不過10元8塊, 同那些 p 字頭, A 字頭的, which is 要幾十元的, 用途一樣.

複式洋房

唔該!嘩!原來我重有三分一至一半末買,thank you!

水晶宮

湯圓,

你最好買多一打紗巾, 要來喂奶用. 紗巾在花園街買啦, 街市賣毛巾的地方都會有, 大概$24 - 28半打.

子爵府

BK Milk勳章

如果你買電子奶樽消毒器,就唔使買拑,因為我買chicco既電子奶樽消毒器包埋,我而家買多左個拑。

洋房

湯圓
我有時發現荷花(會員價)重平過吉之島.

複式洋房

JUSCO
- Nuk Box set x 3 large bottle - $59
Card holder less 5% (around $56)

^O^

男爵府

各位媽咪,我想問電子奶樽消毒器,一般幾錢,同埋邊度買會低d,吾該,

水晶宮

蒸氣消毒奶煲, 一般都要 成$400 - $600, 視乎牌子. Jusco, 永安, 都有好多款, 而且通常比荷花平. 揀奶煲, 又要視乎用乜o野奶樽. 如買了Avent肥身奶樽, 就一定要用番Avent個奶煲. 因為一般奶煲只可以steam normal size的樽.

我自己用緊 chicco (阿B已6個半月). 個煲 在chicco 賣, 要$600幾. 在吉之島同永安, 反而有特價, 只賣$300幾. 遇著jusco感謝日, 仲有折添. 不過, 我最後都係在永安買, 因為可以用恆生card的cash dollars, 埋單唔洗$300.

其實, 有時買bb床的package,有時會包奶煲, 可以計下條數, 係唔係抵.

子爵府

BK Milk勳章

MaMaJOE:
我覺得係荷花買好多野都係貴,不過荷花係呢個月做sales你可以去睇下,我係永安pre-sales買消毒器都係$3xx,用pigeon奶樽。如果你時間許可同行動方便,可以去尖東新世界百貨同旺角新華嬰兒用品中心格價。另外8月頭係會展有bb show都可以去睇下。

首頁

尾頁

跳至