家事百科

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

收藏羽絨被前需要如何處理??

個售貨員話唔好機洗,乾洗或者law去焗,如果唔係d羽毛會折斷,只需攤開放置一晚即可,是否如此呢,請指教.謝
[img align=left]http://renbow.cool.ne.jp/menu/menu2_flame.htm[/img]

大宅

Re: 收藏羽絨被前需要如何處理??

In the past couple of years I took it to a laundry shop 焗被, if can put it under direct sunlight for 2-3 days before packing it up.

This is what I have been doing hope can help.
已代刪除

複式洋房

CarChu,
但個sales話如果"焗"被d羽毛會好易折斷喎??
[img align=left]http://renbow.cool.ne.jp/menu/menu2_flame.htm[/img]

伯爵府

我會一年乾洗,一年焗(係洗衣舖話比我知冇需要年年乾洗) 跟住會等到要用先去洗衣舖取回家用.

大宅

Mine seems fine, I have been using for over four years, the old one even longer. I am using 90% down maybe that's the reason.
已代刪除

大宅

佢要做你生意當然係咁講啦
:-o :-D :-o

複式洋房

羽絨預熱會變成一舊舊ka,,
不要在烈日下曬佢, 最好有少少陽光 + 風吹
3 年才拿去洗衣店,,,,(除了好污糟)
洗得多會冇咁暖ka

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我買時問左個售貨員, 佢話千祈唔好乾洗, 唔好曬.
我諗同羽絨褸一樣, 因為褸係寫明唔好乾洗, 唔好曬, 只可用水洗, 用風吹乾.

首頁

尾頁

跳至