在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如何選擇, 做邊份工

如何選擇, 做邊份工

現在份工做了一個多月, 可說是閒工一份, 無壓力, 很清閒, 準時收工, 都很無聊, 但可多點時間陪阿囡, 人工少30%, 5day半, 無job satisfaction, 做多兩年個人會生銹

另剛見成一份工, 會好busy, 但5day 工, 人工多30%, 為老本行, 應有job satisfaction, 但可能星期六日才可陪阿囡,

您會點選擇???

瑪瑙宮

畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 如何選擇, 做邊份工

我都好似你甘,我選擇左前者多時間陪個女,
我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

男爵府

畀面勳章

yankimama,

係咩工黎架?

後者,會做

男爵府

debbie_csy

係Sales, 但做export market, 不用出街, 同鬼老聯絡, 這行通常要ot, 但我問過不會too late, 平均約7點半, 有時可能ot到8或9點, 但5日工, 現在6點準時可收工, 您會點選?

男爵府

畀面勳章

但人工多成30%,好多架喎。 出黎做野都係求財...就算ot 至九點番到屋企都係十點到。但五日工喎,有得諗呀!!

我自己應為都係開頭辛苦d--ot ,但做落就好d 架啦!!

仲有你會唔會唔習慣好忙先,同30%人工對你屋企(洗費)重唔重要?

男爵府

我習慣工作忙, 所以才不慣現在份工, 但不習慣勁忙及勁ot, 我唸我都會選人工高個份, 博下… 希望今次無選錯, 因太多陰影(兩個月轉了4份工), ok 要準備收工!!!

首頁

尾頁

跳至