夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

公爵府

嘩..你老公都好勁喎..連你咁夜出去佢都唔理..我都好明點解你咁嬲..星期日放假都唔陪下老婆仔女..只係顧住同D朋友去玩..比我都嬲到震..耐唔耐出去飲下野食下飯都OK..但如果玩到連屋企都唔返..或個個WEEK都出街就太過份喇..ANYWAY..既然覺得咁辛苦咪試下同佢講返野LOR...再冷戰落去都唔係辦法

原文章由 cllok 於 08-6-20 14:35 發表
上星期日老公本來放假,但11:00被朋友call出門,跟着下午我打電話投訴佢放假都唔帮手湊兒,佢話今晚不返來食飯,夜點返,點知整晚冇返(在車訓),最近2-3個月都系咁,星期日不用返工都出街去朋友鋪頭(我都不知有咩吸引佢),一 ...

男爵府

好同意~

如果多D有人地既老公俾下意見我地
都可以令我地更加明白男人既心態

原文章由 colinhoc 於 08-6-21 18:03 發表

我作為一個男人, 亦係人地老公, 就你所講嘅情況, 我有以下嘅意見:

首先, 男人俾朋友叫出去, 如果太太打嚟投訴, 有時為了朋輩之間嘅面子, 怕俾朋友笑, 明明走得都唔走住. 你打嚟就直頭話唔返嚟食, 通知埋你. 明 ...

別墅

原文章由 琋琋BB 於 08-6-22 13:39 發表
好同意~

如果多D有人地既老公俾下意見我地
都可以令我地更加明白男人既心態

我係過來人, 大家唔話我多事, 有時間我都會嚟睇吓, 睇吓有冇嘢幫得手.

男爵府

昨日下午c6d 朋友又叫c6出街,但講明叫埋我(肯定是隻c6同人講啦),因屋企整左餸,所以推左,但佢的fd還不死心,話咩佢特登過來香港,俾面過來坐一陣就走.....佢們日日都是香港這區返工啦,次次唔飲到high晒都不會散啦,坐一阵点走
還有,我條氣都未順晒,都是佢們隻c6先灓成咁,已對佢們有成見,重要同枱食飯,NO WAY

原文章由 Ivy124 於 08-6-22 12:08 發表
嘩..你老公都好勁喎..連你咁夜出去佢都唔理..我都好明點解你咁嬲..星期日放假都唔陪下老婆仔女..只係顧住同D朋友去玩..比我都嬲到震..耐唔耐出去飲下野食下飯都OK..但如果玩到連屋企都唔返..或個個WEEK都出街就太過 ...

[ 本文章最後由 cllok 於 08-6-23 13:49 編輯 ]

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 cllok 於 08-6-23 13:44 發表
昨日下午c6d 朋友又叫c6出街,但講明叫埋我(肯定是隻c6同人講啦),因屋企整左餸,所以推左,但佢的fd還不死心,話咩佢特登過來香港,俾面過來坐一陣就走.....佢們日日都是香港這區返工啦,次次唔飲到high晒都不會散啦,坐一 ...

我老公又係大把呢D朋友, 次次食完飯就電話到, 叫我老公出去吹水或打機, 每次2-3小時。D人真係好有恆心, 今晚推左佢, 聽晚又打來, 我老公成日就話出去一陣, 又話我在XX之麻, 你又搵到我既。

男爵府

我會同佢講如果係未玩夠當初就唔好結婚生仔, 問佢知唔知屋企有老婆同仔女等佢返嚟, 問佢同d fd happy緊個陣知唔知你地係屋企等佢返嚟family day 有幾lonely......
佢自己就去happy, 老婆仔女就係屋企lonely, 咁自私, 你問佢娶你返嚟係為乜?? 你唔係一件傢俬擺係屋企鍾意就用吓唔鍾意就當透明, 睇吓佢點答你先啦

男爵府

可能我哋嘅BB未出世, 未可以體會到一個女人湊小朋友嘅辛苦同埋有幾渴望個老公幫手.
不過都好在我老公無乜呢啲朋友, 就算係朋友約佢我都唔會打俾佢, (因為拍拖嘅時候太"CHI"身, 成日打俾佢, 佢覺得無自由, 吵過好多次, 所以之後學精咗, 無特別事都唔會打俾佢, even佢飲到半夜三四點)
仲要佢飲完返嚟幫佢換衫, 遞埋水俾佢, 攪到佢唔好意思要我等佢門, 所以佢都好少會飲咁夜, 飲到咁上下見走唔到都會自動send sms俾我.

其實咁樣仲好過發脾氣話佢, 因為男人真係要面, 試過一次同佢啲同事食飯, 食完話去飲嘢, 佢哋個個都叫我老公唔好去, 叫佢陪我返屋企, (因為知我有咗, 怕我攰, 不過我就同我老公講我可以自己返屋企先, 佢哋慢慢再傾), 跟住我老公仲好開心咁喺佢啲同事面前讚我, 話我從來都唔會干涉佢去飲嘢, 之後我哋去飲咗一杯就走. 不過我老公就走得好開心!
講呢個例子都係想support返"colinhoc" 佢講嘅嘢啫, 希望可以幫到您啦!

要BB沖上雲霄, 努力中!我呢個仔呀玩就最叻!

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 OneTwoThree 於 08-6-24 00:07 發表
我會同佢講如果係未玩夠當初就唔好結婚生仔, 問佢知唔知屋企有老婆同仔女等佢返嚟, 問佢同d fd happy緊個陣知唔知你地係屋企等佢返嚟family day 有幾lonely......
佢自己就去happy, 老婆仔女就係屋企lonely, 咁自私, ...

梗係吾會咁同老公講啦, 博嗌交咩。況且我老公無叫我等佢返來, 佢話係你自己吾瞓姐。佢次次都會陪我地食完飯先出去, 大約3小時後打比佢就會回來,返來前又會問我餓吾餓, 餓就同我出去食宵夜, 我都覺得OK。只不過吾鐘意佢D朋友晚晚都打來搵佢出去。

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

原文章由 piyo28 於 08-6-21 10:39 發表
男人係好粗心大意架, 你嬲佢, 佢都唔知你嬲咩, 大多數男人都係咁. 不如, 你嬲完之後, 發完皮氣之後, 就同佢講你嬲咩仲好啦, 如果唔係, 盞係自己谷氣咋. ...

呢句真呀, 真係要講清講楚呀

不過你老公咁都唔知你嬲咩, 有無搞錯呀

未結婚前都係咁出去玩開架?

男爵府

不是,去年同呢帮朋友行近左先是咁,開頭時都OK,耐不耐1次,
呢排好離譜
佢點會不知我嬲咩,扮傻啫~

原文章由 chan803 於 08-6-24 12:19 發表

呢句真呀, 真係要講清講楚呀 不過你老公咁都唔知你嬲咩, 有無搞錯呀 未結婚前都係咁出去玩開架?

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

原文章由 cllok 於 08-6-24 13:03 發表
不是,去年同呢帮朋友行近左先是咁,開頭時都OK,耐不耐1次,
呢排好離譜
佢點會不知我嬲咩,扮傻啫~

係你咁寫 ge:mouth:

"一句講晒:他話他不知我嬲D咩哦"

不過都係扮傻多.

近朱者赤呀, 可唔可以叫佢唔好同呢班人 (都係單身/唔顧家架?) 玩咁多呀....

子爵府

D男人成日咁講架啦..."都唔知你嬲咩""
我之前試過發老公脾氣, 講到明嬲呢樣, 轉過頭又話唔知看嬲咩..

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至