婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果同6299唔係幾好關係, 飯局一定要陪老公一起出現, 就算幾唔想見都好. 你比老公單獨去, 6299, 姑仔叔仔.....一人一把口背後數你, 你都唔知, 老公聽下聽下真係當真就慘. 我一定次次都出現, 自己同小朋友玩, 佢講任何嘢我都當聽唔到. 我99都唔知幾想佢個仔單獨去.:;pppp::;pppp:

大宅

如果係家庭式嗰隻,我就會耐唔耐先返,如果係有其他親戚嗰啲我就幾乎絕對會出席,都係唔想俾人有話柄,因為有隻嘢好鍾意趁人多先尤其是有外人喺度嗰陣先亂噏廿四,吹水唔抺咀~~哈哈~~其實人人都知佢把賤口兼係唔講嘢就會死,但係我一喺度佢就冇咁多嘢講,雖然未必係講我,但係等佢難受吓都好,反正我都要綀吓"我睇你唔到神功"~~

大宅

是喎, 比你提醒.

但真是好唔想出席.又有說話聽. 又要睇面色. 背脊骨落. 又要夾錢 OR 請客.

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好彩我99嗰從來都唔會有飯局~

大宅

係呀, 如有小朋友更加要出席, mark實自己仔女, 唔係d男家賤人會當個自己仔女係"飯"或"送", 佢地唔知飯局係要食飯既. 係將d小朋友用來玩玩玩玩..玩到殘, 玩到有捐傷, 佢地至開心,根住當無事發生, 要c6埋單走人~

大宅

今晚及明晚都有飯局啦

點好, 好唔想出席,

複式洋房

哈.我同你ga諗法一樣~
唔去都唔好比佢自己一個去~
佢地多數會懶係問下你老婆做咩唔黎呀~
跟住又會講d.乜佢咁唔比面呀.佢做乜唔陪你呀.呢d咁ga說話~
跟住就會開始講你壞話~
你本人係到的話.佢點都唔會講得咁難聽啦~

大宅

如果飯局老公單獨去, 我同小朋友唔去, 老公都要俾我哋一家的錢,吃飯錢是按每家計算, 唔係按人頭計, 既然俾着錢, 點解唔去食? 最多同6299, 姑仔叔仔大伯講少兩句, 食完走人。

子爵府

好媽媽勳章

其實你唔出席...佢地係你老公話你點點點...你阻止唔到...除非你老公企係你個邊...知道你奶奶佢地既為人係點...其實你可以照出席...佢地比說話你聽...你咪當聽唔到...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

i think so toooooo before i will try to avoid them, but now come to think of it, it's much better to go, so they can say anything behind you

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

哈我好好彩佢地都呢d飯局,而且就算有老公都唔會去.

大宅

我嘅情況可能唔一樣,老公個邊嘅飯局,依家我都儘量少去。

次次同老公屋企出親去食飯,佢地都有嘢講,成餐飯好似公審咁,例如明明私下已經解釋過我地無計畫生BB,奶奶就最鍾意將呢D話題擺上枱同親戚朋友講,最後場面十足鄉下祠堂準備浸豬籠咁款.....

大宅

我去唔去佢地都1定會講而且1定係我老公比錢~就算當住我臉都會比曬說話我聽....更何況佢地都只係想見我個仔,見唔見到我都無關係!!
不過我唔去,我老公就無本事1個人湊我個仔去...
我個仔去到我老公個邊係好慘,由見到是但1個人開始,我個仔就會離開我任人玩,玩到係咁喊都唔會比我抱返佢,到走既最後1刻我先可以抱返個仔...有1次佢地d人仲撞親我個仔個頭,我老公唔敢同我講,點知有個唔知乜水走埋黎問我個仔個頭仲痛唔痛,我即刻大大聲咁話"邊個撞親我個仔呀?!!!邊個撞親我個仔我就拉佢去(打把)!!!"我老公即刻唔出聲.....

別墅

原文章由 Flo0602 於 08-6-21 11:32 發表
梗係要去啦!!! 由其係有左小朋友既就更加要去, 就正如之前既媽媽所講, 你唔去佢地班變態友又唔知搞到bb點ga la! 我都唔明點解啲男家人咁鍾意將個bb當波咁玩, 第一個玩完一輪又傳俾第二個玩, 第二個玩完又傳俾第三 ...

原來d男家通通都有病架, 我亞b次次比佢地玩到 , 我99就最多係咀下佢, 反而最變態既係佢大姑媽, 佢次次抱b都可以整到亞b豪哭不止, 仲話亞b禁大個都唔hill這樣唔hill個樣, 我以為我亞b唔正常, 我同我老公講以後d什麼鈙會都唔去

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

我去唔去都一樣,一來無飯局,99要見c6都係有目的,目的達成可以連個孫都唔見,莫講仔
仔仔06-12-2003出世

洋房

我覺得你地好勇敢…

我好怕事…有時就算唔想俾姑姐們/99抱…心情ok我都笑住口扮演埋角色同佢地一起玩…如果我心情唔ok 就會黑面,佢地講咩都唔應…

好多時忍唔住同我阿媽申...我媽就話我 : 都住在一起…無計,你成日黑面,好無家教je,到時你有咩事上o黎無人幫你湊,你咪仲死…((唉!佢又有佢ge道理...))

反而我c6 有時睇唔過眼會好MAN 咁叫姑姐唔好呢樣唔好果樣…仲要話我唔出聲…大佬…你放工返來對佢地一陣就話可以大大聲,我唔係 ya ma。我做唔到晚上串完佢,第二朝面檬檬咁叫佢幫我睇住阿B一陣。

p.s. 姑姐係62 d 妹....1個嫁o左 but 因為生極都係女(5個),所以俾個老公掉低o左..好慘…另外兩個都未嫁,較變態果個係我c6 ge 頭敵。
肥脾

男爵府

好媽媽勳章

o個d所謂既家庭聚會,真係好似"聖紙"o甘一叫即到,又要限時限侯要到,到o左啦...成班你眼望我眼,真係唔知做乜...唔去又驚有人"講是非"完全唔理啦...又有o野聽!!

唉...我都唔明點解連完全冇見面既表妹(16歲)
要我o地成班人一齊同佢慶祝...

我阿姑9個仔由我同c6拍拖都now都仲要成班人同佢慶祝(o個時細個4歲)...now15歲呀...
我姑9已經講定出年2009年,點同佢個仔慶祝呀...:;pppp: :;pppp:
真係煩呀!!
"彤豬b"愛"彤豬媽" "彤豬爸"愛"彤豬媽" :-) :-) :pint: :pint: :-)[img align=left]C:\Documents and Settings\User\My Documents\My Pictures\carton[/img]

大宅

原文章由 maggiechow 於 08-6-25 16:33 發表
我去唔去都一樣,一來無飯局,99要見c6都係有目的,目的達成可以連個孫都唔見,莫講仔

我99都係志在見個仔, 因為佢知道個仔好怕佢煩, 又怕佢流眼淚, 咩都會答應佢. 有我係度, 一見佢全家又來要做大戲, 我會即走. 孫哦, 我99當初叫我落左佢, 當佢既細仔係我既仔來養就ok哦. 低低地

珊瑚宮

環保接龍勳章

我成日叫老公自己返家陪99的. 沒有問題喎.
唔知係我99唔識定係我99醒目. 所以我都唔會係老公面前講99壞話.

首頁

尾頁

跳至